14 Октомври, 2024 05:34 589 8

Последното проучване на NBC News показва равенство в подкрепата за Тръмп и Харис

  • доналд тръмп-
  • камала харис-
  • избори

То е проведено в периода 4-8 октомври и в него са участвали 1000 регистрирани гласоподаватели

Последното проучване на NBC News показва равенство в подкрепата за Тръмп и Харис - 1
Снимка: YouTube

Последното проучване на общественото мнение на NBC News показва, че подкрепата за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ е достигнала 48%, предаде dariknews.bg.

Камала Харис има същата подкрепа. NBC нарича резултатите показателни, като се има предвид, че до изборите остават само три седмици. Проучването е проведено в периода 4-8 октомври и в него са участвали 1000 регистрирани гласоподаватели.

Ако се вярва на резултатите от анкетата, нивото на подкрепа за вицепрезидента Камала Харис е малко по-ниско в сравнение със септември, когато то е било 49%. От друга страна, при Доналд Тръмп се наблюдава забележимо увеличение - от 44% на 48%. Както казва изследователят на общественото мнение Джеф Хорвит, провел проучването, „лятото се превърна в есен, всички признаци на предимство на Камала Харис изчезнаха, сега те вървят ръка за ръка“. Според експерта натискът, на който е подложена Харис, е оказал влияние. Някои избиратели се опасяват, че вицепрезидентът не се различава от президента Джо Байдън. В крайна сметка мнозина в САЩ възприемат потенциалното президентство на Тръмп по по-положителен начин, отколкото това на Байдън, заключава проучването.

В същото време 10% от анкетираните заявяват, че все пак могат да променят решението си и да гласуват за друг кандидат. Освен това 62% от гласоподавателите заявяват, че предстоящите президентски избори „значително ще променят“ живота им - най-високият дял на респондентите с такова мнение в проучванията на NBC News от 1992 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    4 3 Отговор
    Има равенство между гнусните коварни евреи Еленски и Бенямин Нетаняху.
  • 2 Град Козлодуй

    5 2 Отговор
    Слава на Тръмп
  • 3 Тръмп му хлопат

    3 3 Отговор
    Дъските, ама пък Камилата няма и душаме изобщо. Тези имат труден избор.
  • 4 един

    3 3 Отговор
    Тия проучвания да не ги прави нашия Галъп,или Сова Харис,а може би Тренд,ако ги правят те Тръмп даже ще поведе на финалната права!
  • 5 Ний ша Ва упрайм

    1 0 Отговор
    ай стига с тия клоуни! Нащи стигат!

    Коментиран от #6

  • 6 Е тея там са най големите клоуни

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ний ша Ва упрайм":

    У вселената
  • 7 Фейк "проучвания"

    2 0 Отговор
    А и какво да очакваме от обективните NBC и подобни.

    Тръмп води поне с 20%, а тия "проучвания" с резултат "на кантар", са подготовка за открадването и на тези избори.
    И да няма мого мъркане и гражданска война.

    "Демократи" сър!
  • 8 007

    1 0 Отговор
    Има парадокс определян от психолозите при харесването по вида на лицето, че изпъкналите скули са отблъкващи. И защото болшенството гласуващи, където и да е, гласуват по харесване, вероятно Харис ще загуби по този признак. Така се случи и с Хилари Клинтън.