Тема: Украйна

14 Октомври, 2024 14:40 1 176 30

Руска атака в Одеса: Един убит и осем ранени при удар по пристанищната инфраструктура

  • украйна-
  • одеса-
  • убит-
  • ранени-
  • удар-
  • индраструктура-
  • руска атака

Нападението причинява сериозни щети на търговски кораби и склад със зърно, докато българската общност в региона продължава да живее под напрежение

Руска атака в Одеса: Един убит и осем ранени при удар по пристанищната инфраструктура - 1
Снимка: БГНЕС

В резултат на днешната атака в Одеса един човек е убит, а осем са ранени, двама от които са в тежко състояние, съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението Телеграм, цитирано от БТА.

По информация на Олег Кипер, целта на руснаците е била пристанищната инфраструктура.

Всички пострадали и загиналият са сътрудници в пристанището и са украински граждани, казва се в съобщението на областния управител.

Два търговски кораба са пострадали – единият под флага на Белиз, а другият е кораб за насипни товари, плаващ под флага на Палау, информира Кипер.

Щети са нанесени на пристанищната инфраструктура, включително и на склад със зърно, добавя губернаторът на Одеска област.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хомофил

    17 5 Отговор
    Ае нищо не казвате за Маричков, спасиха ли го или ....?

    Коментиран от #10, #13, #15

  • 2 Е.СТ.

    37 1 Отговор
    Анализаторите на мониторинговия проект DeepState, който проследява текущата ситуация на фронта, актуализираха картата на военните операции. Отбелязва се, че руските войски имат успехи в Донбас и в Курска област.

    Силите на Москва са напреднали близо до Угледар и Часов Яр в Донецка област, но освен това имат и други териториални успехи.

    "Противникът е настъпил близо до Калиновка, Часов Яр, Григориевка, Угледар, Олговка (Курска област на Руската федерация – бел. ред.), Кремневое (Курска област на Руската федерация – бел. ред.), в Цукурино и Золотая Нива“, отбелязват анализаторите.
  • 3 Одеса

    2 60 Отговор
    Жив болшевизъм и фашизъм. Путинското фашистко зло трябва да бъде унищожено немедлено!

    Коментиран от #11, #24

  • 4 Я пак повтори

    48 2 Отговор
    колко са българите в Одеса, че не разбрах.
  • 5 БАРС

    63 1 Отговор
    НИКАКЬВ СКЛАД ЗА ЗЬРНО ,А ИЗПОЛЗВАТ УКРИТЕ ТИЯ СКЛАДОВЕ ДА СКЛАДИРАТ СНАРЯДИ КАКТО РАКЕТИ ЗВ ПЕТРИАТА.ПРЕКАРВАТ ГИ С КОРАБ ПОД ПАНАМСКИ ФЛАГ КАКТО И ОТ РУМЪНИЯ.ТА ТОЯ СКЛАД ЗА "ЗЪРНО "ЕКСПЛОДИРАЛ СЛЕД УДАРА НА РАКЕТАТА ТА ЦЕЛИ ТРИ ЧАСА СЕ ЧУВАЛИ ЕКСПЛОЗИИ ОТ ЗЬРНОТО. ТОЯ ДЕТО ДОКЛАДВА ОТ УКРАИНА САМО МОЖЕ ДА ВРЬТКА ГЛАВИТЕ НА УКРАИНЦИТЕ ТИЯ НА РАШКИТЕ НЕ МИНАВАТ.

    Коментиран от #7

  • 6 Не компютри, компоти е било

    54 2 Отговор
    Не ми било зърно, най ми било оръжие. Така коментират други сайтове.
  • 7 Ели обърка се пак

    47 1 Отговор

    До коментар #5 от "БАРС":

    Прочетохме вече снаряди е било.И тез са били брадати козяци.
  • 8 ХАХАХА

    43 1 Отговор
    Дзеления палячо по корем ще лази за мир!
  • 9 стоян георгиев

    49 1 Отговор
    Браво! Поредната партида натовска тенекия и месо беше унищожена, още преди да стигне суша!
  • 10 За починалите

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хомофил":

    или хубаво или нищо!!! И ти ще си там като всички, някой ден...
  • 11 име

    6 18 Отговор

    До коментар #3 от "Одеса":

    "немедлено" Много ме кефите рожбите на комузма, ама не от работливите хора, ами вие, мрънкачите, на които все комунизма, руснаците и ДС са ви виновни че и тогава, и сега, през демокрацията, сте гола вода!

