Last news in Fakti

21 Януари, 2021 14:12 9 122 72

Антителата не могат да спрат новия щам на вируса

  • антитела-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • нов щам-
  • лечение

Освен това новият щам на вируса е много по-заразен

Антителата не могат да спрат новия щам на вируса - 1
Снимка: Shutterstock

Новият щам на COVID-19, идентифициран в Република Южна Африка, може да превъзмогне антителата, които го атакуват при лечения с кръвна плазма от излекувани пациенти. Освен това може да намали ефикасността на досега съществуващите ваксини, съобщи „Ройтерс”, като цитира мнения на учени.

Специалистите се опитват да установят дали ваксините, които в момента се използват по света, са ефективни срещу станалия известен като вариант 501Y.V2 на новия коронавирус, изолиран от южноафрикански генетици в края на миналата година в община Нелсън Мандела Бей, предаде БТА. "Този вариант показва пълно заобикаляне на три класа терапевтично релевантни моноклонални антитела", пишат учени от три южноафрикански университета, които работят съвместно с Националния институт по заразни болести в РЮА в статия, публикувана в електронната библиотека bioRxiv.

"Освен това вариантът 501Y.V2 показва значително или пълно преодоляване на неутрализиращите антитела при COVID-19 конвалесцентна плазма", пишат те и отбелязват, че заключенията им "подчертават вероятността от повторно заразяване и може да доведат до намалена ефикасност на настоящите ваксини, основани на протеини за шипа на вируса". Вариантът 501Y.V2 е 50 на сто по-силно заразен от предишните вариации на коронавируса, казаха южноафрикански учени тази седмица. Той вече е разпространен в поне 20 страни по света, след като е докладван в СЗО през декември. Той е един от няколко нови варианта на коронавируса, открити през последните месеци в Англия и Бразилия и е основен двигател на втората вълна на пандемията в Южна Африка.

Германия трябва да се отнесе сериозно към новата разновидност на коронавируса или рискува да се стигне до трета вълна на пандемията от COVID-19, заяви днес на пресконференция германската канцлерка Ангела Меркел, предаде Ройтерс.
"Новата разновидност представлява заплаха. Тя е много по-заразна, отколкото мислехме миналата година, и това прави овладяването на пандемията много по-трудно. Призовавам хората да се отнесат сериозно към това. Иначе ще бъде трудно да избегнем трета вълна", изтъкна Меркел. Ваксините срещу коронавируса могат относително бързо да бъдат адаптирани, за да гарантират защита и срещу новите разновидности на вируса, каза още Меркел. "Зимата ще бъде трудна, но ваксините са възможност за излизане от пандемията", отбеляза германската лидерка.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AAAAAA

    132 11 Отговор
    ТОЕСТ ВАКСИНА НЕ ДЕЙСТВА,ЗАПОЧВАМЕ НОВА.....ИЗЕДНИЦИ....АДА ВИ Е МАЛКО

    Коментиран от #56

  • 2 Българин

    143 11 Отговор
    Смятам, че към 26-тия щам на населението ще му писне, ковида ще изчезне за дни, а много политици ще бъдат осъдени за геноцид.

    Коментиран от #51

  • 3 Ефикасна ваксина

    57 9 Отговор
    Само ракийка.
  • 4 честен ционист

    86 4 Отговор
    500млн докато останете, щамове ще идат един след друг.

    Коментиран от #23, #32

  • 5 ЕС Натовец

    37 4 Отговор
    Всичко зависи какъв цвет бидоне съм натоварил.
  • 6 Лелее

    87 7 Отговор
    Бе що не вървите м......
    Никой вече не ви вярва !
    Гневът се надига , съвсем скоро ще има не държавни ,а СВЕТОВНИ избори май?
    Много се увъртяхте във власт нещо ?
  • 7 Учуден

    102 4 Отговор
    Значи антителата не действат срещу новия щам, но ефикасността на ваксините само намалява, е как става така бе драги учени, нали ваксината се основава на антитела??? Май и вие сте учени колкото Кунчев е лекар.

    Коментиран от #28, #65

  • 8 Селянин

    9 2 Отговор
    Ами...@*$а#:;*&@...
  • 9 Кико

    57 4 Отговор
    Пълен нонсенс е статията,изсмукана от пръстите на някой ковидисти.
  • 10 Псевдоним

    51 1 Отговор
    А аз мисля да спра за известно време да чета новини. Приятен ден ви пожалавам, но без моите кликове по сайта.
  • 11 А Бе

    44 2 Отговор
    Журналистчета..до преди тази глупост как си изкарвахте мижавите стотинки,не се спряхте цяла година и вие да набивате тъпотии и измишльотини
  • 12 власт и пари

    37 3 Отговор
    Тези щамове вероятно са предварително подготвени в онази лаборатория, която модифицира (създаде) този вирус. Целта е ясна...
  • 13 ИЛЮМИНАТ

    36 2 Отговор
    Aйде бийте ваксини за стария COVID-19.. бийте ваксини за новия COVID-19v2... после и ваксини за COVID-19v3 а не търсят причинителя на тази болест СЛОЧАЕНОС? – НЕ МИСЛА!
  • 14 Седми пол,девета ваксина

    17 3 Отговор
    Повикайте Кръпката да ви попее Спете спокойно,деца.Таман не се е къпал от Коледа..
  • 15 Българин

    31 3 Отговор
    Голямото зануляване върви по план, аз лично очаквам ковид - истерията да продължи поне до есента.

    Коментиран от #45, #62, #67

  • 16 Behemoth

    25 4 Отговор
    Когато един вид се размножи до степен да унищожава средата в която живее се появява микроорганизъм който го редуцира до поносими нива....това не е метафизика еволюционна биология...

    Коментиран от #19, #27

  • 17 пророк Исай

    18 2 Отговор
    Нов бардак със стари шафрантии и вехти декори .
  • 18 Спасов

    20 2 Отговор
    И е отровен! Ясно - само ваксиниране! Ами веднъж произведена, трябва и да се продаде!
  • 19 ЕС Натовец

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Behemoth":

    Редуциращият микроорганизъм също е в бидоне.
  • 20 Ася

    36 5 Отговор
    Писна ми от вируси,щамове,умрели,заразени.Не сме безсмъртни ,бе хора.Да запазели възрастните,дай да ваксинираме над 85 години,до 150 ли ще живеят? В България има ли здрав човек,какви са условията на живот,въздуха и храната отровени,всекидневен стрес и борба за оцеляване,по смъртоносно е от вирус.
  • 21 ПСР

    29 2 Отговор
    Третата"вълна"съвсем ще ни издави,а след нея,сигурно се задава и четвърта,пета и т.н.Както е тръгнало,според политиците-нЕма излизане!Ако оцелеем,може би,нЕкой ден,след време,да дочакаме внучета.Вече ще им слагат маски още в родилното.Наш Бойко/5-ти мандат/,ще раздава по 50 евро пред входа на АГ-то.Първата ваксина ще е за КВ 29.Жена ми,ще чака по пощата да си получи актуализираните 24 лева,на 26.78 лв.Аз ще работя по мярката 65/35.Кръчми,ресторанти и дискотеки изобщо няма да има.Алибегов ще е управител на барчето в Министерски съвет.То ще работи.По нареждане на НОЩ,ще се прави секс от 3 метра дистанция,при това само в петък/събота вечер.Така си го представям "светлото,ковидно бъдеще".

    Коментиран от #41

  • 22 нтг

    4 1 Отговор
    Старо инфо
  • 23 Айхман

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Докато станем 500 милиона, вас няма да ви има.
    В същност ще оставим две двойки от вашите и ще ги държим в зоопарка, да ги показваме на децата си.
    Малко се страхувам, че това няма да е за дълго, защото вашите етнически особености не толерират много cekca между разлини полове, а както е известно, еднополовите двойки не дават поколение.
  • 24 АстраЗелка

    23 2 Отговор
    Тече огромна кампания за съставяне на списъци за доброволно уж ваксиниране по всички държавни учреждения. Събира се информация за да се докаже, че повечето хора са съгласни. Не се разяснява кога и с какъв препарат ще се ваксинира. Най-вероятно с тази , която вече е отказана от Австралия, Нова Зеландия и Бразилия и ще я прехвърлят у нас. България като най-бедна страна ще се набълбука с недоказано ефективна ваксина без възможност хората да си изберат. Пак подмолни сделки да гушнем комисиона, а хората , букета ?
  • 25 333

    17 2 Отговор
    Плазмата не винаги помага и срещу стария щам. Статията е пълна глупост.
  • 26 AllienMind

    18 2 Отговор
    Абе дами и господа не разбрахте ли че ние сме просто биологични роботи работещи за една система! Но сега идваме в повече на тази система и тя се опитва да ни редуцира по един или друиг начин! Тровят си ни от край време било то със натриеви или флуридни съединения,тефлонови дериватчета, радио вълнички, генетично модифицирани храни и напитки както с много други знайни и незнайни вещества и технологиики! От нищото се родиха спина и еболата! Какво ви учудва коронавирусчето, съществуващо от стотици години но не така изпипано и наточено от всякъде! Могат да си го дондуркат чак до 29 версия ако искат! Ще стане като в сериала дързост и красотота! Сериала ще свърши по един или друг начин , тук вече вие трябва да изберете какъв ще бъде краят му!

    Коментиран от #68

  • 27 AllienMind

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Behemoth":

    Много правилно казано, живота трябва да продължи! Явно ние сме огромна пречка за този кръговрат на живота в момента!

    Коментиран от #30

  • 28 Да като Данчето

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Учуден":

    Основава се на хвърчилото ти , задачата на ваксината е да провокира имунната система да създава необходимите антитела
  • 29 Джо Склерозата

    7 4 Отговор
    Сега ви чака боцкане по 3 пъти в месеца и чували.И заради Путин и Русия ще си носите маските до гроб.
  • 30 Behemoth

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "AllienMind":

    Не ние не сме по специални от останалите видове въпреки че си мислим това...преди няколко години имаше масова епидемия по антилопите Сайга ...големия брой животни лесно пренасят заразата ,когато намалеят и епидемията приключва...хората благодарение на медицината и лекарствата стигнаха до чудовищно количество и е въпрос на време да се появи балансьор...в природата всичко е взаимо зависимо и контролиращо ...така работи еволюцията ...затова и не е необходим Бог...защото ние не сме избраните а едни от многото...

    Коментиран от #49

  • 31 хаха

    16 1 Отговор
    Ми щом антителата не могат да спрат новия щам, тогава изсипвайте в мивката сегашните ваксини и почвайте да правите нови...
  • 32 Бреййй

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Това са тия същите дето пуснаха и чумата през 17-ти век нали ?

    Коментиран от #35

  • 33 Баце

    2 0 Отговор
    Айде честито!
  • 34 Ами сега

    17 1 Отговор
    Опааа, кво правим с досега произведените и купени ваксини??
    Някои доктори се опитаха да обяснят, че срещу грипни и ковид вируси ваксините са безполезни защото постоянно се изменят с нови щамове, но бяха заглушени. Явно големи чекмеджета трябва да се пълнят.
  • 35 честен ционист

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бреййй":

    Не, Чумата е бактерия, невежа.
  • 36 Анти

    15 1 Отговор
    Безбожници стига сте плашили хората Как поне малко не съжелихте тия хорица Знайте че всичко се връща на този святи пунта мара няма да ви спаси от божието наказание

    Коментиран от #54

  • 37 Протестър

    3 7 Отговор
    Баби Меркел, хората отдавна прогледнаха, че този вирус поразява само слабите и недостойните да живеят. Така че е полезен
  • 38 АНОНИМЕН

    9 2 Отговор
    Кaквoтo и дa cи пишeм тук зa вaкcинитe - и "кoрoннитe" вaкcини ca зa пaри, тъй кaктo ca прoтивoгрипнитe! C прoтивoгрипнитe нe ни зaрибихa дa ce вaкcинирaмe мacoвo! Ceгa щe иcкaт дa имa ceгрeгaция нa бaзa "вaкcинирaн-нeвaкcинирaн" зa кoрoнaвируc, aмa мaй и кoрoнaвируca бил мутирaл кaтo грипнитe и мутaнтa oт рeгиoн Южнa Aфрикa нa Пфaйзeр и АстраЗенека вaкcинaтa мaй нe гo "хвaщaлa"- нямa прoблeм нoвa вaкcинa щe ви нaпрaвим! И ни нaмeрихa цaкaтa : cлeд кaтo нaрoдoнaceлeниeтo нe дaвa пaри зa грипни вaкcини - щe плaщaт държaвитe oт дaнъцитe нa нaрoдoнaceлeниeтo! Фaкт e и, чe кoрoнaвируcитe ca мнoгo нa брoй! И всяка есен, пролет, лято, зима ще има : боцни ме тук и тук и тук......! Насам народе - по две за лев ги харчим!

    Коментиран от #69

  • 39 ШЪ СЪ МРЕ

    9 1 Отговор
    ЯКО ШЪ СЪ МРЕ! !!ЯЖТЕ ПИЙТЕ И СИ НОСЕТЕ НОВИТЕ ГАЩИ! !!
  • 40 стига

    14 3 Отговор
    Нещата вече започват да стават много нагли. Непрекъснато нови щамове, нови ограничения, нови ваксини. Някой се опитва да превърне целенасочено животът на хората единствено в заплаха-ваксина, заплаха-ваксина. Нещо като първосигнална кучешка реакция. Няма такива вируси и такива щамове до момента, които да се държат по подобен начин, освен ако не се създават нарочно с тази цел. Това си е чист геноцид. Освен това непрекъснато се вземат "мерки", които като че ли имат за цел не да предпазят хората, а да ги заразят колкото се може повече. Това вече е доста съмнително. Например като е толкова страшен и заразен защо пускат децата на училище - то и в момента почти всеки се е заразил или от детето си или от съпруг/съпруга учителка.

    Коментиран от #43

  • 41 АНОНИМЕН

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "ПСР":

    Така ще е! Вълна след вълна след вълна.....! Връх, плато, долина и пак и пак!
    Вируcи и бaктeрии oт вcякaкъв вид ce рaзнacят мeжду хoрaтa и живoтнитe цeлoгoдишнo!
    Имa пoгoвoркa : Нa cтрaхa oчитe и ушитe ca гoлeми!
    Имa и oщe eднa : Кaтo пръднe пoпa в чeркoвa - нaрoднoтo нaпъвa дo пocирaнe!
    CЗO, Cвeтoвнaтa бaнкa и Eврoпa кaзaхa и нaшитe ce нaпънaхa!
    Зaтoвa cтaнa зaтвaрянeтo мaрт мeceц!
    Цикличнocттa нa кризитe, кoитo ce oргaнизирaт нa cвeтoвнo нивo пo кaкъвтo и дa e пoвoд e прeз 10-15 гoдини! 2008-2009 гoдинa пaк имaшe кризa! Пoвoдa ceгa e "кoрoнaвируc"! И дoкoлкoтo мoгa дa прeцeня кризaтa трябвaшe дa e към 2024-25 гoдинa!

    По време на криза каквато е тази с коронавируса големи маси от хора в глобалния свят стават излишни.
    В период на тежка икономическа криза масите трябва да се контролират.
    Ако не се правят кризи ще има световна война, но големите ги е страх от война! Преките и непреките поразии ще са такива, че в следващата война, ако изобщо има такава и е между човеци - оръжията ще са камъни и тояги!
  • 42 Матей

    9 2 Отговор
    Започнаха да се оплитат в лъжите си.От самото начало беше ясно ,че ще изобретяват все нови и нови разновидности на ковид.Абе,какво става с грипа ,нали два пъти в годината се появяваше нов щам,там хонконгски,свински,птичи и пр.,а сега няма.Преди ни плашеха с грипа,а сега измислиха новия торбалан и редовно го дегизират за да плашат с него постоянно.Значи няма спасение,а?Безизходна ситуация,води до апатия,в смисъл защо да се ваксинират,като се появяват все нови и нови щамове,а за тях старите ваксини не помагат.Сами си правят антиреклама,жертвите вече примирено ще чакат да умрат,като не помага ни естествен имунитет,ни ваксина ,няма и лекарство.това е предизвестен срив на имунизационната кампания и всяко зло за добро.

    Коментиран от #46

  • 43 АНОНИМЕН

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "стига":

    Cтaр пocт oтпрeди избoритe:
    "Въпросът c глaвнo В е кого ще изберат американците за президент : Ако е Тръмп - коронавируса ще си отиде от информационните сайтове и ще стане като гриповете всяка година! Ако изберат Байдън - ще видите тогава кон боб яде ли или луканка на пръчка! Ще има още по напориста коронаистерия и такъв невероятен бизнес с всякакви дезинфектанти, ваксини, лекарства!"
    Зaпoчвa c мacки зa 100 дни oщe прeди дa e влязъл в Бялaтa къщичкa!
    CЛEДВA ПРOДЪЛЖEНИE!
  • 44 ФАТМАК НА ЛОСТ

    2 7 Отговор
    САМО МАНГЪРА И ВЪСТАНИЦИТЕ НА БАБИКЯН МОГАТ ДА СПРАТ НОВИТЕ ЩААМОВЕ! ПО ПОСЛЕДНИ ПРОУЧВАНИЯ К 19 НЕ ЛОВИ ИДИОТИ! КАНА РАЧЕВА И БЕНАТОВА ЩЕ ВИ СВЕТНАТ КВО ДА ПРАВИТЕ. БОЖКОВ ТЕЛЕВИЗИЯ ЩО СПРЯХА ДА КАНЯТ МАНГЪРА?

    Коментиран от #47

  • 45 бай Ставри

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Оптимист !!!
  • 46 АНОНИМЕН

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Матей":

    КОВИД е като Терминатора - всеки следващ търси и терминира предния! Сигурно най-първия КОВИД е терминирал около 200 вируса заради, които съответно страдаме от Остри Вирусни Инфекции като следствие Остри Респираторни Заболявания : парагрипни тип 1и2, респираторно-синцитиалният вирус, метапневмовирусът, адено-, рино-, корона- и бокавирусите! КОВИД е изтребил незнайно как и много други коронавируси! Вирус-канибал едва ли не!
  • 47 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "ФАТМАК НА ЛОСТ":

    Така е! КОВИД-а е чакал на моста, а ти си минал за по-пряко през реката под моста и те е пропуснал! Като всеки фатмак!
  • 48 школо

    5 2 Отговор
    И сега ? Затвориха всички заведения и обекти, а децата отново - юруш на училище. Щели да учат на етапи - едните в понеделник, едните в петък. Човек се пита кой кръгъл идиот ги мисли тези работи. Той коронавируса сигурно заразява петокласници само в четвъртък, а седмокласници само в събота. Оставете децата онлайн, за да ви е чиста работата. И сега от 20 попитани души от къде са се заразили, 18 отговарят - от детето или от жената учителка. Защо зорлем искате да доуморите и останалите здрави ? Какви мерки са това ? Да затваряш обект с 20 посетители възрастни, които все пак знаят да спазват мерки, а да пуснеш на едно място 200 или 500 деца, които и понятие си нямат от спазване на мерки, дистанции и прочие. Маските им падат от устата на пода, а после пак си ги слагат на устата. Даже някой деца си ги разменя - егати противоепидемичните мерки. То и други болести ще плъзнат така - като едно дете си бута всякакви парцали по устата, които преди това някой е тъпкал по пода. После си отдие в къщи и понеже е малко дете, няма как да го изолираш. Почне да ти кашля или говори високо, и си готов. Сигурно това е целта и такива са указанията от господарите от вън- много измрели, много наплашени, пълен стрес, тотална ваксинация, нови щамове, пак ваксини и така ... до живот.

    Коментиран от #58

  • 49 Ъхъ

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Behemoth":

    Жалко, че тия невежите няма да могат да сффанат какво говориш. Хора, които се позовават и разсъждават научно, са ги превърнали в конспиратори, като даже им лепват класификацията ,, сатанист,, , а па като чуят, че ,,богохулстваш,,(каквото и да значи това), значи със сигурност, ще да си част от конспирацията
  • 50 Българин

    3 1 Отговор
    Махайте всички мерки и оставете хората да избират как да се предпазват. Учениците на училище. Който иска да си учи дистанционно. Повечето хора не искат ограничения.
  • 51 Само да допълня

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Аз мисля,че по-рано
  • 52 Лечение има

    8 2 Отговор
    Не ме интересува, колко струва и какво е лечението, но го има и го крият. Тръмп го излекуваха за 3 дни, а иначе уж трябваха 2 седмици, е че как стават тия работи ??? Щом са го обработили за 3 дни, значи лечение има. До кога ли ще успеят да го крият, е въпроса ???

    Коментиран от #53, #63

  • 53 МОЖЕ ДА Е СУПЕР ЛЕСНО

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Лечение има":

    И ЕВТИНО ЛЕЧЕНИЕТО! !СЛЕД КАТО ПРЕПАРАТ ЗА ГЛИСТИ ГО УБИВА. ..НО НЯМА ДА НИ КАЖАТ. .ТРЪМП СЕ ПОДИГРАВАШЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ПИЕМ! !!!БЕЛИНА! !!
  • 54 Знам бе

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Анти":

    ти си същия като тях , ония плашат с вируси, ти плашиш с оня дето хвърчи в облаците
  • 55 virus wars

    3 1 Отговор
    бразилския президент каза някои истини и ги поръсиха с тунингован вирус
  • 56 эпсилон

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "AAAAAA":

    Спокойно. Все някога ще пукнеш. Мисли си каква малка прашинка си на тая земя и колко си злобен. Просто земята ще се отръска като мокро куче и такива с черна енергия като теб, леко и незабележимо ще "отлетят" на едно по-хубаво място. Проблемът е, че и там ако не са доволни, няма да могат да винят Б. Борисов.
  • 57 Бесен Язовец

    4 3 Отговор
    Соросоидната секта и нейните слуги по планета ще си играят с щамове без край докато не ви уморят от глад. Сега порция 1 ваксината за Ковид19 скоро порция 2 ваксината за новия щам, резултата от коктейла ще разбере скоро!
  • 58 АНОНИМЕН

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "школо":

    Така е описано в някои учебници, които няма да намерим с кликане в гуглето! Зa пcихoтeрoр cтaвa въпрoc!
    Затягай здраво, олабвай до омазване леко, заплашвай, затягай!
    Един път, два пъти....!?

    Контролът се създава на различни нива.
    Най-добрата манипулация е контролът на ума.
    В момента,в който възприемете играта на другия, игра, която не умеете, вие сте победеният.

    Само дето май пресолиха манджата и започват протести, "нарушения" на ограничения...! Така че, сега следва олабване щото нещо много намаляха заразени, болни....! След което ще ни се покаже омазване заради, което следва заплашване и затягане и пак!
  • 59 Абе не знам,но

    5 2 Отговор
    Че сме чифтокопитни спор няма. Някак си е алогично от всички страни погледнато,буквално няколко десетки хиляди души на планетата,да въртят на пръста си седем милиарда. От правителства,през сезеота,подклаждащи истерията журналля,и подържащи докторя.Винаги съм се питал: Ако всички световни ,регионални медии,всички журналисти прекратят в един и същи ден да говорят,разнищват тази тема,но без изключение,какво ли ще се случи с тази корона? Нещо подобно се случи в Татарстан ,още през Март.м.г Президента издаде Указ,с който абсолютно се забранява не само дебати,информация по тази тема,но дори употреба на името.Под заплаха от директено осъждане и затвор.Познайте,какви са там данните? Нула починали от това! Нула! Смъртността е била в рамките на средната статистика .Говоря за общата смъртност в държавата им.
  • 60 Вакса-Анивакса

    6 1 Отговор
    НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ ! Освен ако не искате да станете на пихтия от ваксинации през месец - два !
  • 61 Пацо

    2 3 Отговор
    Леко полека всички ще кацнем на мънгъровия. Човека се оказа прав. Няма спасение никакво. Стаден имунитет и това е. 70 процента трябва да го минат . Ваксините няма да променят много нещата. Те са за лица от 16 г нагоре. Малките няма да боледуват с ще го разнасят вируса. И така до 70 процента. В Англия го разбраха това вече че колкото и да ваксинират все тая. Как омекне времето и ние ще пламнем. Кофти работа.
  • 62 Знаещ

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Оптимист си ти, няма да е само до есента, а още поне две години и половина, така е заложено!
  • 63 Мадам Тюсо

    0 2 Отговор

    До коментар #52 от "Лечение има":

    За Тръмп да Ви кажа:имам някакви съмнения щото неговата фигура я няма в моя музей!!!Това стана когато Тръмп „беше” в болница!!!
  • 64 0!0

    1 0 Отговор
    ами вече грип няма сега е му казват к19
  • 65 ежко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Учуден":

    Всъщност трябва да се тълкува така:"Вероятността ваксината да ви предпази от ковид 19 намалява, защото е неефективна срещу новият щам,а само работи добре само срещу старият.Намаляването на вероятността е право пропорционална на броя на случаите заболели от новият щам"
  • 66 Анонимен

    1 1 Отговор
    Видяха,че с короната нещата не се развиха според плановете и сега вариант В нов щам.
    Всичко отново по медиите без съществено доказателство.
    Затягане на мерките и увеличаване на страха чрез поредната лъжа пусната по медиите гарнирана и поднесена и от платени специалисти.
  • 67 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Чакай,тя още не е започнала.
  • 68 Много добре казано,адмирации!

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "AllienMind":

    За това в Италия им писна и показаха,че хората не се страхуват от нещо наречено от някой корона вирус.
    И да,системата е създадена да генерира страх и подчинение на определен кръг от водачи и тълпата да живее в недостиг и проблеми,без да има ефект от държавните институции и закони,да се отстраняват причините на проблемите,защото кой има полза от печалба в пари или власт чрез контрол ако няма бедни хора?
    Цялата система губи смисъла си.
    Банките правят ки богати хората с кредитите си?
    Болниците лекуват ли хората?
    Полицаите и съдилищата намалиха ли престъпността?
    И какво избирате и за какво си плащате на държавата ако няма промени в живота ви?
    Живота е въртене в един омагьосан кръг и истината вече се вижда и става все повече очевидна,защото алчността става накъртваща и както се казва в една приказка-Няма да е все така.
  • 69 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "АНОНИМЕН":

    Къде видя и разбра,че коронавирусите са факт?
    Потърси ли информация някъде по темата за вирусите?
    По време на Спин защо даваха награда за този,който изолира и докаже ХИВ вируса и до днес няма нито ваксина и изолиран вирус,а за корона вируса експресни ваксини измислиха и ги прилагат върху хора?
    Нормално ли е това?
  • 70 асдасд

    0 2 Отговор
    Хахаххахахахахахахах :)
    Тия вече се наакаха :)
  • 71 Тука има-тука няма

    0 2 Отговор
    И за новите щамове на вируса се объркаха напълно! Ваксината ще действа-няма да действа. По-заразни са новите щамове, но не са по-опасни и смъртоносни. Сега-опасни са и по-смъртоносни.Това го казват Борис Джонсън и съветникът по здравните въпроси в Англия. А за африканския щам изобщо нищо не знаят, само че го има вече и в Европа, и вероятно ще е много опасен! Само че добрата Меркел пусна достатъчно от тези африканци и кой знае още какви зарази ще се примесят. А тамошните вирусни заболявания не са шега работа! Особено за изнежените европейци.
  • 72 факт

    0 1 Отговор
    а то с грипа какво стана , изчезна!?