Last news in Fakti

15 Юни, 2020 06:45 1 376 2

Започва масово тестване на персонала в детските градини и ясли в София

  • детски ясли-
  • детски градини-
  • тестване-
  • персонал-
  • коронавирус

12-те деца, с които е имала контакт заразената с коронавирус медицинска сестра, са под домашна карантина, заедно с родителите си

Започва масово тестване на персонала в детските градини и ясли в София - 1
Снимка: БГНЕС

От днес РЗИ-София започва масово тестване на персонала в детските градини и яслите, предаде Българската национална телевизия.

Вчера стана ясно, че медицинска сестра от 80-та детска градина в район "Красно село" е с положителен резултат. Днес яслената група, в която е работила медицинската сестра, ще бъде затворена.

12-те деца, с които е имала контакт, са под домашна карантина, заедно с родителите си. На целия персонал на детската градина вече са направени изследвания с PСR тест, които са показали отрицателен резултат. Извършена е пълна дезинфекция на детската градина и днес тя ще работи, допълва БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заю Баю

    5 1 Отговор
    12 деца заедно с двамата родители под карантина. Ако са заразени тия 24 родители почва ново разследване. 24 души работили в 24 фирми и контактува с по 10-20 души значи затваряне на 24 фирми. Ами докато отидат на работа колко трамвая и автобуса са сменили? Ще проследят връзките им, ама друг път.

    Коментиран от #2

  • 2 И аз съм

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Заю Баю":

    Се чудил като кажат търсим контактните на болните, а контактните на контактните, и след това контактните на контактните на контактните! Кои търси контактните на другите контактни!