21 Октомври, 2024 05:07 710 6

Тръмп поработи в "Макдоналдс", Харис насърчи чернокожите да гласуват пред Стиви Уондър ВИДЕО

  • доналд тръмп-
  • камала харис-
  • избори-
  • сащ-
  • президент

Вече работих 15 минути повече от Камала, която никога не е работила в такова заведение, заяви бившият президент, опитвайки се да уличи в лъжа кандидатът на демократите

Тръмп поработи в "Макдоналдс", Харис насърчи чернокожите да гласуват пред Стиви Уондър ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп посети заведение от веригата за бързо хранене "Макдоналдс" и изпържи там картофки, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Това беше акция, целяща да изобличи, както Тръмп заяви, опонентката му Камала Харис в лъжа.

Републиканският кандидат за президент се появи в заведението с бяла риза и вратовръзка, но надянал върху тях готварска престилка. След това му беше разяснено как се пържат картофки и после той се захвана с тази задача. След като приготви картофките, той ги подсоли обилно и ги сложи в хартиени кесийки.

Тръмп е известен с това, че обича хамбургерите и заведенията за бързо хранене. В ресторанта, в който днес той се появи във Фийстървил близо до Филаделфия, той поднесе пакетчетата с картофки на клиенти, като им заяви "Тръмп черпи".

"Вече работих 15 минути повече от Камала, която никога не е работила в такова заведение", каза Тръмп след като четвърт час се изявяваше като готвач в заведението.

Камала Харис заяви, че е работила през лятото на 1983 г. в заведение на "Макдоналдс". По това време тя е била студентка. Тя казва, че е работила на касата, пържела е картофи и е приготвяла сладоледи в ресторант от веригата в Аламеда в Калифорния. Тръмп казва, че това е лъжа, която тя е изрекла в опит да привлече избиратели. Но предизборният му щаб така и не приведе доказателства за това негово твърдение срещу Харис. А щабът на Харис пък не предостави доказателства в подкрепа на твърдението ѝ, че е работила като млада в ресторант на "Макдоналдс.

Кандидатката за президент на САЩ Камала Харис посети църкви в щата Джорджия, където говори пред вярващите и насърчи чернокожите да гласуват, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Кандидатката на демократите присъства на литургии в Стоункрест и в Джоунсбъро. Във втората участва и певецът Стиви Уондър.

Кандидатът на Харис за вицепрезидент - губернаторът на Минесота Тим Уолз беше в църква в щата Мичиган, а съпругата му Гуен присъства на служба в Лас Вегас.

Визитата на Харис в църквите беше в деня, в който тя навърши 60 години.

Вчера тя събра поддръжници в Детройт на проява, в която участва певицата Лизо, преди да пътува до Атланта, за да се фокусира върху темата за правото на аборт. Там Харис говори за смъртта на майка от Джорджия на фона на ограничаващите абортите закони в щата, влезли в сила, след като Върховният съд на САЩ с трима съдии, номинирани от Доналд Тръмп, отмени съдебно решение, предоставящо право на аборт на федерално ниво, така нареченото решение "Роу срещу Уейд".

Харис е баптистка, а съпругът ѝ Дъг Емхоф е евреин. Тя казва, че е вдъхновена от делото на преподобния Мартин Лутър Кинг-младши и е повлияна от религиозните традиции на родината на майка ѝ - Индия.

В щата Джорджия предварителното гласуване започна във вторник и в този ден гласуваха над 310 000 души, което е повече от два пъти повече от първия ден през 2020 година. На президентските избори през 2020 г. в Джорджия са гласували рекордните 5 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лост

    3 2 Отговор
    Стиви Уондър я посрещнал с думите :
    -Виждам потенциал в тебе!
  • 4 Баптиска

    3 0 Отговор
    Повлияна отт религията на майка си от Индия... с две думи - манджа с грозде. Тия хора съвсем се объркаха на кого да служат.
  • 5 любопитко

    4 0 Отговор
    Бих искал да знам - как се нарича човек , чийто баща е афро /Ямайка/ , а майката е индийка ?! Все трябва да има някакво име и за такъв каращък , нали ?
  • 6 ДП на САЩ търсят за Президент ,

    4 0 Отговор
    едногърба КамАла с интелект , чар , външен вид , израз и "усмивка" присъщи на тези полезни чифтокопитни същества .