Още от деца ни учат, че ябълките са полезни. Лекарят и професор в Пекинския университет по китайска медицина Джан Чунронг посочи важни факти за тези плодове, но предупреди, че техният полезен ефект се проявява само при правилна консумация.
Лекарят посочи редица полезни свойства на ябълките. Тези плодове имат способността да предотвратяват развитието на рак, да нормализират отделителната система, да понижават кръвната захар и липидите и да засилват имунитета на човешкото тяло.
В същото време ученият заявява, че е по-полезно за здравето да се ядат ябълки не пресни и сурови, а на пара или варени. Хранителната стойност на такива ябълки е много по-висока, подчертава специалистът.
Също така, лекарят смята, че е опасно, ако ябълките се консумират в комбинация с храни, богати на нишесте.
Китайският лекар обясни, че усвояването на скорбялни храни стимулира секрецията на стомашна киселина, а самите ябълки съдържат много органични киселини.
По този начин комбинацията от тези продукти може да провокира развитието на нарушения, причинени от прекомерна киселинност, да увреди деликатната лигавица на храносмилателните органи.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ути
15:57 23.09.2020
2 Ух пък ти
17:11 23.09.2020
3 Лора
17:30 23.09.2020
4 Аз аз аз аз
11:05 24.09.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.