    Коментиран от #23

  • 12 Руските атаки в Одеса

    40 0 Отговор
    са изключително пестеливи и примерни. Пази се цивилното население. Впрочем болшинството от Одеса са за Русия. С една галерия имам контакт там и собственика вика: един ден, като свърши тази лудост народният съд и екзекуцията на бандеровците ще е точно тук на площада
  • 13 Европеец

    30 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хомофил":

    Абе преди малко писах че няма да чета за войната в Украйна, ще ми омръзна да чета всеки ден че руснаците превзели и освободили по нещо, А след два-три дни ще чета вероятно за Одеса, да видя как са българите там....... Ама те взели, че ме изненадали това палавото елито, де..... Сега съм спокоен че българите в Одеса са си на място....
  • 14 Руските атаки в Одеса

    26 0 Отговор
    Че продължавам: собственика на галерията ми обяснява как тирове експонати от музеите са се извозени в Киев от Одеса. Само на 5 юни тази година са били 48 тира. 8 църкви са изпразнили също.... ама до тухла... сега не работят, имат лентички на входа
  • 15 Пич,

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хомофил":

    Стига де!
    Маричков си беше готин, Бог да го прости...
  • 16 МирО

    31 1 Отговор
    Да пребъде Велика Русия. Слава на православните, славянски народи. Амин
  • 17 Дедо ви...

    21 1 Отговор
    На 11.10 Експлозия в пристанището на Одеса, изпускане на радиация: там ли са унищожени снарядите, съдържащи уран? След ракетна атака на един от корабите в пристанището на Одеса нивото на радиация тук се е повишило, съобщават от проруския ъндърграунд. Аномалният фон показва унищожаването на товар от снаряди с обеднен уран. Защо НАТО доставя на Украйна снаряди със сърцевина от радиоактивен метал и колко опасно е това за цивилните украинци. Там ли са унищожени снарядите, съдържащи уран?
    Руските въоръжени сили атакували "морския експрес" на НАТО - контейнеровоза Shui Spirit, който превозвал боеприпаси и системи за противовъздушна отбрана. Отбелязва се, че корабът се е разтоварвал в пристанище Иличевск, Одеска област, и е бил ударен от ракети "Искандер".
    Shui Spirit е станал третият кораб, подложен на високоточни удари от руските въоръжени сили за няколко дни.

    Коментиран от #30

  • 18 Руските атаки в Одеса

    24 0 Отговор
    Че успях да купя 41 бронзови скулптури и една бургаска фирма ми ги докара от Одеса във Асеновград със 100 зора. Няма да ги продавам, един ден когато Одеса пак стане руска ще ги върна там

    Коментиран от #25

  • 19 Смешник

    21 0 Отговор
    Спокойно няма пострадали българи Жертвите са основно бандеровци и западни наемници
  • 20 Руските атаки в Одеса

    19 0 Отговор
    Отделно да ви кажа пичове имам контакт и с шефовете на OOO «TD «UKRABRAZIV» абразивный завод.... и викат хората.. той Путин няма да ни взриви и не Русия ни плаши а Зеленски... от там борен карбид и волфрамов карбид в България се внася щото е в пъти по евтин и ме питайте ако сте тъпи за какво се ползва
  • 21 Бай Тъню Кочаня

    18 0 Отговор
    "Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи."

    Ей тази незаменима иформация чаках!
    Информиран съм вече яко и мога да си налея следобедно джинче...
    Наздраве!!!
  • 22 Руските атаки в Одеса

    10 0 Отговор
    А какъв зор е логистиката от Одеса до България за стоки, идея си нямате пичове. Иначе в обратната посока е магистрала. Ако някой знае сериозна фирма която малки доставки от Одеса до България да прави от кило до 300 кг. на разумни цени да пише коя е...
  • 23 Е па ще

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "име":

    Кефят я .
    Нали си една от тях .
  • 24 Опа Българин Татарин

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Одеса":

    Каква Одеса си бе .
    Обеден съм , че си на щат в козарника.
    Или си Янки знаеш добре български .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 (Няма да стане)...хахахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "Няма да стане":

    Че тя си е руска бе
  • 27 Тарас

    0 9 Отговор
    В Одесса няма бьлгари ! Само Украинци ! Слава !
  • 28 веселяк

    6 0 Отговор
    Ох радвам се, че отново сте преброили българите в Одеса! Всички са налице, никой не е дал фира!
  • 29 дончичо

    1 0 Отговор
    Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район.
    За едни приятели го преписах,споко приятели сметката излиза
  • 30 Даа!

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Дедо ви...":

    Точно това е станало! Вторичната експлозия е била страховита.Часове след това ,нивото на радиация е превишено над 75 пъти! Не процент,а в пъти.Населението е в паника,но местната власт мълчи.Само това им трябваше.В комплект със бруталните действия на ТЦК( военен комисариат) който направиха хайка,пред концертна зала,и прибираха младежи - тинейджъри,18-19 г възраст на място.Няма възрастни,защото концерта е на местна поп звезда.Народа е бесен,и направо напада военните на тълпи.Търсете и ще го видите.
Новини по държави: