25 Август, 2024 06:01 1 009 0

Поне двама загинали при горски пожари в бразилския щат Сао Пауло ВИДЕО

  • бразилия-
  • пожари-
  • загинали

Най-малко в 36 града е обявена висока степен на опасност

Най-малко двама души са загинали при горски пожари в южния бразилски щат Сао Пауло, съобщиха снощи местните власти. Най-малко в 36 града е обявена висока степен на опасност. Местните и федералните власти засилват усилията си за овладяване на пламъците, каза губернаторът на щата Тарсисио де Фрейтас, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Огньовете бушуват в района около град Сао Пауло, един от най-големите мегаполиси в Южна Америка, с население от над 11 млн. жители.

Най-малко 7300 правителствени служители и доброволци са разположени в щата „за овладяване и потушаването на пожарите“, заяви Де Фрейтас пред журналисти. Той предупреди, че пламъците, засилени от високите температури и засушаването, може да бъдат раздухани от силните ветрове.

Макар и градът като цяло да не е засегнат от пожарите, видеоклипове в социалните мрежи показват затъмнено от дим небе над селските райони, както и горящи дървета край магистрала.

Правителството съобщи, че в петък в град Урупес двама работници в индустриален обект са загинали при опит да се борят с пламъците, но не предостави допълнителни детайли.

Според местния вестник „Фолха де Сао Пауло“ регионът страда от най-страшните горски пожари през последните десетилетия. Изданието е преброило 4973 огнища в щата само за тази година.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: