4 Септември, 2024 06:38 3 631 4

Мощна буря причини наводнения в Рим

  • италия-
  • рим-
  • буря-
  • наводнение

Стихията връхлетя и други райони в централната и южната част на страната

Буря предизвика наводнения в Рим, предаде АНСА, цитирана от БТА, като се позова на местните власти.

Кратка, но мощна, тя връхлетя вчера не само италианската столица, но и други райони в централната и южната част на страната, след продължителна гореща вълна.

За по-малко от час в Рим паднаха 60 литра дъжд на квадратен метър - количество, еквивалентно на нормата за есенен месец.

Много райони в италианската столица бяха наводнени, като по места дървета бяха повалени от бурния вятър. Улици и подлези се превърнаха в реки, а заграждения и маси и столове в заведения на открито бяха отнесени.

Прогнозата за следващите дни е за още гръмотевични бури и топло време в Рим с температури до 32 градуса по Целзий.

За днес е издадено предупреждение за бури в по-голямата част от Северна Италия.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така

    4 1 Отговор
    ще е занапред , трябва да се свиква с катаклизмите !
  • 2 Някой

    16 0 Отговор
    много трябва да се е постарал, да направи толкова нескопосан колаж.
  • 3 Зомбиленд

    2 0 Отговор
    Явно там са пръскали със самолетите.Пръскат с някакви метални частици както в Дубай,за да отразява слънцето и така уж да се борят с Глобалното затопляне обаче така се наелектризирва въздуха и стават хубави мълнии както и екстремни дъждове.
  • 4 Славай Орком

    3 2 Отговор
    В централната градска част на Рим канализацията е с много малък дебит. Всичко е културни паметници и дори улиците не се разкопана. 2020 бях там и ми направи впечатление че дори незначителни валежи в центъра на Рим и улиците се наводняват както и метрото. Инфраструктурата на Рим е като на снрана от 3тия свят, дори София е по-добре.
Новини по държави: