Last news in Fakti

6 Юни, 2014 16:54 3 344 0

Люлка на края на света (видео)

  • еквадор-
  • люлка-
  • края на света-
  • дърво-
  • сеизмична станция

Всеки, който смята, че е смел може да се полюлее над бездната

Дълбоко в еквадорската пустош се намира сеизмична станция за мониторинг, известна като Каса дел Арбол или "Къщата на дървото". Причината да се нарича така е, че станцията наистина представлява малка дървена къщичка в короната на дърво. От там учените наблюдават Тунгурахуа - активният вулкан, който се намира в непосредствена близост.

Простата дървена къщичка не е достъпна за други хора освен за вулканолозите и сеизмолозите, но там има една друга истинска атракция. Това е обикновена люлка, която виси от един от клоните на дървото. Няма никакви мерки за безопасност, но това може би прави люлката (нищо повече от една дебела пръчка окачена на две въжета) още по-привлекателна.

Тази люлка на края на света показва на всеки, който реши да се люлее празнотата и красотата на каньона, над който е надвиснала.

Приключенски посетители са добре дошли да се полюлеят, но трябва да са наясно, че това си е тяхна отговорност и да внимават да не се хвърлят в бездната.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА