26 Януари, 2021 10:51 2 539 1

Границите на тази държава остават затворени през голяма част от 2021 година

  • нова зеландия-
  • джасинда ардърн

Нова Зеландия ще продължи да разрешава пътуванията в рамките на "туристическия балон" с Австралия и тихоокеанските нации, които успяха да поставят пандемията под контрол

Границите на тази държава остават затворени през голяма част от 2021 година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Границите на Нова Зеландия вероятно ще останат затворени през голяма част от 2021 г., докато бъде оценен ефектът на ваксинацията срещу COVID-19 в световен мащаб, обяви премиерът Джасинда Ардърн, цитирана от Франс прес.

Тя обясни, че появата на първи случай на заразяване миналата седмица след повече от два месеца без предаване на вируса на местна почва, показва заплахата, която коронавирусът представлява за островната държава, която до момента като цяло успя да постави епидемията под контрол.

"Предвид рисковете по света и несигурността по отношение на международните кампании за ваксинация, можем да очакваме, че границите ни ще бъдат засегнати през голяма част от годината", подчерта Ардърн пред медиите, цитирани от БТА.

Границите на Нова Зеландия са затворени за чуждестранни посетители от март миналата година. Страната с население от 5 милиона души е регистрирала по-малко от 2000 заразени и 25 починали.

Ардърн добави, че Нова Зеландия ще продължи да разрешава пътуванията в рамките на "туристическия балон" с Австралия и тихоокеанските нации, които успяха да поставят пандемията под контрол. Тя изрази съжаление за решението на Канбера да спре действието на "балона", който позволяваше на граждани на двете страни да пътуват без карантина, заради появата на нов случай в Нова Зеландия.

Става дума за новозеландка, която неотдавна се е върнала от Европа. Тя е дала положителен тест 10 дни след като е напуснала карантината, припомня АФП.

Новозеландският здравен министър Крис Хипкинс заяви, че властите проучват как жената се е заразила. Според него причината може да е в климатика на хотела, където е била подложена на карантина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    2 1 Отговор
    ТАМ МАОРИТЕ СА СИ КАНИБАЛИ.....ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