31 Октомври, 2020 18:53 2 736 6

Първи случаи на заразени с Covid медици в болницата в Троян

  • медици-
  • болница-
  • троян

В болници са приети за лечение 12 души

Първи случаи на заразени с Covid медици в болницата в Троян - 1
Снимка: Фейсбук

Първи случаи на заразени с коронавирус медици са регистрирани и в общинската болница в Троян. С положителни проби са двама лекари и четири медицински сестри. Заради липсата на персонал е затворено Неврологичното отделение на Ловешката болница, след като още една медицинска сестра е с положителна проба, а преди три дни сред заразените бяха и трима лекари от отделението, съобщи БНР.

Броят на заразените в Ловеч и Троян продължава да се увеличава с бързи темпове. За последното денонощие от новорегистрираните 54 случая на заразени с коронавирус в областта 34 са в Ловешко и 14 в Троянско.

Продължава да расте броят на заболелите и в ловешкото село Малиново, където с положителни проби са още четирима местни жители.

В болници са приети за лечение 12 души.

Още една медицинска сестра от Неврологията в Ловешката болница е заразена и отделението е затворено за неопределено време заради липсата на персонал, след като преди три дни с положителни проби там бяха трима лекари и медицинска сестра.

Пациенти с неврологични проблеми ще бъдат насочвани към МБАЛ - Троян.

С положителни проби са и учител от ОУ “Христо Никифоров“ и ученик на 14 години от Езиковата гимназия в града, но те не са посещавали учебните заведения през последните 48 часа.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър младенов съм

    1 5 Отговор
    Танковете да идват
  • 2 факт

    4 1 Отговор
    ДЪРЖАВАТА С БЕЗДЕЙСТВИЕТО И ДЕЙСТВИЕТО СИ УБИВАТ ЗАРАЗЕНИТЕ?
  • 3 Анти конти

    6 4 Отговор
    Мислех, че няма да смеят в малки градове, където хората се познават. Упорито се говори, че са дърпани уши за малкото болни в Ловешка област. Резултатите не закъсняха. Оня ден почина жена с бъбречна недостатъчност, но умря от Ковид официално. Два дена по-късно прочетох, че специалисти установили, че Ковид причинявал бъбречна недостатъчтост. Пълен та.ак.
  • 4 ПОЗОР

    3 3 Отговор
    МАСКАТА КАТО СИМВОЛ НА СТРАХА И ГЛУПОСТТА!
  • 5 Iviviv

    3 2 Отговор
    Престанете бе побъркахте хората вече познавам повече хора с психични отклонения от тоя ковит отколкото болни стига вече парите не са всичко. Трябва да се борим за свободата си иначе ще ни по бъркат. Разберете никой не мисли за нас те мислят само за пари.

    Коментиран от #6

  • 6 👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Iviviv":

    💯++++++++++++......