17 Юни, 2020 09:21 2 666 2

Бързо възстановяване на нива отпреди пандемията

  • великобритания-
  • лондон-
  • имоти-
  • пазар-
  • цени-
  • възстановяване

Лондон все по-малко привлекателен

Бързо възстановяване на нива отпреди пандемията - 1

В по-голямата част на Великобритания пазарът на недвижими имоти отчита бързо възстановяване до нивата опреди въвеждането на карантината, макар Лондон да изостава от класацията, а пазарите в Шотландия и Уелс да остават затворени, съобщава британското издание The Guardian.

Броят на реализираните сделки е едва с 12% по-нисък от нивата в началото на март. От момента на премахване на извънредното положение новите сделки отчитат ръст от 137%.

Заедно с търсенето ръст се наблюдава и при цените. Средната офертна цена при продажбите в началото на юни е със 6% по-висока спрямо същия период на 2019 г.

Данните на Zoopla обаче рязко контрастират с тези на Nationwide, които през миналата седмица отчетоха, че английските жилища се обезценяват с най-бързите си темпове от времето на финансовата криза и прогнозираха спад от 14% през текущата година.

Лондонският пазар все още не успява да се възстанови, тъй като купувачите търсят жилища предимно извън пределите на столицата, тъй като заради новата политика на повечето фирми на служителите не им се налага да пътуват до Лондон. През първата седмица на юни продажбите на апартаменти там остават с 24.8% по-ниски спрямо първата на март, малко преди въвеждането на ограниченията, макар пазарът да е бил отворен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    2 0 Отговор
    Пълни глупости, Великобритания и всички бели държави с реална икономика в момента са в рецесия. Тук рецесията продължава 30 години и хората живеят ден за ден на прага на бедноста!
  • 2 No Exit from Brexit

    1 0 Отговор
    Комшията от партерния етаж току що си продаде апартамента: 48 м2 за 165 хил паунда, или 190 хил евра. Ние сме на 80 км от Лондон.