11 Септември, 2024 18:34 1 911 110

Тотална цензура! Кремъл ще похарчи 59 млрд рубли, за да ограничи максимално руснаците в интернет

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • роскомнадзор-
  • интернет

Увеличаването на системите на TSPU ще увеличи способността на Роскомнадзор да блокира виртуалните частни мрежи (VPN), които руснаците могат да използват

Тотална цензура! Кремъл ще похарчи 59 млрд рубли, за да ограничи максимално руснаците в интернет - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл отделя около 59 млрд. рубли (около 648 млн. долара) за укрепване на техническите си възможности за ограничаване на интернет трафика в суверенния си интернет. Руската служба на Forbes съобщи на 9 септември, че е получила документи по руския федерален проект "Инфраструктура за киберсигурност", в които подробно се описва как Роскомнадзор ще похарчи 59 млрд. рубли между 2025 и 2030 г., за да актуализира своята система за "технически средства за противодействие на заплахи" (TSPU), която Кремъл използва за блокиране на определени уебсайтове. 59-милиардният бюджет е приблизително 86% от 68-те млрд. рубли (около 747 млн. долара), които Кремъл отделя за по-широкия федерален проект "Инфраструктура за киберсигурност". Съобщава се, че тази актуализация на TSPU ще включва модернизация на съществуващите системи и инсталиране на нови системи, за да се отчете нарастването на потребителския трафик. Forbes отбеляза, че модернизирането и увеличаването на системите на TSPU ще увеличи способността на Роскомнадзор да блокира виртуалните частни мрежи (VPN), които руснаците могат да използват, за да заобиколят ограниченията на Роскомнадзор за това кои уебсайтове могат да разглеждат, докато са в Русия.

Ръководителят на Роскомнадзор Андрей Липов по-рано заяви, че службата е завършила оборудването на всички комуникационни възли на TSPU през септември 2023 г., а ръководителят на Центъра за специални проекти на Главния радиочестотен център на Роскомнадзор Сергей Темни заяви още през юни 2024 г., че Роскомнадзор вече не купува чуждестранно оборудване за и работи за замяна на съществуващото чуждестранно оборудване за TSPU с алтернативи местно производство.

Преди това Роскомнадзор е използвал TSPU, за да ограничи достъпа до X (бивш Twitter), а наскоро вероятно е направил същото и за YouTube. Напоследък Кремъл активизира усилията си да накара руснаците да изоставят западните сайтове и социални медии в полза на одобрените от Кремъл алтернативи. Кремъл вероятно се опитва да балансира между насърчаването на автоцензурата като самовъзпиращ фактор сред руските ултранационалисти и други критици на руските власти и налагането на действителни технически ограничения върху достъпа до информация и интернет услуги.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън потвърди на 10 септември, че Иран е изпратил балистични ракети с малък обсег на действие (БРПД) на Русия на фона на нарастващото международно напрежение заради подкрепата на Техеран за руската война в Украйна.

Блинкън не уточни обема на доставките на балистични ракети, но предупреди, че руските сили вероятно ще ги използват

Британският вестник The Times, позовавайки се на източници от украинското разузнаване, съобщи, че на 4 септември Иран е доставил на Русия над 200 ракети тип "Фатех-360" през пристанище в Каспийско море, а ISW продължава да оценява, че през следващите месеци Русия ще използва доставените от Иран въоръжения за удари по украинската критична инфраструктура, като по този начин ще облекчи натоварването на вътрешния капацитет на Русия за производство на ракети.

На 10 септември Блинкън и външният министър на Великобритания Дейвид Лами потвърдиха, че САЩ и Обединеното кралство са "напълно единодушни" по отношение на необходимостта от справяне с иранското влияние както в Украйна, така и в Близкия изток. Франция, Германия и Обединеното кралство съвместно осъдиха доставките на ирански балистични ракети и подчертаха, че предприемат стъпки за отмяна на двустранните въздушни услуги с Иран, идентифициране на лица и организации, участващи в иранската програма за балистични ракети и в трансфера на балистични ракети за Русия, и налагане на санкции на руски товарни кораби.

