27 Октомври, 2024 15:53 2 201 18

Израел и Хизбула не спират взаимния обстрел, групировката удари самолетна фабрика

  • израел-
  • ливан-
  • нападение-
  • убити-
  • ранени

При израелски въздушни нападения над градове в Ливан в събота са убити 19 души и 108 са ранени

Израел и Хизбула не спират взаимния обстрел, групировката удари самолетна фабрика - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Самолети на израелските военновъздушни сили удариха този следобед една от жилищните сгради в околностите на град Сайда в Южен Ливан, предаде новинарският портал El Nashra.

В резултат на нападението са убити двама души от живеещо там бежанско семейство, а други 11 са ранени.
Според ливанското министерство на здравеопазването на 26 октомври израелските въздушни нападения над градове в Ливан са убили 19 души и са ранили 108.

Най-голям брой убити и ранени е регистриран в южните райони: 10 са убити и 56 са ранени в Сайда и Тир, а 7 плюс 46 са ранени - в Набатия.

Най-малко трима души бяха ранени в резултат на обстрел на Северен Израел от Ливан.

Според лекарите в град Тамра в северната част на страната 57-годишна жена е получила тежки шрапнелни рани, а други двама местни жители са били отровени от въглероден оксид.

По-рано израелската армия съобщи, че е регистрирала мощен залп от 75 ракети от Ливан по посока на северните райони на страната.

Шиитската милиция Хизбула изстреля ракети по индустриалната зона Звулун, северно от град Хайфа, се казва в комюнике на формацията, публикувано в канала ѝ в Telegram.

„Отрядите на ислямската съпротива изстреляха ракети с голям калибър в района на Звулун, северно от Хайфа, където се намират военните предприятия „Рафаел“, се посочва в текста. „Тази операция беше извършена в подкрепа на устойчивостта на палестинския народ в ивицата Газа в защита на Ливан от израелската агресия.

През първата половина на деня, както се съобщава в комюникето, безпилотни самолети на Хизбула са ударили самолетна фабрика в индустриалната зона Бар Лев, източно от град Акко, и военно съоръжение в Кибуц Кармиел в Западна Галилея.

Шиитски бойци са атакували полеви лагери на израелските войски в близост до граничните селища Манара, Ал-Маликия и Ал-Мердж, използвайки ракетни системи за многократно изстрелване. В комюникето се посочва, че противникът е понесъл загуби в жива сила и техника.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗОРО

    41 15 Отговор
    А дано някой дрон изпържи баш най-големия фашист Хитлеряху!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шопо

    22 7 Отговор
    В комюникето се посочва, че противникът е понесъл загуби в жива сила и техника.
    Браво, това да се чува.
  • 4 За информация ще ви споделя че

    20 10 Отговор
    Железният купол е абсолютно безполезен ако Ливан успее да се сдобие със много старите руски Катюши от някой музей

    Коментиран от #7

  • 5 Среднощен

    8 8 Отговор
    убийци
  • 6 Боклуци

    17 7 Отговор
    удариха този следобед една от жилищните сгради в околностите на град Сайда в Южен Ливан,
  • 7 Не може да прихване посмъртно

    15 11 Отговор

    До коментар #4 от "За информация ще ви споделя че":

    Повече от 200 едновременно или сериен обстрел. Изстрелва по две към летящ обект и до там, край . Парите на САЩ няма да могат да им насмогнат а провизиите просто и теоретично не могат да подсигурят. Само въздушна подкрепа да имат и Израел е чао
  • 8 Маа ви

    11 8 Отговор
    Ционистка, паплач нещастна
  • 9 Виж колеги

    9 7 Отговор
    Вземете напишете в гуглето Adalah (Justice in Arabic) влезте в сайта на организацията която впрочем е регистрирана и представителство има в Израел, чукнете долу в дясно на линка където пише Дискриминационни закони и отделете един час да се информирате що за нацистка и расистка държава е Израел. После може пък да решите и докторат да напишете на тема "Ционизма еманация на нацизма" или нещо от този род и да ме помолите консултант или рецензент да Ви стана ако още нещо не Ви е ясно. Вече на двама доктори по темата бях консултант и перфектно им мина защитата
  • 10 Мусад

    10 15 Отговор
    Израелските Заложниците да бъдат освободени незабавно . Пълна забрана на исляма ! Конфискация на всички мюсюлмански активи , в полза на цивилизацията ! Останалите живи ислямисти , по примера на Китай - В затворнически лагери

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 11 Нека стане ясно на всички

    14 7 Отговор
    Че поставянето на бомби в пейджери, телефони, всякаква електроника, убийството на дипломати, министри, депутати, взривяване на посолства и всякакви други държавни и обществени сгради, убийството на жени, деца и старци, лекари, социални работници, журналисти, служители на ООН, международни лидери и президенти е ЗАКОННО за атлнтиците, толерирарано и спонсорирано от тях и нормална атлантическа практика....която естествено "не дестабилизира" света.... само и единствено Русия е "дестабилизатора".... Ние обаче разумните хора категорично не сме съгласни и ще се борим срещу атлантическата нацистка и ционистка гнус . САЩ и Израел извършват геноцид и военни престъпления и това света го вижда ясно и вече в прав текст е заявено в залата от ООН ! Терористичният акт със пейджерите беше обявен от ООН за "ТЕРОРИСТИЧНИЯТ АКТ НА ВЕКА" !
  • 12 Определено

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "Мусад":

    Ти хлопа дъската
  • 13 Нали ти е ясно

    11 7 Отговор

    До коментар #10 от "Мусад":

    Че Израел няма нищо общо с цивилизацията? Нито с демокрацията, Нито с каквито и да било общочовешки ценности и норми ?
  • 14 Някакви други велики мисли

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Мусад":

    Ще споделиш ли? Че да се посмеем
  • 15 Трак

    6 6 Отговор
    Браво на ХИЗБУЛА ..Смъ-рт за чи-футите ционисти ..
  • 16 Трак

    1 5 Отговор
    Комунистическата болшевишка ционистка сг-ан Израел ще бъде унищожена от Иран . ДА ЖИВЕЕ АДОЛФ ХИТЛЕР И НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА
  • 17 Позор и срам за света е, че се допуска

    5 2 Отговор
    подобно ционистко безумие, вместо да наложи тотална икономическа и политическа изолация на тази престъпна нацистка държава. Израел е окупатор и нацист.Израел е злото на планетата. Звяр който трябва бъде затворен в клетка. Да започнем от някъде хора. Нека да изискваме от нашето правителство да бъде изгонен израелският посланик от България и да закрием посолството на престъпната нацистка държава. Да се обединим срещу ционисткият звяр и геноцида извършван от него. Ето нещо което може всички българи да обедини. Долу нацизма, долу ционизма. Бъдете активни честни и достойни хора и ясно да заявим че е крайно наложително да се изгони моментално израелският посланик от България и посолството на престъпната държава Израел закрито. Писна ни от бездействието на българските власти и толерирането на нещо което е очевидно престъплението на века.
  • 18 Геноцид!

    2 0 Отговор
    С една дума Хизбула удря по военни обекти, докато терористите от Израел удрят по жилищни сгради и мирно население!