Тема: Украйна

15 Септември, 2024 12:00 2 486 78

Кремъл продължава информационните кампании с цел саботаж

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • кремъл-
  • владимир путин

Държавният департамент на САЩ обяви нови санкции на 13 септември срещу юридически и физически лица, свързани с руската държавна медия Russia Today

Кремъл продължава информационните кампании с цел саботаж  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украински официални лица посочиха, че нахлуването в Курска област е накарало руските власти значително да увеличат руските сили.

Това пише в ежедневния доклад на Института за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Говорителят на украинското Северно оперативно командване Вадим Мисник заяви на 14 септември, че руските сили са разполагали с 11 000 военнослужещи в Курска област в началото на нахлуването на Украйна през август. Според различни оценки, сегашният размер на руската групировка в Курска област е между 30 000 и 45 000 души. Украинският президент Володимир Зеленски заяви на 13 септември, че руските сили са концентрирали 40 000 души личен състав в Курска област и имат за цел общо до 70 000 души персонал в района.

Отчетеното нарастване показва как оперативният натиск, причинен от нахлуването, е принудил руското военно командване да преразположи елементи от Украйна в Курска област.

Една руска контранастъпателна операция за отвоюване на територия, завзета от украинските сили в област Курск, много вероятно ще изисква дори повече жива сила и материални средства, отколкото Русия вече е концентрирала в района, и следователно допълнително руско предислоциране от Украйна.

Украйна и Русия проведоха размяна на военнопленници на 14 септември. Това е третата размяна след украинското нахлуване в Курска област. Украински официални лица съобщиха, че Русия е върнала 103-ма затворници в Украйна.

Сред тях са украински военнослужещи, които са защитавали стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол в началото на 2022 г.,; от украинската национална полиция и Държавната гранична служба; от украинската държавна транспортна специална служба и друг украински военен персонал. Руското министерство на отбраната (МО) заяви на 14 септември, че Украйна е върнала на Русия 103-ма души, заловени от украинските сили в Курска област. Руски източници предполагат, че върнатите руски затворници са наборници. Размяната е подобна на тази, която Русия и Украйна проведоха на 13 септември, по време на която върнаха по 49 пленници.

Украински официални лица многократно са подчертавали, че нахлуването в Курск е засилило преговорната сила на Украйна в обмена на военнопленници с Русия. Честотата на размяната на военнопленници между Украйна и Русия се е увеличила значително след 6 август, като двете страни са разменили общо 267 военнопленници всяка в три отделни размени. Русия и Украйна проведоха само три други обмена - 405 украински военнопленници и 423 руски военнопленници, между 1 януари и 6 август 2024 г.

Държавният департамент на САЩ обяви нови санкции на 13 септември срещу юридически и физически лица, свързани с руската държавна медия Russia Today (RT). Обвиненията са, че участва в информационни операции, тайно влияние и усилия за военни доставки за Кремъл чрез държави в Европа, Африка и Северна и Южна Америка.

Държавният департамент съобщи, че Кремъл е създал организация за кибероперации в рамките на RT през пролетта на 2023 г., която е предоставяла информация на руското разузнаване, медии и наемнически групи. Съобщава се също, че RT събира пари за групово финансиране за закупуване на оборудване за руската армия в малки поръчки, включително от Китай, "за да се избегне нежелан контрол".

Държавният департамент отбеляза, че RT се координира с Кремъл, за да повлияе на президентските избори в Молдова през октомври 2024 г. и да разпалва бурни протести в Молдова. Държавният департамент заяви, че Кремъл използва неотдавнашното споразумение за пенсионно финансиране на руската държавна банка Promsvyazbank (PSB) с молдовския автономен регион Гагаузия, за да купува гласове в подкрепа на прокремълски кандидати за президент, както ISW оцени по подобен начин през април 2024 г.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви на 14 септември, че RT "функционира като де факто ръка на руския разузнавателен апарат".

Министерството на правосъдието на САЩ съобщи на 4 септември, че Кремъл провежда сложни злонамерени операции за влияние, наречени "Двойник", за да намали западната подкрепа за Украйна и да повлияе на изборите в САЩ и чужбина.

По това време ISW оцени, че Русия продължава с информационните операции в социалните медийни платформи.

Като пример се дава Грузия.

Представители на управляващата в Грузия партия "Грузинска мечта" продължават да отразяват информационните операции на Кремъл, оправдаващи руската окупация на международно признати грузински територии. Основателят на партията и бивш грузински премиер Бидзина Иванишвили приписа руско-грузинската война от 2008 г. и последвалата руска окупация на грузински територии на неуточнени външни сили и бившата прозападна управляваща партия "Единно национално движение на Грузия" по време на предизборен митинг в Гори, град, граничещ с окупираната от Русия Южна Осетия.

Иванишвили пропусна всякакво споменаване на Русия и руската агресия срещу Грузия. Той твърди, че ще търси отговорност особено от бившия прозападен грузински президент Михаил Саакашвили, ако партията получи конституционно мнозинство на предстоящите парламентарни избори в Грузия през октомври 2024 г. Иванишвили също така заяви, че грузинското правителство, под ръководството на партията "Грузинска инициатива", ще търси помирение с Южна Осетия.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К.О.Т.арАК 🐱

    17 49 Отговор
    слава на Украина! шепата спартанци под азиатските орди

    Коментиран от #5, #10, #48

  • 2 вашето мнение

    48 10 Отговор
    Анализите и прогнозите на този институт са пълна боза. Дори феодалните старчета от институтите в БАН си измукват от пръстите по-добри анализи. Украйна приключи, натю капитулира, ако ще на две страници да има анализ за това

    Коментиран от #56, #60

  • 3 Сорос

    10 42 Отговор
    Докато нашия свит Ботокс е начело в Кремъл, Русия няма да победи и военнен колос като България.

    Коментиран от #7

  • 4 Ха ха ха ха

    29 8 Отговор
    Няма по голими мародери от уса каторжниците
  • 5 вашето мнение

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Каква шупа бе кутурак, нали колективните, нали натю. Сега след като всичко приключи, стопаните ти само украйна ли оставят да се оправя.
  • 6 Сорос

    9 30 Отговор
    Русия нападна Украйна и загуби Курск. Прецедент в световната история ядрена сила да загуби територии ХАХАХАХ 🤣😂🤣. И от дтрана без флот и без армия

    Коментиран от #77, #78

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 7 Отговор
    Явно СеРеУ са група пионерчета, които помагат на стари хора да пресичат улицата и почистват след домашните любимци на гражданите😀🤔😀
  • 9 Украйна

    12 32 Отговор
    Путлер е толкова нефелен, че не е в състояние да победи страна без армия. Гибралтар ще смаже милиционерите за 2 дни.

    Коментиран от #13, #14, #15, #16, #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ХЕЙ! ЮЕСЕЙ!

    17 5 Отговор
    ВЪЛК В ОВЧА КОЖА! ЛЪЖЕЦ! АМА НИЕ НЕ СМЕ "УФСЪ"!!!
  • 12 зИленски

    28 3 Отговор
    НЯКОБ ИЗОБЩО ЧЕТЕ ЛИ ПОДОБНИ МАЛОУМЩИНИ???
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Според мен

    4 18 Отговор

    До коментар #9 от "Украйна":

    Държат го за слабините западняците, и слепите го виждат. Ще го държат докато победят.

    Коментиран от #17

  • 15 Иво

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "Украйна":

    Да го пуснат да мародерства по света ли?
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Украйна":

    Гибралтар може да смаже нашите национали от футболния отбор 😀🤔😀
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сорос

    5 11 Отговор
    Нашето Ботоксче... Ще ги направим Равин на Ашдот.

    Коментиран от #21

  • 19 Смех в блатото

    5 7 Отговор
    Ми като не могат да воюват на фронта :))))
  • 20 Шубето е голям памперс

    2 14 Отговор

    До коментар #9 от "Украйна":

    Сорос като вдигне телефона и набере нефелниците в Кремъл, това е като 100 армии.

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 да питам

    9 10 Отговор
    Какво стана с контра настъпа на руснята, освободиха ли KYPск?!

    Коментиран от #73

  • 23 Руската пропаганда е предназначена

    13 10 Отговор
    За нашта путинофилска банда
    Няколко канибала в Уганда
    И една глухоняма панда 🐼

    Коментиран от #30

  • 24 Ха ха ха ха

    9 8 Отговор

    До коментар #20 от "Шубето е голям памперс":

    Путин ги написва и соросите подвиха опашки.
    Разрешите на укрите удари в Русия.
    Хайде бечифути

    Коментиран от #28

  • 25 К.О.Т.арАК 🐱

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Днес помоли ли се":

    да да-от Златната орда са , има такъв викингски клан
  • 26 БгТопИдиот🇧🇬

    7 2 Отговор
    Прави всичко и обвинявай врага си в същото.

    Пропаганда за бройлери !

    Правят ни на едеоти,сърр !
  • 27 Кремъл винаги си е подъл !

    4 11 Отговор
    А Путин е Ам гъл !
    Хобит
  • 28 Ахаха

    5 9 Отговор

    До коментар #24 от "Ха ха ха ха":

    Имам автобусни билети за Курск за копейки. Да го ожалите града

    Коментиран от #34

  • 29 опрашен русофил

    4 12 Отговор
    3 дена ги чаках с погача в Суджа да ме освободят, те не дойдоха. 😢
  • 30 Предателю

    12 10 Отговор

    До коментар #23 от "Руската пропаганда е предназначена":

    на българите в Украйна които наркомана направи украинци.
    Ще летиш в Белене докато изгниеш

    Коментиран от #57

  • 31 Очевидец храбър

    14 4 Отговор
    Според Института за напразни изследвания ВСУ са навлезли с група пионерчета, с цел да помагат на старите хора в Курска област да пресичат улицата и да почистват след домашните любимци на гражданите !!! А руснаците, които не разбират от фашистко възпитание ги ЗАЧИСТВАТ от лицето на земята !!!

    Коментиран от #43

  • 32 БгТопИдиот🇧🇬

    11 5 Отговор
    ДЕцата на капитан Грант вият гладни.

    В неделя галка не прави мусака по краваро-к-аше.рн-о.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мдаа

    6 8 Отговор

    До коментар #35 от "Отстрани":

    Руските нефелици атакуват безспирно, а Курск все по-близо.
  • 39 българин

    6 10 Отговор

    До коментар #35 от "Отстрани":

    Нещо не чувам за успеха на контранастъпа на руснята?!

    Коментиран от #51, #52, #71

  • 40 Факт

    6 9 Отговор

    До коментар #37 от "Ха ха ха ха":

    Руските наколенки целуват Корана по приера на великия им лидер.
  • 41 Z-свинарник

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "Ха ха ха ха":

    и го кръсти "Ха ха ха ха"
  • 42 Гориил

    12 4 Отговор
    Виждам милиони посетители на сайта Russia Today всеки ден. Светът иска да знае истината.

    Коментиран от #44

  • 43 Поздравления

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Очевидец храбър":

    За остроумният коментар
  • 44 Мдаа

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Гориил":

    "Виждам милиони посетители на сайта Russia Today всеки ден. Светът иска да знае истината."

    Да, просто каквото пише РТ, точно обратното е истината.

    Руснаците имат опит с такива "медии".
  • 45 Во'вка нагази здраво

    5 6 Отговор
    У ДЕР - Мата!
    Една БРИГАДА десантчици ОСВОБОДИ 2 републики за 5 ДНИ докато мякащия пишман аскер кеси 11 години пред 1 Село на 25 км от Донецк
  • 46 Лъжи от краварника

    7 3 Отговор
    Урко фашистка пропаганда в изобилие
  • 47 Работа злобар

    2 2 Отговор
    Плаща ми се да бъда злобар. Злобариииии, да ви се връща 😘💗🤣
    Работа " приятел " е по-добре
    Събудете се, моля, време е
    ,🌎🌎
  • 48 Болна си и то много

    7 12 Отговор

    До коментар #1 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Пътя и при Урко фашистите
  • 49 Ха-ха-ха, кремълския, дърт фюрер

    13 6 Отговор
    такъв си го забоде отзад, че ще остане в историята на Русия, като най-големия cмoтльo сред тези които са управлявали империята на злото...

    Коментиран от #54

  • 50 Фактчекър

    8 9 Отговор
    Не бих могъл да се доверя на написаното в статията. Тя изобилства с твърдения и мнения на разни хора и институции, но не откривам в нея нито един проверим факт.
  • 51 БгТопИдиот🇧🇬

    4 4 Отговор

    До коментар #39 от "българин":

    Об-ря/зан ли си анадолецо ?!?!

