6 Септември, 2024 18:24 1 299 6

Изправиха пред съда 14-годишния извършител на стрелбата в гимназия в щата Джорджия

  • съд-
  • стрелба-
  • джорджия-
  • гимназия-
  • колт грей

Колт Грей застреля двама ученици и двама учители

14-годишният извършител на стрелбата в гимназия в щата Джорджия, при която в сряда бяха убити четирима души, беше изправен пред съда за кратко изслушване, предаде БНР.

Тийнейджърът, обвинен в убийството на двама ученици и двама учители в гимназия в град Уиндър, щата Джорджия, застана пред съда за първи път тази сутрин.

Съдията съобщи на 14 годишния Колт Грей, че е изправен пред 4 обвинения в убийство и ще бъде съден като възрастен. Той уведоми тийнейджъра, че по точките, които е обвинен може да бъде наказан със смъртна присъда, доживотен затвор без замяна или с доживотен затвор с възможност за замяна. Въпреки това съдията уточни, че в случая с Колт потенциалното наказание няма да включва смъртна присъда.

По-рано властите арестуваха и бащата на извършителя по подозрение в съпричастност към стрелбата, заради това че е позволил на сина си да притежава смъртоносно оръжие. Телевизия NBC цитира източници от разследването, според които 54-годишният Колин Грей е подарил на сина си полуавтоматична пушка "със съзнанието, че той е заплаха за себе си и за другите". Към него също са предявени четири обвинения за непредумишлено убийство, две обвинения за убийство втора степен и осем обвинения за жестокост към деца.

Въпреки че разследващите предоставиха малко подробности за предполагаемата роля на бащата в стрелбата, те признаха, че шерифът е посетил домът на семейството през май миналата година, след данни че 13 годишният тогава Колт Грей е отправял заплахи за стрелба в предишното му училище, чрез социалната мрежа Дискорд.

Пред следователите бащата на извършителя е заявил още, че има ловни пушки в дома им, и че синът му има право да ги използва, когато е под надзор, но няма неограничен достъп до тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    15 6 Отговор
    Тия са болни до един в тоя обор! Пръскат ги по 24/7 с химикалите на бил гейц, облъчват ги с лгбт пропаганда като зомбита, като сложиш и наркотиците, жалкото образование получаваш това!
  • 2 Луд

    18 4 Отговор
    На 14 ще го съдят като възрастен , а на 20 не му дават бира дете бил. Тея са за психиатрията. Там могат да те усъдят че през 1924 година си оплюл някой и той бил умрял като пе да л и страдал цял живот че не си му станал гадже.
  • 3 Чичибаба

    5 4 Отговор
    Като гледам е отстрелял некакви кафяви и двама джендъри. Значи е нормален.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мддаа

    3 5 Отговор
    14 годишен на съд?? Тези не са добре, ама никак.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.