18 Септември, 2024 17:19 595 8

Мъжът, който предизвика пожар в парламента в Букурещ вчера, е арестуван

  • букурещ-
  • румъния-
  • пожар-
  • парламент-
  • арестуван

56-годишен заподозрян за умишлено унищожаване на имущество в сградата на парламента

Мъжът, който предизвика пожар в парламента в Букурещ вчера, е арестуван - 1
Снимка: БГНЕС

Мъжът, който вчера предизвика пожар в магазин за сувенири в сградата на парламента в Букурещ, е задържан от полицията, съобщи Аджерпрес, цитирано от БТА.

Пожарът, който избухна в достъпна за посетителите зона в Двореца на парламента, причини щети и наложи евакуацията на около 300 души. Няма пострадали хора, съобщи полицията.

Прокурорите съобщиха, че срещу 56-годишния мъж с инициали О. Н., който не е осъждан, е започнало разследване за унищожаване на имущество.

В съобщение на прокуратурата се отбелязва, че мъжът първо е напръскал със запалителна течност тезгяха на бар в зала "Константин Брънкуш", разположена на партера на сградата на парламента, след което е запалил течността със запалка. След това той е влязъл в намиращ се наблизо магазин за сувенири и напръскал редица предмети със същото вещество, след което ги е запалил.

"Нанесени са изключително материални щети, но имаше опасност огънят да се разпространи и да унищожи и друго имущество в сградата. За потушаването на огъня беше необходима намесата на пожарникари", се посочва в съобщението.

Мъжът успя да напусне сградата на парламента след причиняването на пожара и беше задържан едва 10 часа по-късно в хотел в Букурещ, където се беше настанил, отбелязва Аджерпрес. Мъжът е с постоянен адрес в североизточния окръг Васлуй.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 2 Отговор
    И на смърт да го осъдят, само е показал, какво е неизбежното.
  • 2 ДемОКРат

    5 1 Отговор
    Той е бил доволен от демокрацията и затова е искал да го покаже със светлинно шоу. Ние всички сме доволни, просто ние нямаме техчност достатъчно...
  • 3 Иван

    4 1 Отговор
    Генетически сбърканата еврейска са.танинска нацистка хазарска сп.ер.ма Ненси Пелоси няма ли да го помилва?
  • 4 Иван

    4 1 Отговор
    Еврейските сатанински хазарски нацисти в Държавния Департамент: няма достатъчно доказателства, че той е извършителят.
  • 5 Иван

    0 1 Отговор
    Сто грама кокаин е изгорял.
  • 6 Драсни Клечков

    0 0 Отговор
    Маринус ван дер Любе.
  • 7 Ати симит

    1 0 Отговор
    Те са показали пътя на народите как трябва да се отнасят с корумпирани политици. Също и арменците застреляха корумпирани политици в парламента и бяха се кротнали. Сега пак се надига народната любов към много алчните де пу та ти.
  • 8 Аса

    0 0 Отговор
    Ще го арестуват ами. Като забрави, кой парламент трябваше да запали...
Новини по държави: