29 Септември, 2024 17:07 1 132 7

Силна експлозия избухна в Северно Косово

  • косово-
  • експлозия

Инцидентът е станал близо до бензиностанция в центъра на град Звечан

Силна експлозия избухна в Северно Косово - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Силна експлозия е избухнала близо до бензиностанция в центъра на град Звечан в Северно Косово малко след полунощ, съобщава регионалната телевизия Ен1, като се позовава на сайта КосСев. Няма пострадали хора при инцидента, но бензиностанцията, която се охранява от косовската полиция, е претърпяла значителни щети, уточнява БТА.

„Около полунощ стана експлозия близо до бензиностанция в центъра на Звечан. Няма ранени, но са причинени материални щети на бензиностанцията и на няколко коли в близост. Не можем да потвърдим все още причината за експлозията, компетентните органи работят на мястото“, заяви Ветон Елшани, заместник-командир на косовската полизия за северния регион, предаде сайта КосСев.

Жители на Звечан са съобщили пред КосСев, че много полицейски коли с въоръжени с автомати офицери са блокирали пътя в близост до бензиностанцията.

Въпросният обект бе собственост на сръбската петролна компания НИС, но сега се управлява от „Лаб Ойл“. Косовската полиция охранява бензиностанциите на НИС, които преминаха под контрола на косовските власти.

Властите в Прищина затвориха на 30 август институции, работещи в рамките на сръбската система, в четири общини в Северно Косово, населени предимно със сърби – Звечан, Зубин поток, Лепосавич и Северна Митровица.

В Косово има редица институции, които се финансират пряко от правителството на Сърбия и които се намират в градовете и населените места, където живее сръбската общност. Според косовското законодателство тези институции са незаконни.

Сърбия и косовските сърби не признават обявената през 2008 г. независимост на Косово. Белград и Прищина водят диалог за нормализиране на отношенията си под егидата на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 4 Отговор
    Да ходим да копаем окопи на Сливница докато е време.
  • 2 Косово

    19 2 Отговор
    Кво е освен военна база на сащ
  • 3 БРАВО

    9 4 Отговор
    Тези мюслиита трябва да се заличат от земята !
  • 4 Българин

    8 11 Отговор
    Ако сърбоманите започнат война на Балканите срещу Косово или Босна, трябва да влезем минимум до Ниш. На върбе!
  • 5 Петър

    15 3 Отговор
    Косово законно ли се отцепи от Сърбия? В Крим поне имаше референдум, а до колкото си спомням в Косово нямаше референдум.
  • 6 Антропофаг

    4 0 Отговор
    Некой сърбин маже да е изпуснал фас, съвсем непредумишлено де...
  • 7 Китин от Китен

    4 2 Отговор
    Понеже статията не си прави труда да обясни смисъла на случката, нека помогна на ментално затруднения автор: със съобщения ни взрив миролюбивата мюсюлманска косовска общност миролюбиво напомня на двадесетината хиляди кръвожадни сърби в тази част на Косово, че е време да се изнесат от района. Така както преди време се изнесоха над 200 000 техни събратя. Преселение, което и до днес остава невидимо за правилните медии и прогресивната и крайно демократична световна общност, която зорко следи за съблюдаването на правилните човешки права, с които сърбите не разполагат.
    Това е работата. Просто поредната мирна акция на миролюбиви, високоморални хора.
    Учете се от тях, така се прави!