Last news in Fakti

24 Април, 2020 13:24 2 865 6

Бум на жилищните небостъргачи

  • небостъргачи-
  • лондон-
  • великобритания

За година Лондон се е сдобил със 60 високи сгради

Бум на жилищните небостъргачи - 1
Снимка: Shutterstock

През 2019 г. в Лондон са били пуснати в експлоатация 60 небостъргача, всеки с височина над 20 етажа. Това е двойно повече спрямо 2018 г. и е рекордно ниво момента, от който се води статистиката на показателя Tall Buildings Survey през 2014 г. Най-високата пусната в действие сграда през миналата година се намира в лондонското сити. Това е 22 Bishopgate, която е 62 етажа. А най-впечатляващата висока жилищна сграда е Diamond Tower. Тя е 60 етажа и в нея се предлагат само жилища за наем.
Други известни сгради са 39-етажната Atlas Building в Шордич и 37-етажната Chealsea Waterfront построена на мястото на бивша електроцентрала на р. Темза.

Интересно е да се отбележи, че почти 90% от новооткритите през миналата година небостъргачи в британската столица са жилищни. Това отразява стремежът на властите да отговори на високото търсене на апартаменти. Повечето небостъргачи се намират в центъра на Лондон, но има и такива, които са разположени в Ийгъл, Грийуич и Харинг.

"Пандемията от коронавирус ще накара властите да преразгледат направлението, в което да развиват градовете. Възниква въпрос по отношение ръста на населението в Лондон, цените на жилищата и социума като цяло. Ще наблюдаваме ли спад в търсенето на жилища ново строителство? Какви ще са последиците от социалната изолация?", казва Питър Мюлер, главен куратор на New London Architecture.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това са

    3 6 Отговор
    комунисти
  • 2 строителен инженер

    10 8 Отговор
    А се смеехте на панелките . Серсемите си мислеха че панелките са смешни , а тези кошери направо са самата хубост. Б.аси т.ъпнята.
  • 3 БОЙКО

    3 3 Отговор
    ЧЕ ТО НИЕ В ПОЛОВИН СОФИЯ САМО В НЕБОСТ. ЖИВЕЕМ.
  • 4 така така

    4 2 Отговор
    Колко небостъргача има в България???
    ХА ХА ХА
  • 5 галин

    2 1 Отговор
    60 небостъргачи във великобритания от които 59 са китайски инвестиции
  • 6 Blackthorn

    3 3 Отговор
    Пролетариата трябва да се сгъчка накуп - да се централизира, така да се каже за да може да се контролира лесно. Това е.