Русия и Китайската народна република (КНР) продължават да търсят различни пътища за военно-техническо сътрудничество. Заместник-държавният секретар на САЩ Кърт Кембъл заяви пред POLITICO, че КНР оказва на руската отбранителна индустрия "много съществена" подкрепа в замяна на секретни руски военни технологии. Кембъл подчерта, че КНР не просто доставя продукти с двойна употреба на Русия, но и полага "значителни усилия да подпомогне поддържането, изграждането и диверсификацията на елементите на руската военна машина". Кембъл предупреди, че в замяна Русия изпраща на КНР защитени технологии за подводници, авиоконструкции и ракети, които преди това Русия не е желаела да споделя с Пекин. Официални представители на КНР продължават да отричат подкрепата си за руските военни усилия и твърдят, че КНР остава "безпристрастна", когато става въпрос за руската война в Украйна, въпреки че Западът често съобщава за материалната подкрепа на КНР за руския военнопромишлен комплекс и способностите за геопространствено разузнаване.

Съобщенията за по-директна подкрепа на КНР за Русия идват на фона на водените от Русия международни военноморски учения "Океан-2024". Руският президент Владимир Путин обяви началото на "Океан-2024" на 10 септември и обвини САЩ, че оказват натиск върху Русия и КНР. Именно този натиск налагал провеждането на съвместни военноморски учения.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че президентската администрация работи по отмяната на ограниченията върху възможността на Украйна да използва оръжия, предоставени от САЩ, за нанасяне на удари по военни обекти на територията на Русия. В отговор на журналистически въпрос Байдън заяви, че администрацията му "работи по този въпрос в момента".

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън също потвърди по-рано през деня, по време на пресконференция с министъра на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Лами, че Байдън и министър-председателят на Обединеното кралство Киър Стармър вероятно ще обсъдят отмяната на тези ограничения. Вероятно Блинкън ще използва посещението в Киев, за да информира украинските официални лица, че Съединените щати ще позволят на украинските сили да използват предоставените от САЩ ракети АТАСМС за нанасяне на удари на територията на Русия.

През нощта на 9 срещу 10 септември украинските сили нанесоха голяма серия от удари с дронове по цели в Русия. Руското министерство на отбраната (МО) твърди, че са прехванали общо 144 украински дрона, от които 20 дрона над Московска област. Повечето местни власти съобщиха за поражения от паднали отломки, включително блокиран участък от Каширското шосе от Домодедово до Москва-град, бяха въведени временни ограничения на летищата "Внуково", "Домодедово" и "Жуковски" край Москва, както и на летището в Казан, Република Татарстан. Властите на Тулска област заявиха, че отломки от дронове са паднали върху неуточнен енергиен обект, но без да повредят обекта. Руските провоенни блогъри разкритикуваха регионалните власти за твърдението, че падащите "отломки" са причинили щети на инфраструктурата по време на ударите, и повториха призивите си към руските власти да разрешат на руските военни, Росгвардията, граничните служби и частните охранителни фирми да създадат мобилни огневи групи за отразяване на ударите на дроновете.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    46 32 Отговор
    А НАС ДЕМОКРАТИЧНО НИ ОГРАНИЧИХА ОТ ЕС,ЕК САЩ

    Коментиран от #7, #9, #12, #21, #33, #57

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЕСССР

    44 19 Отговор
    САЩ и ЕСССР действат по на едро, директно арестуват такива, като шефа на Телеграм и слагат всички под наблюдение и контрол!

    Коментиран от #17

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АУУУУУ

    15 11 Отговор
    АМИ РАЗБИРА СЕ ......СЕГА МОГАТ ДА ПУБЛИКУВАТ НОВИНАТА НА ДЕНЯ 🤣🤣🤣🤣🤣

  • 6 Мъсков

    13 8 Отговор
    Направо им спирам Интернета.
  • 7 Ганчев

    24 20 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Куфар-гарата-Сибир.

    Коментиран от #103

  • 8 ПРО СИА приклу4и

    18 20 Отговор
    КАКво сха ограни4ава като Ц ПРо СИА интерент НЕМА и не еиМАЛо ???? СЛАВА УКРАИНЕ

    Коментиран от #58

  • 9 Хахахаха

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Тоз пък ако си ограничен няма да се жалваш тука
  • 10 Сорос

    29 11 Отговор
    хайде на пропагандата! ХАХАХА
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гласувайте за копейкин

    22 18 Отговор
    Това е мечтата на копейките, да са крепостници на пусин и като кучето на Павлов да прават само неща
    позволини от рос ...не знам си какъв надзор.

    Коментиран от #25, #30

  • 14 Колко да дам

    16 15 Отговор
    за да се спре копейския достъп до български медии?

    Коментиран от #23, #104

  • 15 А бе

    18 12 Отговор
    На тролската фабрика в Санкт Петербурх ще им ограничат ли интернет достъпа?
  • 16 ПРО СИА приклу4и

    7 9 Отговор
    нема д аима ИНтернет из ПРАСИИ. а кат о вклу4исх некое Устроиство.. ТВ. ЛАПТОП.. АНДРОИД смартфон,, У иЛИА сха се поиавиава И СХА СА ЛЕНДЗИ "като" ПУ.....ка а РУСХИТЕ сха тър4ат след влака ревеиКИ... ГОСПОД нема ако имасхе тази СГАН немасхе да се.. ПРЪКВА
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мнение

    16 14 Отговор
    Ами Кремъл взема пример от европейският съюз, който наложи вече тотална цензура!

    Коментиран от #110

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Баце ЕООД

    5 9 Отговор
    Толкова ли О, Храбрите крайници побеждават на фронта? Кат гледам, направо дори великия им храбър кло, лидер е избягал

    Коментиран от #46

  • 21 А бе

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Какво ти ограничиха, сеХа ли?
  • 22 Ердоган към Радев

    14 8 Отговор
    КРИМ е украински !
    Ербап е ЗЕЛЕНСКИ !
  • 23 Ксаниба

    9 8 Отговор

    До коментар #14 от "Колко да дам":

    Тъкмо такива като №1 ще спрат да пишат от блятото.
  • 24 АБВ

    15 12 Отговор
    Нещастни ватенки
  • 25 Шерлок Холмс

    15 8 Отговор

    До коментар #13 от "Гласувайте за копейкин":

    Баш това им е мечтата на копейките! А също и Мерцедес, Айфон, куп Евраци и други руски сладости! ГоУемите копейки като Волгин за евраци бачкат!
  • 26 Kaлпазанин

    13 11 Отговор
    Цензурата е на запад и тук ,докато ни сложат чиповете .останалото дето ми викат жорналистика е пропаганда долна глобалистка пропаганда

    Коментиран от #38, #52

  • 27 хаха

    9 11 Отговор

    До коментар #17 от "Шерлок Холмс":

    Децата ти ще станат джендърчета, като си сменят пола а после яко орно с тях по нета.
  • 28 Нокой

    16 9 Отговор
    А в България и ЕС му викат борба с “фалшиви новини” и “хибридна война”
  • 29 Жриц

    9 9 Отговор
    Има сили в парламента, които се точат да направят същото и в България.... Жумете още и ще осъмнете и без интернет изобщо.
  • 30 Мнение

    11 10 Отговор

    До коментар #13 от "Гласувайте за копейкин":

    Гласувайте за Харис,за да не сте крепостници!
  • 31 ХА ХА ХА

    13 9 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! NEWS .BG ДА КАЖЕ КАКВО Е ПРИ НАС И В ЦЕЛИЯ ЗАПАДНАЛ ЗАПАД ! НАПИШЕШ НЕЩО ПРОТИВ ЗАПАДА И ТЕ ТРИЯТ .....НАПИШЕШ ПАК И ТИ ЗАБРАНЯВАТ ДА ПИШЕШ !

    Коментиран от #39, #42

  • 32 нашия

    12 7 Отговор
    това се случва не само в Русия ,но и вСАЩ,Китай и ЕС.....затова Дуров не е в нито едно от тези места "базиран"...който държи на честноста трябва да го признае ,без политически пристрастия...ограничението на правото на изразяване на "обикновените "хора е повсеместно...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 В Русия цензура!

    8 5 Отговор
    Народеца вика Ура!
    Номенклатура
    Без култура
  • 35 Симпатизант

    13 9 Отговор
    Аз искам да чета "Russian Today". Искам да се дезинформирам за да намеря "правия път". От кой и къде мога да получа разрешение и достъп в нашия Демонкратичен Свят? Благодаря.
  • 36 ЮКей

    14 6 Отговор
    Смехххх, а англетата ги вкарват в затвора за един пост.
    Да ви имам умрялата демокрация!
  • 37 Бай той

    10 9 Отговор
    Сатанистите цензурират Русия от 20 години, а сега се разпищели като мохамедани пред сланина ама само публично, инак лапа Запада и то влажен го лапа докато не изгният.

    Коментиран от #45

  • 38 Шерлок Холмс

    10 10 Отговор

    До коментар #26 от "Kaлпазанин":

    Бегай бръже при руските ти господари! Те понеже не са много напред с чиповете, направо дискета ще ти сложат в кухото междуушие!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ффф

    8 5 Отговор
    Ес отдавна ги забрани тези медии при нас
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 На това се казва , свобода на словото и

    7 3 Отговор

    До коментар #31 от "ХА ХА ХА":

    Демократична демокрация ....!!!!!!!!!!!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Швейк

    12 0 Отговор
    Невежеството е сила.
    Дж. Оруел

    Т.е. Силата на управляващите е в невежеството на масите.
  • 45 Шерлок Холмс

    9 7 Отговор

    До коментар #37 от "Бай той":

    Иииййй верно Баце! Като каза мохамеданин на сланина, та се сетих Путин как гнявеше и целиваше Корана пред Кадиров! А? Е те това е баш мохамеданин на сланина.
  • 46 АУУУУУ

    8 8 Отговор

    До коментар #20 от "Баце ЕООД":

    Според проучване на CNN направено веднага след дебата Камала Харис - Доналд Тръмп сочи съкрушителна победа на Харис - 63 % са посочили Харис за победител в дебата, а 37% са посочили Тръмп за победител в дебата.✌️✌️✌️✌️✌️✌️
  • 47 Вълчо от Мечка

    15 7 Отговор
    У нас и на запад спряха руските телевизии. Но това не е цензура. Това е ограничаване на новините с невярно съдържание. Вярно е само това, което ти казват, че е вярно :)
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Остап Бендер

    7 5 Отговор
    Как е на руски Интернет ?
    Интер-нет.
  • 50 Мунчо

    5 10 Отговор
    Курск е украински. Там се веят украински знамена.
  • 51 Васил

    6 7 Отговор
    Северна Корея-2
  • 52 ТИ БИ ТЪПОМЕРА

    3 8 Отговор

    До коментар #26 от "Kaлпазанин":

    АЛОУУУ ДЕНЯТ НА ТЕОРИЯТА ЗА КОНСПИРАЦИЯ МИНА ВЧЕРА.АЙДЕ СПРЕТЕ СЕ.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Това колко е 50 милиарда

    6 6 Отговор
    Руски рупии 🤔🤔🤔
    Сигурно към 100 лева 😂😂😂
    Много искат да ни ограничават тия азиатци 😂😂😂
    Я сибиреца драпа да избяга в Европа 😂😂😂
  • 56 Гост

    6 6 Отговор
    И много правилно. Интернет е казанът, от който ежеминутно се излива всякаква п0мия върху подрастващото поколение.
  • 57 НРБ вата

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ако наистина ЕС,ЕК САЩ те бяха ограничили, нямаше да дращиш тук.
  • 58 Браво на Диктаторът

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "ПРО СИА приклу4и":

    Срам и позор е свободата на човека
    Всички трябва да работят във фабриките до последният си дъх!!!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Атина Палада

    5 6 Отговор
    Тук ток разрешен ли е в Европа?Защото в САЩ го забраниха ..

    Коментиран от #80

  • 61 А50

    6 12 Отговор
    Това няма да го кажат в българските официални медии:
    От Финландия са пуснати безпилотници за удари по Мурманск. НАТО официално нанесе удар по Русия, за щастие БПЛА са свалени.Тогава да не ревът за мир натовци, докато ядът ломбут в 4о4

    Коментиран от #70

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Kaлпазанин

    9 10 Отговор
    Сигурно заради тоталната цензура на Кремъл забраниха всичко руско на запад ,звукът на истината е неприятен за ушите ,и това което Москва харчи уж за "цензура “е нищо в сравнение което Ротшилд е напечатал,дал на МВФ с лихва ,от там на световната банка,СЗО и от там на Урсула ,ай честито на овцете шорошки
  • 64 Пропаганда

    7 4 Отговор
    Егати наглостта!Тия ще ми говорят за цензура!
  • 65 Ти да видиш

    6 5 Отговор
    Оставете рублите които харчат руснаците, ще си ги харчат както искат.
    Кажете какво става в курска област, нещо спряхте да ни информирате. Руската армия от вчера е възстановила една трета от загубените територии, и си е върнала повече от десет населени места, купища пленници, нещо по въпроса??
    Какво стана с украинските референдуми в курска и белгородска област, печатницата на Герб от Костинброд си иска парите за напечатаните бюлетини!? Евроатлантиците заглъхнаха като жаби след гръм! Къде са ви успехите??
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Доктор

    5 11 Отговор
    Тоталната цензура е тук, а не в Русия, мекерета продажни.

    Коментиран от #72, #76

  • 69 Артилерист

    6 11 Отговор
    Англосакската пропаганда иска да е монополист на терена и да баламосва в полза на досегашнаната хегемония на тартора им САЩ. Навремето соца загуби Студената война и заради грубата си, бездарна и слаба "мека сила". На времето Костадин Чакъров спомена, че повечето отговорни другари са подценили вражеската пропаганда и са си мислели, че само голите щикове стигат. Русия се поучи от погрешния опит и сега се вземат драстични мерки на сороското джендърско влияние. Путин даже подписа указ за запазване на руските традиции и ценности...

    Коментиран от #71, #79

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Докторе озвади

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "Доктор":

    Си главата от гъzа на слона и се осъзнай
  • 73 Хахахаха

    6 3 Отговор
    Първо са ги ограничили в главата, сега и в интернета ще ги ограничават.
  • 74 Шопо

    5 3 Отговор
    Копейките на русенско варено и кълцан суджук.
  • 75 Кремълските фашисти и терористи

    13 7 Отговор
    се страхуват най-много от ИСТИНАТА...

    Защото лъжат безогледно и денонощно(подобно на нашите русофили)...

    Коментиран от #90

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Продажници много

    2 8 Отговор
    Пастор, Бойко, Христо лодкаря, Про100Киро, Асенси и други също са от пропагандата. И Сащ и Русия са империи.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 А тъй... старши

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "Артилерист":

    Забрави да допълниш,че Путин подписа края на РФ.
  • 80 🤔🤔🤔🤔

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Атина Палада":

    Забранили да ти мисленето.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Баце ЕООД

    4 3 Отговор
    Като чета колко тази медия праведно ни информира... Смело заглавие.
  • 84 А Америка даде 900млн.$ на бг медиите

    5 6 Отговор
    Тоталната цензура е в България! Такава цензура по всички медии и манипулиране на новини и събития е нямало дори при Тодор Живков! По радио и ТВ такъв страх ги тресе,че не смеят да пуснат един руски филм или една руска песен!!!

    Коментиран от #96

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Фори

    4 3 Отговор
    Не им трябва нет . Има ли бомби и пиене това е пълното щастие за руснака!
  • 87 ха ха

    1 1 Отговор
    е нашите служби няма ли да си закупят и от тоя модел "технически средства за противодействие на заплахи" (TSPU)" ? все пак си е сделка със сочни комисионни пък и обогатяват арсенала със законни средства
  • 88 Хохо Бохо

    4 3 Отговор
    На блатото не му трябва интернет...
  • 89 БАНко

    3 3 Отговор
    КАКВОТО ЗАГЛАВИЕТО , ТОЛКОВА ГЛУПОНТИИ ПО ДОЛУ !!!
  • 90 да де

    3 4 Отговор

    До коментар #75 от "Кремълските фашисти и терористи":

    по лъжливо същество от "демократ атлантик" нема
  • 91 Боко Праните Гащи

    4 2 Отговор
    Те повечето живеят в 19 век, не са чували за ток, течаща вода, тоалетна, боли ги за интернет
  • 92 Цензурата е в България

    4 2 Отговор
    Накараха ЮТуб да свали клипът за Пеевски. Това ще ни обяснят не е цензура а "борба с корупцията" навярно като подкрепят най голямото корумпе в България.

    Коментиран от #100

  • 93 Копейчици,

    4 1 Отговор
    поради что се срамите да се наречете соросоиди и как вашто момче изрожденче Ангел Янчев се оказа възпитаник на "Америка за България" и невинно свързан с НПО-та. За останалите доста известни ваши товарищи си признайте сами, че нямам нерви да ги изреждам.
  • 94 Роскомнадзор ще блокира всичко...

    6 1 Отговор
    Де що може да се блокира, Интернет, минтернет, туитър, муитър и др. ще остане само канал Первий, там денонощно ще дават пиянските бръщолевенията и словоизлеяния на Митя медведа, истеричните припадъци на Маша, скимтенето на песа, героичните подвизи на ахмаците тиктокъри, целувките на корана от главният мюфтия на РФ В. В. П. И сериала от Покровск до Лисабон.
  • 95 Как

    3 0 Отговор
    В Северна Корея няма нет ,а са най -проспериращата нация! По този път трябва да върви и Русия.
  • 96 Че кой в БГ....

    2 4 Отговор

    До коментар #84 от "А Америка даде 900млн.$ на бг медиите":

    Гледа руски филми и слуша руска музика бе копейке? 🤣

    Коментиран от #98

  • 97 Пиночет

    3 3 Отговор
    Путин смята руснаците за добитък!
  • 98 Ти мъ разби

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "Че кой в БГ....":

    аз гледам и не само филми, но и новини, и техника, и технологии, наука, защо, нещо лошо ли е това? Гледам и американски - от Перу, Аржентина, Канада, държави с имена...сащ, какво е - държава уж, ама без име
  • 99 Крепостен селянин

    3 2 Отговор
    За обучение на пушечното месо в Украйна, или нормални жилища обаче, пари в руСССия няма

    Коментиран от #102

  • 100 Днес!

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Цензурата е в България":

    в тубата, гледах филм от 2017-19 г. за дп и ктб, за едни скромни 570 милиона лв. поети в джобовете на "финомена"-запис на малинов и други данни, ама тогава гешув са напрай на умряла котка...И сега дп е чист като моминска пазва...
  • 101 Сократ

    1 1 Отговор
    А в България е свобода на словото по всички точки. Така ли? Затова ли се трият масово коментари, блокиране. И това ли е демокрация и свобода на словото? Или всичко е една тлъста лъжа, която обслужва задокеанските господари?
  • 102 Сократ

    1 2 Отговор

    До коментар #99 от "Крепостен селянин":

    Момко, направи си труда да проучиш колко училища, детски градини, поликлиники за последната година са построени или реновирани в Москва. И не ми се оправдавай, че това е само в Москва. Аз сравнявам две столици - София и Москва. В София няма и милиардна част от направеното в Москва. Но средствата си текат, но не в училища, поликлиники, детски градини, пътища, а нечии джобчета.

    Коментиран от #107

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 3737373773

    1 1 Отговор
    Че Ес и Сащ отдавна си ограничават и даже искат да следят дори га ди бършиш дупарата след голема нужда.
  • 106 Историк

    2 1 Отговор
    Искрено се надявам не само да им спрат достъпа до външния свят, ами и да ги вкарват по затворите дори за опити да четат външни новини. Това робско племе, което допуска така да го мачкат, трябва да бъде вкарано в обора.
  • 107 Мдаа

    2 1 Отговор

    До коментар #102 от "Сократ":

    Таксидиите и обслужващия персонал по хотелите и ресторантите най-ги разбират инвестициите в световните столици.
  • 108 РКИ

    1 1 Отговор
    "Роскомнадзор"? "Росглавдиетчайпром". "Ленсовнархоз" .... На тези и имената им ненормални.
  • 109 Харон

    1 0 Отговор
    Най добре ще е на тях и на светът ако се изтеглят зад Урал, затворят вратата и хвърлят ключовете....този 21 век е много сложен за тях. Не го схващат. Водка, солена риба и кисели краставици да има и са щастливи.... :-)))))))
  • 110 555

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мнение":

    Умнико…Ако имаше цензура, нямаше сега да пишеш тези глупости…
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания