21 Октомври, 2024 10:25 1 362 37

Додик: БРИКС е единствената сигурна алтернатива на световния ред

  • русия-
  • милорад додик-
  • казан-
  • брикс-
  • световен ред

Президентът на Република Сръбска заявява подкрепа за БРИКС на среща в Казан

Додик: БРИКС е единствената сигурна алтернатива на световния ред - 1
Снимкa: БГНЕС

Президентът на Република Сръбска в състава на Босна и Херцеговина, Милорад Додик, заяви днес в Казан, че БРИКС е единствената сигурна и стабилна алтернатива на съществуващия световен ред. Той определи организацията като „движение за мир“, което трябва да бъде подсилено още повече, съобщи телевизията на Република Сръбска (РТРС), цитирано от БТА.

Додик подчерта, че почти няма държави, които не желаят сътрудничество с БРИКС, и описа организацията като „световно движение за мир, което се стреми да осигури стабилност и мир, уважавайки суверенитета и вътрешното устройство на страните, без да се намесва във вътрешните им въпроси“.

Той добави, че в бъдеще Сърбия също ще разглежда възможности за взимане на решения, свързани с БРИКС.

От 22 до 24 октомври в руския град Казан се провежда среща на върха на БРИКС, в която участва и Додик. Той съобщи в социалната мрежа „Екс“, че е провел успешна среща с лидера на Република Татарстан, Рустам Миниханов. По време на срещата двамата подписаха План за дейностите по изпълнението на Протокола за сътрудничество между Република Татарстан и Република Сръбска, обхващащ търговско, икономическо, научно, техническо, социално, културно и хуманитарно сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    33 29 Отговор
    БРИКС е новият хегемон...-харесва ли ни това или не-това е реалито...

    Коментиран от #7, #33, #37

  • 2 Гунчо

    17 26 Отговор
    Бъдещето на тази "република" е в рамките на Сърбия, ясно е. Но дори и при това положение за тях няма да има никакъв БРИКС, понеже сърбите много искат да докопат европейско членство и най-вече евросубсидиите, за да ги крадат, както се полага навсякъде.

    Коментиран от #5

  • 3 Ротшилд

    18 11 Отговор
    Бъдещето е на нашите пр0 ституи ращи демикрати
  • 4 Руската мечка

    11 18 Отговор
    ще я изяде дракона(почнал е вече с едни 1,5млн кв. км). Китай и Индия са насочили ядрените си ракети една към друга. В Южна Африка има обратен апартейд, висока престъпност, в Бразилия е същото.
  • 5 дъртофелник..

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Гунчо":

    Урсуль..сърбите са по малкото зло,бг-тата са най кръдливото племе,за това дадохме на виеньа да направи дунав мост 2-иначе тоо мост и днес нямаше да го има..една магистрала не моот да напраат до варна,я вижте кви магистрали имат београдци..
  • 6 Когато лодките

    17 12 Отговор
    с емигранти тръгнат към страните от БРИКЦ тогава ще повярвам в заглавието
  • 7 Оди у

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    БРИКС .
  • 8 БАРС

    13 13 Отговор
    ВСЁ ПРАВИЛЬНО !И АЗ СЪМ БЪЛГАРИЯ ДА Е В БРИКС
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Атина Палада

    9 6 Отговор
    В Куба трети ден няма ток!
  • 11 Куку

    12 16 Отговор
    Няма как да сте алтернатива,като вие и руснаците произвеждате само ракия,водка и войни със съседите!

    Коментиран от #15

  • 12 Хайли лайкли

    13 13 Отговор
    Все повече държави се стремят към БРИКС и днес то е обединение на световното мнозинство, действащ модел на бъдещия световен ред, в който десетки страни живеят в мир, взаимно уважение и оставят противоречията в името на по-добро общо бъдеще.

    В БРИКС е най-динамичната част на планетата. Наследници на древните цивилизации и центрове на световното развитие. По-голямата част от хората на Земята. Много различни народи, но обединени в разбирането на истината и справедливостта, достойнството и суверенитета, доброто и злото.

    Коментиран от #13, #24, #28

  • 13 Оди у

    5 8 Отговор

    До коментар #12 от "Хайли лайкли":

    БРИКС.
  • 14 404

    15 5 Отговор
    Въпреки всички усилия на ЛГБТ движенията нормалните все още мнозинство
  • 15 404

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Куку":

    Куку без коментар
  • 16 Нумизмат

    7 10 Отговор
    Търся да закупя валутата на БРИКС ,добре плащам

    Коментиран от #19

  • 17 От страни

    3 7 Отговор
    Сърбето се опитва да уседи на два стола ама само да не се разчекне. От как съм почнал да ходя до Сърбия винаги са живеели за сметка на Европа. И тия къщи по 3-4 этажа със сателитните антени ги имаха отдавна ама работеха там по Австрия и Германия. Та сега са приятели на Русия до самия момент когато решат да ги приемат в ЕС. След приемането ще забравят за Русия моментално както го забравихме и ние.
    Русия има само два съюзника - армията и флотата. Това го е казал един от руските царе, май Александър 2 или Александър 3 ли, не помня точно.
  • 18 Еди Рама

    7 9 Отговор
    БРИКС е една шега
  • 19 От страни

    8 7 Отговор

    До коментар #16 от "Нумизмат":

    Валута няма да има тва да не ти е скапаното ойро. Ама от това нема да ни е по лесно. Те като направят съвместни консалтинг, одит, рейтинги застраховки и кредит после бем ти валутата.
    Еврото са го направили господарите за диваците за да им краднат суровините за герданчета и огледалца.
    Ти да не ьи да се гордееш че некой си ще ти печати неговата валута за твоите активи? (Ама па и аз - КОГО ПИТАМ????)
  • 20 Всеки ден четем

    3 7 Отговор
    за Додик, президент на сепаратистката република Сръбска с население от 1 млн. души.
  • 21 Наблюдателен

    9 11 Отговор
    БРИКС е бутафория на икономически съюз. Русия го ползва за пропагандни цели. Но няма икономическа обокновка за неговото съществуване. Стигнаха до разменна търговия. Какво бъдеще има съюз който се движи назад.
    Много е съмнетелно президентът на Бразилия наистина да е претърпял инцидент ,просто не иска да си губи времето там. А и не само той
  • 22 Весел Патиланец

    9 8 Отговор
    Колко пари, безвъзмездно ви даде "брикс" за предприсъединителни фондове?
    Колко пътища, жп-линии, мостове и магистрали направихте с пари от брикс?
    От къде си купувате брикс-ове?
    Мога да кажа НИКОЛКО и НИЩО - защото брикс не съществува! Продават парцели на Венера на глупците!
  • 23 Обективен

    9 10 Отговор
    Сирия щяла да се присъедини . Икономическия колос . Решението разбира се е взето в Москва ,а Асад е бил уведомен след това . Пародия е БРИКС.
  • 24 Драги ми Смехурко

    7 9 Отговор

    До коментар #12 от "Хайли лайкли":

    Ма ходи у БРИКС ,какво се помайваш . Там е толкова Убаво .
  • 25 БгТопИдиот🇧🇬

    8 4 Отговор
    БГ ще се включи в БРИКС когато вече загива.Т.е след 20 -30 години.

    Обичаме да се качваме чак когато Титаник срещне аисберга.Справка ЕССР.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Леонсио

    5 10 Отговор
    Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва отказа да участва в предстоящата среща на БРИКС. Това не е първият и явно няма да е и последният бразилски лидер, който отказва лично участие и ще изпрати някой по-малко представителен. Въпреки виковете на пропагандистите в Русия, че „Путин“ отново е станал звезда на
    световната политика и отново „всички се ръкуват с него“, това е същата глупост като твърдението, че „западните санкции само помагат на руската икономика“. Само преките бенефициенти от сегашната позиция на Русия като страна-аутсайдер са готови да общуват и да се срещат с „Путин“. Разбира се, за китайските другари Русия в доброволната роля на васал е манна небесна, особено на фона на започващата икономическа криза в Китай.
  • 28 Си Ен Ен потвърждава

    7 8 Отговор

    До коментар #12 от "Хайли лайкли":

    И кои са тия държави ? Куба дето 3ти ден е без ток проявява ли желание ? Или Северна Корея дето от 25 години са на хуманитарна помощ . Или пък може би Монголия ,които са застинали някъде в 15 век са още .
    То ще стане пазорно да си член на БРИКС
  • 29 Леля Галя от посолството

    7 7 Отговор
    В столицата на Молдова Кишинев , в Тираспол и други градове на Молдова излязоха спонтанно десетки и стотуци хиляди граждани на страната да празнуват отхвърянето на референдума за членство в ЕС.
    Призива на опозицията да се гласува само за президентски вот и да се бойкотира референдума беше чут от молдовените и само 24% пуснаха глас на този референдум ,който за да е валиден пък трябва да гласуват най малко 50+1% ,в същото време надеждата на сороспията Мая Санду да победи още на първия тур също не се оправдаха и сега тя с 31% ще трябва да се яви на втори тур с опозиционния кандидат Стояноглу който с 28,,2% се класира втори и който вече получи подкрепа за втория тур от всички други отпаднали кандидати .
    Те затова се спотайват нашите мисирки и се спестяват новини от случвашото се в момента в Молдова .
    Трябва и да се знае,че беше напраяен опит снощи да се фалшифицира грубо резултата от референдума с измамата ,че хората в Молдова(искат)в ЕС...
    Измамата св състоеше в тива,че уж за час и половина изведнъж се повиши с близо 30 % резултата за гласувалите за референдума,което физически е невъзможно.
    Резултатите от реферндума и изборите в Молдова са звучен шамар за Брюксел и управлващите в Кишинев както снощи пък коментираха по Евронюз

    Коментиран от #31

  • 30 Идва нашето време

    4 3 Отговор
    Хегемона много загрижен
    Вижте какво сила са ВРИГС
    ЧЕСТИТО приятели
    Дори и тук на клавиатурата а също и в ежедневието натискаме хурката която РОСИЯ е шмугнала под опашката на изтръпналия хегемон
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хиперзвукова лопата с чип

    5 6 Отговор
    Новата опорка спусната от говеждото и чафутско посолства на жълтопаветната ни лгбти трансджендърска пъстра групичка е да драскат дебилизма,че БРИКС било (бутафория)
    Ми като е (бутафория) защо всеки освен жидо-масонския фалирал запад;Нал свят със стотици трилиони дългове вече се натиска да влезе в БРИКС...?!
  • 33 100 рубли за 1 долар

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    Русия щяла да прави нов безаналогов икономически контра съюз на Г7 - Б10 (Бедните десет)! Русия, Еритрея, Сирия, Иран, Беларус, Нигерия, Сомалия, Венецуела, Северна Корея и Чечения. Искали нов световен ред, ама немали паре...🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 34 Тъп Глупънсбъркър

    2 6 Отговор
    Само една малка подробност: Доларът в момента действа, като световна резервна валута, а въпросният БРИКС, каквото и да означава това все още не го виждаме в действие. Не бих се учудил ако в началото наистина получи сериозен подем, подобно на еврото, което започна да се спраяго по едно време, като втора резервна светона валута, но късметът на начинаещия приключи, случи се Брекзит, Украйна и еврото замръзна колко точката на Брекзита. Да не стане така и с БРИКСА, че там много държави, много интереси, а пък тук народът има една поговорка "Много баби, хилаво дете"?
  • 35 гумата

    3 4 Отговор
    БРИКС не енищо друго освен организация на държави от третия свят, които придават чудодейни качества на икономиките си. Индия- голям човешки ресурс, Китай- голям човешки ресурс, Русия- суровини- без човешки ресурс, ЮАР- суровини, Бразилия- тропически гори/суровини/. Без производствата на Запад са гола вода. И това била алтернатива! Всичките тези от БРИКС са икономически джуджета в сравнение с европейските икономики, а Дудик говори за чудеса и алтернативи. Особено за бившите социалистически държави е пагубно излизането от ЕС, но за държави като Унгария, Словакия, Сърбия, РСМ е особено подходящо да се отделят от ЕС и сами да се прецакат. Всъщност БРИКС е мястото, където малките държави от бившия СИВ да станат икономически слуги на големите държави, които изнасят суровини.
    Ние сме в ЕС и нашият БВП нарасна 50 пъти.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Лондон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    Събра ли се всички мизерници от так наречения глобален юг , в чийто страни няма дори питейна вода редовно и е осеяно с тоалетни по дворовете , да решава ли приблемите в глобален мащаб !!
    Не може сборище от мизерници и неграмотни човечета да решават съдбата на богатия и преуспелия!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания