10 Януари, 2021 18:40 2 624 30

На пълни обороти! Великобритания ваксинира по 200 000 души на ден

  • великобритания-
  • ваксина-
  • коронавирус

Заради върлуващия нов и по-заразен щам на коронавируса в Обединеното кралство премиерът Борис Джонсън наложи за трети път локдаун в Англия

На пълни обороти! Великобритания ваксинира по 200 000 души на ден - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания ваксинира по 200 000 души на ден срещу COVID -19, съобщи днес здравният министър Мат Ханкок, цитиран от Ройтерс.

Тя ще увеличи броя на имунизациите до 2 милиона на седмица, за да може до средата на февруари да е ваксинирала най-уязвимите хора в страната.

"Досега сме ваксинирали около една трета от хората над 80-годишна възраст в страната", каза той в ефира на "Скай нюз".

"Тази седмица отваряме центрове за масова ваксинация", добави Ханкок, предаде БТА.

"Само през миналата седмица сме ваксинирали повече хора, отколкото през целия декември", каза министърът в интервю за Би Би Си.

По думите му до момента са ваксинирани около 2 милиона души. Целта е до средата на февруари имунизираните да са около 14 милиона, в това число хора над 70 години, хора с придружаващи заболявания, здравни и социални работници.

Заради върлуващия нов и по-заразен щам на коронавируса във Великобритания премиерът Борис Джонсън наложи за трети път локдаун в Англия, за да опита да забави пандемията, докато не бъдат имунизирани най-уязвимите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 герберче

    11 1 Отговор
    А пък Баце ги минава с 200!

    Коментиран от #5, #12, #28

  • 2 б жбхьй

    18 3 Отговор
    Търси хора за да ги ваксинира, но желаещите започнаха да се изчерпват. И тук играят същата постановка като в България, само дето повече овце се доверяват на властта. Разбираемо, не са крадени и лъгани толкова години, като в БГ.

    Коментиран от #27

  • 3 Лек недостатък на ваксините

    2 6 Отговор
    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и копостоянни паник атаки и халюцинации с параноя и дезориентация леки странични ефекти колики разстройство обезводняване и газове в огромни количества и обеми и с неприятна миризма и задушлива миризма полова немощ и слабост импотентност неспособност за задържане на ерекция състояние на полова неудовлетвореност и студенина състояние на афект леки и продължителни колики и разстройство и обезводняване в резултат на ковид и мисля че със това приключвам коментира на тази на това нещо удивително заключение искам да припомня да се пие сок от глухарчета и чай от коприва най големия антиоксиданти и имуностимулант и дъвчете ментови лукчета прополис и евкалипт и селен антиоксиданти и имуностимулант и дъвчете ментови лукчета прополис и евкалипт и селен

    Коментиран от #21

  • 4 Диверсант

    8 2 Отговор
    Тая информация и подобни си ги прехвърлят медните за масово оглупяване........ Къде може да се публикуват имената на хора
    с адресите пострадали от тая истерия. Аз имам вече един лекар в Англия работещ в клиника с 200 човека персонал. Ваксинирал се е сам той и последиците засега ги спестявам.

    Коментиран от #7

  • 5 Социалишче

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "герберче":

    Измисли некъв друг километраж вече , че стопи буталата на Москвича ..
  • 6 Дъртият

    4 5 Отговор
    Ковид деветнадесет ще продължи да съществува той действително е най коварният вируса проверявайте ми мачка като валяк няма друг такъв свиреп вируса проверявайте ми премина през цялото ми тяло направи ме на парцал имам антитела и искам да си сваля маската и да не си правя повече пср тестове които ще излизат вечно отрицателни искам си златната лична карта за хора преболедували болестта ковид деветнадесет защото сме оцелели в тази война и животът ни трябва да продължи както преди това това беше една война която аз спечелих срещу невидимият враг и само аз си знам какво ми е струвало това изпитание. За тази тема за мене вече е безинтересна гордея се със себе си че успях да се справя със страшната болест ковид деветнадесет . Знам че никакви ваксини няма да помогнат вируса действа по цялото ми тяло направи ме на парцал търси най слабото място в организма на човек и си прави каквото си иска. The end.

    Коментиран от #9

  • 7 ми ,

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Диверсант":

    Рано е още за "Приказки за лека нощ" .
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 0 Отговор
    Явно ее,ваксината им помага!!От 60000 сега са на 59937!Очаквам скоро да се справят с короната!!Преди да почне да ги залива...голямата локва

    Коментиран от #25

  • 9 Дъртият

    0 7 Отговор

    До коментар #6 от "Дъртият":

    Понеже най слабото място в организма ми се явява пикочния канал и половата система и простата разбирате, че Ковид деветнадесет отиде именно на това място и докторите ме накараха да си сложа катетър страшно е. Сега уринирам без катетър. Пийте сок от глухарчета и чай от коприва най големия антиоксиданти и имуностимулант и дъвчете ментови лукчета прополис и евкалипт и селен и сода за хляб.
  • 10 Ееееее ,

    5 0 Отговор
    0т профайлъри , през пътни инженери , та хидро инженери , сега инфекционисти ...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лек недостатък на ваксините

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "герберче":

    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс постоянни паник атаки и халюцинации с параноя и дезориентация леки странични ефекти колики разстройство обезводняване и газове в огромни количества и обеми и с неприятна миризма и задушлива миризма полова немощ и слабост импотентност неспособност за задържане на ерекция състояние на полова неудовлетвореност и студенина състояние на афект фригидност полова немощ и слабост импотентност неспособност за задържане на ерекция състояние на полова неудовлетвореност и студенина и сухота леки странични ефекти тремор и желание за употреба на алкохол в големи количества.

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Бачо Киро

    6 0 Отговор
    Само да попитам ... Ей тъй, като необразован. Като 200 000 е на пълни обороти, как точно ще ваксинират минимум 70% от населението от 66,65 милиона в рамките на няма и 6 месеца? Да не говорим за цялото население ... Нали трябва минимум 70% да се ваксинират и трае от 3 до 6 месеца ваксината? Цялото население се ваксинира за 334 дни в случая. Освен сами да почнат хората да се ваксинират, друг начин не виждам да влязат в рамките на собствените си дрънканици ...

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Седефчо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо Киро":

    за шес месеца ще са ваксинират 36.5млн. Това са 55%.
    Да, ама до тогава ще има поне 5 милиона преболедували с анти тела, както и чаветата нема нужда да са ваксинирват защото короната не ги мори и те така стават 70%
  • 16 Седефчо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лек недостатък на ваксините":

    Бат Мишо, всички знаем за половата ти немощ. Женати разказа на целата маала.
  • 17 абг

    3 1 Отговор
    Верно е Англия, ама все пак няма как някой да ме убеди, че там има толкова много дебили желаещи да се "ваксинират".

    Коментиран от #20

  • 18 Прочети

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо Киро":

    внимателно статията и ще ти стане ясно как.
  • 19 Кински

    1 1 Отговор
    Защо не пишете ,че папата се записал за ваксината .другата седмица започва ваксинацията във Ватикана .купили и специален хладилник за немската ваксина.вярваме в Бог че ни пази но ще се ваксинираме .защо ли като всеки вика че тези ваксини са световна измама
  • 20 София

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "абг":

    Бързат защото ги е страх. Незнам дали има нещо общо с ваксините в зоната и проблемите с Ирландия и брекзит но днес в Ирландия нямат ток .
  • 21 Един

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лек недостатък на ваксините":

    Вече има случаи на лицева пареза.

    Коментиран от #22

  • 22 Тъп булгар

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Един":

    Документи?Или една жена каза?
  • 23 Гост

    3 0 Отговор
    Каквито и сметки да правите и статистики,нищо не такова каквото си мислите,че е според представената ви информация.
    Всички ще разберете скоро какви заблудени овце сте.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 😎😎😎😎😎😎😎

    1 0 Отговор
    🔥🔥🔥😆😆🔥🔥🔥😎😎😎😎бързате ли...😆😆😆😆
  • 27 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "б жбхьй":

    Помните ли кулата Гренфилд
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.