20 Септември, 2024 07:32 708 24

САЩ подготвят нови ограничения за търговията с руски петрол

  • сащ-
  • русия-
  • петрол-
  • ограничения

Вашингтон се фокусира върху флота в сянка и страни, нарушаващи санкциите

САЩ подготвят нови ограничения за търговията с руски петрол - 1
Снимкa: Shutterstock

САЩ възнамеряват да засилят ограниченията върху търговията с петрол от Русия. Това заяви заместник-помощникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Далип Сингх, цитиран от АП и News.bg.

"Мисля, че стигаме до момента, в който можем да говорим за много по-строг режим както по отношение на флота в сянка, така и по отношение на обемите петрол, които Русия може да доставя на пазара," каза Сингх.

Той също така посочи още една област от санкционната политика, в която САЩ възнамеряват да увеличат усилията си – намаляването на "интереса на трети страни, които произвеждат компоненти, попадащи директно на бойното поле в полза на Русия, или участват в транзитната доставка на стоки."

Сред тези държави Сингх назова Китай, който според него е "най-големият нарушител" на американския санкционен режим, както и Индия, Турция, ОАЕ и други.

Г-7 наложи ценови таван от 60 долара на барел за руския суров петрол, както и различни тавани за петролните продукти: 100 долара на барел за дизела, който се продава с надценка спрямо суровия петрол, и 45 долара на барел за мазута, който се продава с отстъпка.

Компаниите от страните от Г-7 не могат да предоставят услуги за транспортиране на продукти, които се продават над тези ценови тавани. Западът също така започна да налага санкции срещу "сенчестия флот" на Русия.

През юли "Блумбърг" съобщи, че десетки танкери, превозвали руски петрол, стоят празни на различни места след налагането на американските санкции.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    33 4 Отговор
    ФАЩ подготвят нови ограничения за търговията с руски петрол.

    Санкциите ще изпълняват европейските пудели без ФАЩ.
  • 2 Доколкото

    33 2 Отговор
    знам,сащ продължават да купуват от Русия,само за другите не може!

    Коментиран от #3, #12

  • 3 Град Козлодуй

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "Доколкото":

    Пазара няма Родина коментарът Вие точен
  • 4 КОКО

    20 5 Отговор
    дА ГО ДУЯТ под вода краварите за това тука горивото е по евтино от колкото при тях внасяме си руски петрол .Който иска да си съсипва държавата да се върже на техния скъп
  • 5 Град Козлодуй

    19 3 Отговор
    Правителството Депутатите решиха за Руското гориво от Русия за АЕЦ Козлодуй пак с Руско гориво ще е АЕЦ Козлодуй
    Интернет
  • 6 Йеронимус БОШ

    26 2 Отговор
    За какви санкции говорим ?
    Та в САЩ има бензиностанции на Лукойл , при това работещи на 100 % !
    В България , когато идва американски военен самолет , той зарежда ВИНАГИ и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с гориво САМО от Лукойл !
    Това ли е лицемерието за санкциите на САЩ ?
  • 7 модулен модуС

    25 2 Отговор
    Някой санкционирал ли е САЩ , когато избиваха и рушаха във Виетнам и Афганистан ?
    И ако НЕ - ЗАЩО ?
    Те убиват ХУМАННО ли ? Техните бомби са ДОБРИ ли ?
  • 8 Ялова волЯ

    21 2 Отговор
    В Афганистан , по време на втория НЕКАНЕН ПРЕСТОЙ на САЩ там са загинали 4 500 американски войници , ранени са към 35 000 !
    А живота си са загубили 600 000 афганци !
    Това е чудесната равносметка от НАЛАГАНЕТО но американска ПРАВДА и ЦЕННОСТИ !

    Коментиран от #14

  • 9 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    18 2 Отговор
    НОВИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ СА ЕС И ДР ДЪРЖАВИ НО НЕ ВАЖАТ ЗА ФАЩ
  • 10 Ццц

    16 5 Отговор
    Честито на Путин. Всяка американска санкция е пирон в ковчега на САЩ. Все някога и най-гълвия евроатлантик ще се събуди и ще прогледне в каква нагла напаст се е превърнал този сбиртак и ще се попита "от кадя на кадя бе? Освен това руският петрол няма да спре да се търгува. Казват, че само глупакът се спъва два пъти в един камък. А тия са имали дори "сух режим". И? Американците спряха ли да пият? Винаги ще се намери един Капоне за всичко.

    Коментиран от #16

  • 11 Киро П@рапета

    9 1 Отговор
    Тез докато не ви съсипят тотално няма да ви оствят на мира .
  • 12 САЩ не могат без...

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Доколкото":

    ...Руският дизел...!
    Но тайно го доставят!
  • 13 Тези

    22 2 Отговор
    отдавна са изгубили връзка с реалността. Най големите нарушители били Китай, Индия, Турция и ОАЕ. Това е половината свят. С какво право САЩ ще ограничава търговията им?
  • 14 Ццц

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ялова волЯ":

    Имат и други успехи в тази насока. Повечето златни медали по бягане на последната Олимпиада бяха спечелени от бивши морски пехотинци, ветерани от Афганистан. Видят ли чалма по джапанки няма кой да ги стигне. А във Франция няма как да не видиш. Там французите трудно се откриват.
  • 15 Изпаднал Германец

    8 1 Отговор
    Янки гоу хоум!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Учуден

    8 0 Отговор
    "Сингх назова Китай, който според него е "най-големият нарушител" на американския санкционен режим, както и Индия, Турция, ОАЕ и други"

    И като какви се изявяват краварите че техните "санкции" да важат за суверенни държави. Кой им е казал че са нещо повече от другите държави и кой им е дал правото да се месят във вътрешните работи на тези държави. Като налагат "санкции" те важат единствено за тях. Какви са те че да казват на Китай, Индия, Турция, ОАЕ или други дали да търгуват с Русия или не.

    Краварите стават все по-нагли
  • 18 Порно

    5 0 Отговор
    Дреме им на Китай и Индия за санкциите,правят милиарди всеки месец от руските отстъпки. Тя и Саудитска арабия е в тая игра. Само ние сме бунаци и плащаме прескъпо.
  • 19 Ще продължават да си копуват Руски

    5 1 Отговор
    Петрол, защото им Трябва! Ограничения са за Балъците!
  • 20 К.О.Т.арАК 😺

    2 0 Отговор
    Кой пакет санкции е това? 453 или 674?🤣🤣🤣🤣
  • 21 Бойкот на алчните от О-Л-Х

    4 0 Отговор
    Атомът трябва да играе и да се съединят Тихи океан с Атлантически...
  • 22 М3 голд

    2 0 Отговор
    Ако Русия си направи добре разчетите и спре износ на уран, титан и литий като суровини, САЩ ще пострадат сериозно. И няма как да ги купят чрез Казахстан, Индия или който й да е друг. Тук е геополитика и не е работа на форума. Аз мисля, че продавачът на суровини по принцип е губещ в сравнение с купувачът, който им прибавя голяма принадена стойност след обработка и даже я връща обратно. Но трябва движение на суровини и стоки, за да има прогрес.

    Коментиран от #24

  • 23 Запознат

    3 0 Отговор
    Всеки път когато положението на фронта за укрите стане плачевно американците започват да гласят нови санкции - ефекта от тях е нулев за Русия но така отклоняват общественото внимание от разгрома на укрите. Ето няма никакви статии за "постиженията" на ВСУ а ще пуснат поне десетина за поредните санкции с които само пуделите на краварите се съобразяват.
  • 24 Икономист

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "М3 голд":

    Ами "санкциите" за руския петрол са единствено за да може краварите да печелят повече от собствения си като вдигнат цените на международните пазари. След като заграбиха петрола на Ирак, Либия и Сирия те се превърнаха на един от големите износители на петрол. Да не говорим в колко бананови републики са го взели "на концесия" срещу 1-2% както нашето злато. Иначе за тези неща които те търгуват от Русия като уран, титан, литий, дървесина, калай, дизел, втечнен газ и никел няма никакви санкции.

    Абе санкциите са само за наведените им подлоги от ЕС.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания