23 Октомври, 2024 13:03 337 3

Израелските бомбардировки попречиха на ваксинационна кампания срещу полиомиелит в Северна Газа

  • израел-
  • бомбардировки-
  • газа-
  • ваксинация

СЗО предупреждава за риск от разпространение на вируса и призовава за прекратяване на огъня, за да се осигури ваксинирането на над 119 000 деца в палестинския анклав.

Израелските бомбардировки попречиха на ваксинационна кампания срещу полиомиелит в Северна Газа - 1
Снимка: БГНЕС

Кампанията за ваксиниране срещу детски паралич в Северна Газа беше отложена поради продължаващите израелски бомбардировки, масовото разселване на населението и липсата на достъп, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от "Ройтерс". Кампанията, която трябваше да започне тази сряда, имаше за цел да ваксинира над 119 000 деца в палестинския анклав, цитирано от News.bg.

Според СЗО, сегашната обстановка застрашава безопасността на хората и прави невъзможно семействата да доведат децата си за ваксинация. Агенцията призова за незабавно прекратяване на огъня, за да се позволи провеждането на кампанията.

Кампанията започна на 1 септември след регистриран случай на частична парализа при бебе, причинена от вируса на полиомиелит тип 2 — първият подобен случай в региона за 25 години. Отлагането на втората доза може да застраши усилията за спиране на предаването на вируса и да доведе до по-нататъшно разпространение в Газа и съседни страни.

ООН призова за временно примирие, за да се осигури евакуация от засегнатите райони, където хората са блокирани от три седмици на израелски атаки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питайте западните пр и м @ ти

    0 1 Отговор
    Ракетите носят ротшилдова демокрация на гоите
  • 2 Дееее б ъъъ

    0 1 Отговор
    Г ну снит е. Ж и дд и де бааааа
  • 3 Тея

    1 0 Отговор
    палестинци да ги ваксинират с нещо да спрат да се мултиплицират като насекоми. Те под 10 деца нямат, по 15-16 раждат да има за терористи и пушечно месо...