8 Ноември, 2020 19:35 5 034 7

40 нови случая на коронавирус в област Русе за последните 24 часа

  • заразени-
  • русе-
  • бяла-
  • ветово

Най-много нови случаи са установени в община Русе – 31. 5 от останалите 9 случая са в Бяла, 3 в община Ветово и един в Ценовско

40 нови случая на коронавирус в област Русе за последните 24 часа - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

40 нови случая на COVID-19 са констатирани през последните 24 часа в област Русе, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 31. 5 от останалите 9 случая са в Бяла, 3 в община Ветово и един в Ценовско, съобщиха от оперативния щаб.

В общините Борово, Две могили, Иванов и Сливо поле няма заболели от коронавирусна инфекция за изминалото денонощие. За последните 24 часа няма и новоизлекувани, което означава, че от началото на пандемията техният брой остава 675. За съжаление вчера още трима души с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 60, от които 29 жени и 31 мъже. Всички те са на възраст между 49 и 91 години.

От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са вече 2176, като активните случаи са 1441.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    защо занимавате хората с глупости ?

    Коментиран от #4, #7

  • 2 ВолнонаемВолнонаемните

    6 0 Отговор
    България произвежда крилати ракетис лазерно насочване в заводите си в град Полски Тръмбеш и град Две Могили русенско .
  • 3 Stoich

    8 2 Отговор
    И какво от това? Със същия успех могат да направят статистика на страдащи от гъбички под ноктите. Също толкова смъртоносна инфекция. Всичко е пари и власт. Не им пука за нас.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Супер

    5 0 Отговор
    Все по радостни новини.
  • 6 Парата

    3 0 Отговор
    губи своята стойност и скоро няма да бъде средство за размяна!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.