    Коментиран от #53

  • 52 Ха ха ха ха

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "българин":

    Как ще чуеш след като афроамериканците тешибахаивушите
  • 53 Сюнетисан

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    е този гьотверет
  • 54 Ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ха-ха-ха, кремълския, дърт фюрер":

    Путин гонабута на Алцхаймера и той пукна
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 АУУУУУ

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "вашето мнение":

    ОЩЕ КОЛКО ЩЕ ЧАКАМЕ "НАТЮ ДА КАПИТУЛИРА" ....ИЛЕ ТО Е КАТО КИЕВ ЗА 3 ДНИ 🤡🤡🤡🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #74

  • 57 АУУУУУ

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "Предателю":

    ПРЕДАТЕЛ СЕ НАРИЧА КОЙТО СЕ ЗАКЛЕЛ ВЪВ ВЯРНОСТ , А НЕ ИЗПЪЛНЯВА КЛЕТВАТА....... А НИЕ НЕ СМЕ И НЯМА ДА СЕ ЗАКЪЛНЕМ ВЪВ ВЯРНОСТ КЪМ ПУСИЯ ....... НИЕ Я МРАЗИМ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 58 За Родину

    5 2 Отговор
    Всички укри на Курската дъга ! Немедленно !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "вашето мнение":

    Русия просто се умори да се преструва на „ДОБРАТА ФЕЯ“ в световния театър и сега ни показва истинския си ЗВЕРСКИ ЛИК....

    Коментиран от #76

  • 61 Всичко е по "план"... 🤔

    4 5 Отговор
    8000 руски войници са заплашени от обкръжение в рамките на операция "Курск". Това твърди украинското елитно звено за използване на дронове във военни операции група "Хорн".

    "Хорн" коментира, че с новата украинска атака няколко хиляди руски войници имат избор - или отстъпват, или са под заплаха от обкръжение и ще дадат много жертви, опитвайки се да удържат защитавания от тях район (при Весело), където ще се получи ситуация, в която ще бъдат хванати в клещи.

    Явно е, че руската машина е много засегната от случващото се в Курск и хвърля големи ресурси в информационното пространство, за да убеди, че си е върнала няколко села. Но - изненада: "не си губете времето за руски психооперации и медии, които се продадоха на руснаците. Сега започваме нова операция и руснаците имат само два избора - да напуснат много повече територия или да влязат в обкръжение. Това е украинската операция "Багратион".

    Коментиран от #62

  • 62 БгТопИдиот🇧🇬

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "Всичко е по "план"... 🤔":

    Мхм от без арабски фронт ти е инфото.

    ДойченВелен ряпа да яде пред укромедиините глюпости.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Потресен

    2 4 Отговор
    Не знам някога да са спирали още от октомврийската революция. Жалки,проскубани ватници с нелепа съдба на провокатори и съботажници,отврат

    Коментиран от #67

  • 65 СПРАВКА ЗА

    6 2 Отговор
    ПОПАДНАЛИТЕ ПОД ОФИЦИАЛНАТА ЕС ИНФОРМАЦ..ЦЕНЗУРА - КОНТРОЛИРАНА ОТ СЕМ : ( В НАРУШ.НА КОНСТИТУЦИОННИТЕ НИ ПРАВА )..ЧЛ.106,107,ОТ УСТАВА НА ООН ,ДАВА ПРАВО НА РУСИЯ ДА ЛИКВИДИРА,ПОВТОРНО ЗАРОДИЛИЯ СЕ ФАШИЗЪМ В УКРАЙНА( И СПОНСОРИТЕ НА ФАШИСТКОТО УКР.ПРЕВРАТНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ 2014 ) ..ЗА ТОВА РУСИЯ Е ДЛЪЖНА ДА ВКЛЮЧИ ВАКУУМНИЯ СИ АРСЕНАЛ,ЗА ДА ВИДЯТ ФАШИСТКИТЕ НЕОРИЕНТИРАНИ КИБИЦИ В НЕТА КАКВО ЗНАЧИ СИЛА...ОСВЕН ТОВАРУСИЯ Е С НАЙ-ГОЛЕМИЯ И НАЙ-МОДЕРЕН ЯДРЕН АРСЕНАЛ В СВЕТА.....ТОЧНО ЗА 9 МИНУТИ, САМО С 10 БР. ХИПЕРЗВУКОВИ ТЕЖКИ ,РАКЕТН.БЛОКА,ОТ МЕГАТОНЕН КЛАС Х 20 МГТ.- SS-29 Sarmaт 15А28-РС-28 И, САЩ ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ! ТЕХНИЧЕСКО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА !

    Коментиран от #68, #70

  • 66 СОРЛЪО ––

    2 2 Отговор
    ––– вашя МЕРАК ЗА РАЗГРАБВАНЕ И ВЛАС ПРИКЛЮЧИ............/ ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА!!!!!!!!!!!
  • 67 999999

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Потресен":

    ПОСЕТИ ДОКТОР. СПЕШНО ! СЛЕД ТОВА ЗАПОЧНИ ДА СЕ ОСВЕДОМЯВАШ ЗА СЪВРЕМИЕТО В КОЕТО ЖИВЕЕЕШ.

    Коментиран от #69

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Потресен

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "999999":

    Не бе,неграмотен съм. Говоря само руски и чета на руски. Пенсионер съм от министерството на пропагандата на ссср
  • 70 АУУУУУ

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "СПРАВКА ЗА":

    НЯМА РЕЗОЛЮЦИЯ НА ООН КОЯТО ДАВА ПРАВО НА НЯКАКВА ДЪРЖАВА ЗА ЯДРЕН УДАР....... СЪЩЕВРЕМЕННО ОТ НАТО ОТГОВОРИХА ЧЕ ЯДРЕН УДАР ЩЕ ОЗНАЧАВА ВОЙНА С НАТО ........ И ТОВА НЕ СА НЯКАКВИ ХИПОТЕТИЧНИ ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ., А ДИРЕКТНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НАЧАЛО НА ВОЙНА .... . А ПЪК ВИЕ СИ ПИШЕТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ.......ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОМЕНИТЕ 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #75

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Бивш канадец

    2 0 Отговор
    В САЩ телевизия RT, както и още шест руски телевизии са забранени, плюс онлайн излъчването им. В ЕС е същата боза. Да не говорим и да хилядите блокирани руски акаунти в Х и Фейса. Та как пропагандират рашките е нещо като тъмна Индия.
  • 73 Шматка

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "да питам":

    Ми засега освободиха към 13000 укропчета от земните им мъки. И събраха къде илядо тона натовска скрап, та в леярните да не скучаят.
    .
  • 74 АУУУУУ

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "АУУУУУ":

    В МОСКВА СКРЪЦНАХА СЪС ЗЪБИ И ВЪВ ВАШИНГТОН ПРИБРАХА "дълго бойните" И ХУКНАХА ДА ТЪРСЯТ ПАМПЕРСИ
    🤡🤡🤡🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Още "новини" от уср@йнъ !!!?
  • 75 СПРАВКА

    4 0 Отговор

    До коментар #70 от "АУУУУУ":

    ИМА.ТАКВА РЕЗОЛЮЦИЯ : ..ЧЛ.106,107,ОТ УСТАВА НА ООН ,ДАВА ПРАВО НА РУСИЯ ДА ЛИКВИДИРА,ПОВТОРНО ЗАРОДИЛИЯ СЕ ФАШИЗЪМ В УКРАЙНА( И СПОНСОРИТЕ НА ФАШИСТКОТО УКР.ПРЕВРАТНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ 2014 ) ..ЗА ТОВА РУСИЯ Е ДЛЪЖНА ДА ВКЛЮЧИ ВАКУУМНИЯ СИ АРСЕНАЛ,ЗА ДА ВИДЯТ ФАШИСТКИТЕ НЕОРИЕНТИРАНИ КИБИЦИ В НЕТА КАКВО ЗНАЧИ СИЛА...ОСВЕН ТОВАРУСИЯ Е С НАЙ-ГОЛЕМИЯ И НАЙ-МОДЕРЕН ЯДРЕН АРСЕНАЛ В СВЕТА.....ТОЧНО ЗА 9 МИНУТИ, САМО С 10 БР. ХИПЕРЗВУКОВИ ТЕЖКИ ,РАКЕТН.БЛОКА,ОТ МЕГАТОНЕН КЛАС Х 20 МГТ.- SS-29 Sarmaт 15А28-РС-28 И, САЩ ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ! ТЕХНИЧЕСКО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА ! ЗА БРИТАНИЯ СА НУЖНИ 200 СЕКУНДИ И САМО 1 БОЙНА ГЛАВА ОТ СЪЩИЯ МОДЕЛ.(ПО btv НОВИНИ ИЗЛЪЧИХА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ )
  • 76 Ами ...

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ...редно беше да се поядосат накрая ... само в гА.зА не им бръкнахте...е сега ще видите как с мечка се дренки берат.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 И кога ...

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сорос":

    ...точно загуби Курск, че нещо не съм в час...доколкото знам ВСУ са на поне 80 км. от Курск...да не говорим , че там вече гушнаха букета около 15 000 всу-шчета + някви наемници.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания