Last news in Fakti

23 Юни, 2020 08:27 5 509 29

Това са придружаващите заболявания на починалите от COVID-19 през последното денонощие

  • коронавирус-
  • починали-
  • covid-19

Починалите лица, при които е доказан новият коронавирус са 207

Това са придружаващите заболявания на починалите от COVID-19 през последното денонощие - 1

За изминалите 24 часа за коронавирусна инфекция са изследвани 2776 проби. От тях 79 са дали положителен резултат. Това показват данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 1; Бургас - 4; Варна - 2; Велико Търново - 1; Враца - 1; Кюстендил - 1; Пазарджик - 3; Перник - 1; Пловдив - 1; Разград - 2; Сливен - 6; София област - 13; София град - 32; Стара Загора - 5; Търговище - 1; Ямбол - 5.

У нас към момента са доказани 3984 случая на новия коронавирус, като от тях активни са 1606. Излекувани са вече 2171 лица, от които 97 са регистрирани през последното денонощие, изброява Plovdiv24.bg .

Пациентите, при които е потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 341. В интензивни структури се намират 11 от тях.

Данните в Националната информационна система сочат, че у нас коронавирусна инфекция е констатирана при 364 лица-медицински персонал. 21 нови случая са установени през последното денонощие, 7 от които при лекари, 7 - при медицински сестри, 3 - при санитари, 2 - при фелдшери и 2 при друг медицински персонал.

Починалите лица, при които е доказан новият коронавирус са 207, като случаите от изминалото денонощие са 8. Починали са жена на 73 г. с пневмония и сърдечно заболяване, мъж на 71 г. с пневмония и множество придружаващи заболявания, жена на 76 г. с диабет, мъж на 78 г. със сърдечно и белодробно заболяване, мъж на 65 г. с диабет, сърдечно и бъбречно заболяване; жена на 57 г. с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 61 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване, жена на 67 г. с пневмония, за която няма информация за придружаващи заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    44 13 Отговор
    Ваксина против Диабет няма да има, но сезонна ваксина против Ковид не се съмнявайте, ще ви се бие през 6 месеца, докато не останат само здрави и прави 500млн
  • 2 Баро Вкаров

    48 10 Отговор
    Мдам,всички починали са биле здравеняци,които щяха да живеят 100+ години ако не беше ги пипнала коронката!
  • 3 Охо Бохо

    43 7 Отговор
    На последната починала без придружаващи заболявания просто и е дошъл часът. Колкото и да е неприятно всеки ден след 65 г е дар от бога. Бог да прости починалите.
  • 4 Значи, ако не беше коронавирусът,

    37 5 Отговор
    Тия всичките щяха да живеят до към 100-120 години, така ли? Я си погледнете средната продължителност на живота от преди “пандемията”! Че то тези, болните, са живели повече от средното! Големи дте лъжци и манипулатори, ей!

    Коментиран от #28

  • 5 Ахахаха

    19 3 Отговор
    Нещо не излиза бройката след вчерашните справки.
  • 6 Ай стига бе

    36 9 Отговор
    Защо пишете пневмонията като придружаващо заболяване? Самият коронавирус причинява пневмония. Все едно някой загинал при катастрофа да го пишете с придружаващи заболявания счупване на главата и крайниците.

    Коментиран от #13

  • 7 Мърши

    30 3 Отговор
    Очаквам увеличаване бройката "заразени медици". Така или иначе им плащат защо да не се включат. Чу се по БНТ че вдигат и цената на Ковид пътеката, още една причина бройките да се вдигнат.
  • 8 Тъп

    12 2 Отговор
    Щом четете го мислите. Щом го мислите притеснява ви.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Йонко - понко

    20 0 Отговор
    Ма тоя Диабет накакъв вирус ли е? Няма по коварна, зараза от простотията!
  • 11 Д-р Хаус

    17 1 Отговор
    Придружаващо заболяване - контролен изстрел в главата
  • 12 ВИРУСЪТ Е

    19 4 Отговор
    ИЗМИСЛЕН ПРОБЛЕМ !!!!
  • 13 Хахаха

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ай стига бе":

    Щото досега пневмония не съществуваше
  • 14 Бохи

    25 3 Отговор
    Пневмонии, сърдечно-съдови проблеми.Обаче с корона вирус починали. Все се чудя, що не затворят столицата, като има най много случаи. Нарочат някое малко селце или градче и гавра. Да затворят София. Ама Боко ще излети на 2-рия ден. Този вирус си остава занапред. Или свикваме с него илис тези мерки ни набутват и нас в статистиката -умрял от глад с ковид..
  • 15 Иде

    14 1 Отговор
    Да не забравим да "благодарим" на тия които работят в националните медии като дойде време. Ако имаше журналисти, нямаше да ни докарат дотова положение.
  • 16 Заю Баю

    9 6 Отговор
    Че кой няма придружаващи заболявания? Ааааа, сетих се....починалият мъж на 41 години който беше отишъл с караваната на море. Млад, здрав, спортист редовно трениращ и грижещ се за здравето си.
  • 17 Реалност

    17 3 Отговор
    1/3 от заразените медици - или са некадърни или взимат пари за да се пишат към бройката, а най вероятно и двете.
  • 18 Другия с коня

    7 0 Отговор
    Болните от Диабет в България са 500 хиляди от20 до 70'годишни....Десет процента от останалите да живеят в България.....Тва е положението,Минке....
  • 19 Ужас

    8 3 Отговор
    Жалко, този с диабет, сърдечно и бъбречно заболяване се надявах след 60 години да стане най възрастния човек на планета само да не беше тая пуста корона
  • 20 Леле

    8 20 Отговор
    Китайците въведоха военно положение в Пекин, 21 милионен град само за 40 заразени с коронавируса. И съм сигурен, че ще се справят със заразата. Тука нашите се поддадоха на внушенията на приматите, че няма нищо страшно, че това е обикновен грип. Ама те, тия наивници постепенно ще намаляват ....короната ще си ги прибере. Лошото е, че ще заразят и някой свестен човек.

    Коментиран от #23

  • 21 Хдд

    13 2 Отговор
    Нова Тв е пропагандния канал на щаба. Не знам как този пу тьо Николаев се гледа в огледалото.
  • 22 Факти

    14 3 Отговор
    за утре съм ви приготвил анкета: кое е по вероятно - 1.Да спечелиш шестица от тотото, 2.Да срещнеш извънземен и 3.Да срещнеш заразен с ковид 19. Аз лично бих гласувал за първото, за другите две всички сме чували, но никой не ги е виждал.
  • 23 Истината

    10 10 Отговор

    До коментар #20 от "Леле":

    Върви в Китай тогава,само внимавай какво пишеш из сайтовете им защото там имат и смъртни присъди ако не им хареса написаното,не че ще ти остане време за писане тъй като по 15 часа на ден ще си зает да береш ориз или в някое пълно с мухъл мазе да сглобяваш електроуреди.
  • 24 ...

    8 2 Отговор
    Придружаващи заболявания, които лекарите не са излекували , както и не могат да лекуват к19... Бездарници и мошенници
  • 25 Верно ли

    10 2 Отговор
    И като СЗО са забранили аутопсиите, как ще установите тези пневмонии дали случайно не са бактериални, причинени от носене на маските в жегите???
  • 26 big

    8 0 Отговор
    Когато се говори за починали от Ковид, трябва да се споменават само тези, които са си заминали само от него! При тези тежки съпътстващи заболявания и за Българския стандарт пределна възраст, най-обикновена настинка, бактерия или дребно вирусче, ще доведе до този резултат! От началото смятам и пиша, дори преди Мангъров, че няма нищо страшно и това е някакъв експеримент свързан с много пари.
  • 27 Тодоров

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "...От тях 79 са дали положителен резултат". Остава манипулаторите от НОЩ да кажат от тези 79 души колко са действително болни, проявяват симптомите на COVID-19 и са настанени в лечебни заведения. Ако дават подобна статистика, ще се окаже, че всъщност няма нищо сериозно и към момента просто протича едно нормално грипно разпространение. "Стъкмистиката" на НОЩ по-скоро е за едни милиарди, които трябва да се получат. А между другото, от днес след като пак затягат мерките и глобите, дали "успешно" борещият се с вируса хирург ген. Мутафчийски си довлече за...ка в България от Халкидики.
  • 28 Б,ббб

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Значи, ако не беше коронавирусът,":

    Чекам милиардите.До тогава котлона ту на трета,ту на четвърта степен.Да подържам водата гореща.Вдигнем ли проценто,нищо чудно да ми вдигнат с няколко стотин милиона " помощта".А от есента на макс ! Докато не заври ,та чак пара да се вдига.Ще има яко тестване.Харчове трябват! Харчиш- дигаш бройка.Дигаш бройка,оправдаваш харчове.Е, като започне да кипи тенджерата ще раздам някой милиард за пенсионери, за безработни,за детски.Спокойно,и за Нас ще остане.Па и избори се задават.Требе да проличи,че умрем от грижа за стадото.
  • 29 Гост

    5 0 Отговор
    Жалки нещастници, придружаващото заболяване към COVID-19 е ГЕРБ