Last news in Fakti

15 Май, 2020 15:09 1 459 3

Novartis: Всяка нова коронавирусна ваксина ще отнеме две години

  • novartis-
  • коронавирус-
  • ваксина

Швейцарската фармацевтична компания продаде бизнеса си с ваксини през 2015-a

Всяка ваксина срещу новия коронавирус няма да бъде готова за употреба най-малко две години, заяви пред Frankfurter Allgemeine Zeitung главният изпълнителен директор на швейцарската фармацевтична компания Novartis. Това предаде Reuters.

Novartis продаде бизнеса си с ваксини през 2015-a на GlaxoSmithKline, една от многото компании по света, които сега се състезават в разработването на ваксината. Вече се правят дори и тестове върху хора.

„Резултатите от първите клинични проучвания на кандидатите за ваксина трябва да бъдат готови през есента“, каза изпълнителният директор на Novartis Вас Нарасимхан. Той допълни, че ако всичко върви нормално ще отнеме 24 месеца преди да има ваксина.

Експерти казват, че не се очаква ваксината да бъде готова за употреба най-рано преди 2021-а, тъй като тя трябва да бъде широко тествана, преди да бъде приложена на стотици милиони хора.

Освен това, Нарасимхан заяви, че производството на достатъчно голям брой ваксини за целия свят също би било предизвикателство. Той обяви, че изграждането на нова фабрика за целта обикновено отнема три или четири години. "Това е твърде дълго. Трябва да използваме съществуващата производствена мрежа“, допълни главният изпълнителен директор на Novartis.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    8 0 Отговор
    ВАКСИНАТА Е СПОРТ, СИЛНА ХРАНА И ЕМОЦИОНАЛЕН ОРГАНИЗЪМ...
  • 2 С две думи да се адаптираме да живеем

    1 3 Отговор
    По нов начин.Да седеиш у дома пари не дават.Но да спазване правилата да пазим другите и нас .Не да се правят на тарикати много хора не искали маски.Нямало вирус,ще го видят вируса с идването на туристите.
  • 3 ббб

    6 1 Отговор
    Гейтс не ги тества, директно отиват за продажба. Резултатите се виждат по-късно.Като в Индия- 490 000 парализирани от неговите ваксини деца.