5 Септември, 2024 04:58 612 2

Харис предлага по-малко увеличение на данъка върху капиталовите печалби

  • сащ-
  • камала харис-
  • доналд тръмп

За кампанията на Тръмп са били събрани 130 милиона долара през август

Харис предлага по-малко увеличение на данъка върху капиталовите печалби - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис предложи вчера да се повиши данъчната ставка върху капиталовите печалби за хората, които печелят 1 милион долара или повече, на 28 процента, вместо на 39,6 процента, колкото бе предложил президентът Джо Байдън в проектобюджета си за финансовата 2025 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Харис заяви също така пред свои поддръжници на проява в пивоварна в Норт Хемптън, щата Ню Хемпшър, на около 16 км южно от Портсмут, че ще настоява за данъчно облекчение в размер на 50 000 долара за нови малки предприятия, което е 10 пъти повече от сегашното данъчно облекчение.
"Като президент един от най-важните ми приоритети ще бъде укрепването на американския малък бизнес", каза Харис. Тя отбеляза, че в малките предприятия работят половината от всички работници в частния сектор в САЩ.

Харис заяви, че намаляването на разходите за стартиране на нов бизнес, които се оценяват средно на 40 000 долара, ще помогне на САЩ да постигнат нейната "много амбициозна" цел - до края на първия ѝ мандат да бъдат подадени 25 милиона нови заявления за започване на малък бизнес. По данни на ведомството, което отговаря за малкия бизнес, през 2023 г. са подадени рекордните 5,5 милиона нови заявления.

Предложението на Харис за по-ниска горна данъчна ставка върху капиталовите печалби подсказва, че тя иска да се хареса на по-широка група избиратели, отбелязва Ройтерс.

В плана си за финансовата 2025 г. Байдън предложи да се повиши данъчната ставка върху дългосрочните капиталови печалби - печалбите, получени от продажбата или търговията с активи, държани повече от една година - до 39,6 процента за лицата, които печелят над 1 милион долара годишно, от сегашните ставки, които варират до 20 процента в зависимост от дохода.

Кампанията на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп и партията му са събрали 130 милиона долара през август, се казва в изявление на предизборния му щаб, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Набраните средства са по-малко, отколкото през юли, когато кампанията на Тръмп събра 138,7 милиона долара. Това беше месецът, в който бившият президент оцеля след опит за убийство.

Кампанията на вицепрезидентката от Демократическата партия на САЩ Камала Харис надхвърли приходите на кампанията на Тръмп през юли. Официалните данни на демократите за август все още не са публикувани от щаба на Харис. И двете страни бомбардират с телевизионни реклами щатите, където се очаква оспорвана изборна надпревара.

Миналия месец предизборният щаб на Харис беше съобщил за набрани общо 310 милиона щатски долара през юли.

Президентът Джо Байдън сложи на 21 юли край на кандидатурата си за преизбиране и подкрепи Харис в изборите на 5 ноември. Оттеглянето на Байдън от надпреварата дойде на фона на въпроси за възрастта и здравето му след неубедителното представяне в дебата срещу Тръмп в края на юни.

Издигането на Харис даде нов тласък на кампанията на демократите, които изпитваха съмнения относно шансовете на Байдън, отбелязва Ройтерс. Проучванията на общественото мнение показваха, че Тръмп е натрупал преднина пред Байдън, включително и в ключовите за изхода от изборите щати, но влизането на Харис скъси преднината му.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 При честни избори

    4 0 Отговор
    Колкото и пари да събере кампанията на Камала ще загуби катастрофално.
    Под чести избори се разбира: Лично гласуване с лична карта, само на граждани на САЩ. С хатиен вот бюлетина. И гласуване по пощата само при наистина доказана необходимост. И да не пуснат пак "пандемия" за да оплескат пак изборите.
    Тия "социологически изледвания" че Камала била уж наравно или водела пред Тръмп, ги пускат като подготовка пак да откраднат изборите а хората да не го приемат за невъзможно Камала да "победи" и да не вземат хората тоягите този път.
  • 2 Опасна!!

    0 0 Отговор
    Харис обеща на Американците, че ако я изберат ще озакони п€дофилството!!