30 Януари, 2021 12:17 2 010 15

Приключи ваксинацията в старческите домове

  • максина-
  • старчески дом-
  • софия-
  • приключване-
  • пандемия-
  • коронавирус

Близо 200 души в София са ваксинирани

Приключи ваксинацията в старческите домове - 1
Снимка: БГНЕС

Приключи поставянето на ваксини в домовете за възрастни хора в столицата. Общо 197 човека - домуващи и персонал бяха ваксинирани от мобилните екипи на Столичната община. Ваксини бяха поставени на всички желаещи от домовете за възрастни хора „Надежда“ , „Зона Б5“, „Дълголетие“, „Горна баня“, „Княжево“, „Банкя“, дома за пълнолетни лица със сетивни увреждания. Хората, които на този етап не са пожелали да им бъде поставена ваксина, могат да бъдат включени допълнително.

Имунизацията започна на 27 януари, уточниха от Столична община. В екипите бяха включени лекари и медицински сестри от столичните диагностично-консултативни центрове и общински болници, а организацията се направи от дирекция Аварийна помощ и превенция. Ваксините са предоставени от Столичната РЗИ.

От понеделник започва поставянето на ваксини на учителите и непедагогическия персонал от училищата и детските градини. Ваксинирането ще се извършва в столичните болници и в изнесените кабинети пред СРЗИ.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аз40🏴‍☠️

    16 3 Отговор
    Помнете да следите хората за последиците от ГМО-ваксините. Защото ги има, а и ваксините никога не са предпазвали от sars-cov-2 (пише си го в документите на изследванията). Помнете също, че реално 3-та фаза на опитите тече в момента.

    Коментиран от #11, #12

  • 3 НЯКОЙ

    6 3 Отговор
    A в провинцията ?
  • 4 А ще има

    13 0 Отговор
    ли анализ и проследяване на ефекта в тези случаи ?
  • 5 Менгеле

    8 0 Отговор
    Яко ще се мре! Имам заповед от Аме...
  • 6 СТАТИЯ

    5 0 Отговор
    ОБСЛУЖВАЩА.. ПРИКЛЮЧИ
    ВАКСИНАЦИЯТА ВЪВ СТАРЧЕСТКИТЕ
    ДОМОВЕ???!!??!!?!?! АМА ТОВА Е САМО У УВЪВ ВЪВ СОФИЯ. НЕ СЪМ
    ЧУЛ ЧЕЛ В ДОМ У СОФЕТО ДА Е
    ПОЧИНАЛИ СТАРЕЦ. ВСИЧКО Е ВЪВ
    ПРОВИНЦИЯТА. ТРЯБВАШЕ ЯМБОЛ СЛИВЕН ВИДИН ДА ВАКСИНИРАТЕ.
    НЕ СОФЕТО. МИЗИРАБЛИ. НИ МИ СЕ
    МИСЛИ КАКВО ЩЕ СТАВА. НО ВИЕ
    ЩЕ КРИЕТЕ СЪС СИГУРНОСТ ДО
    ИЗБОРИТЕ. И ПОСЛИ БУМ БУМ БЛЯ.
  • 7 Рошко

    3 0 Отговор
    След като е приключила в следващите дени са очакваме че и те ще са в графа корона жертви като в Норвегия и Белгия
  • 8 Фактология

    5 1 Отговор
    Я кажи как починаха 23 човека в Сърбия от ваксината на Пфайзер.
  • 9 Който яде птичи крак той за мене е бунак

    3 1 Отговор
    Зад хаотичните и лишени от здрав разум мерки се крият намерения нямащи нищо общо с опазването здравето на населението,това вече го знаят и децата. Колкото и да е удобно на някои масови медии да наричат неудобни за тях факти "конспирация",на някои от тях би трябвало да се обърне сериозно внимание. Не говорим нито за чипове,нито за шапки с фолио или 5G. Когато световните медии се държат от шепа милиардери,социалните медии са жестоко цензурирани като всяко мнение различно от тяхното е изтривано и лишавано от трибуна,има повод за сериозни съмнения. Стана така,че срещу Ковид се изказват повече политици, отколкото вирусолози. Със страх и манипулация успяха донякъде. Но историята е доказала,че с тези похвати можеш да имаш частичен успех,донякъде. Но се натрупва огромно напрежение,което в един момент просто ще помете всичко. Помним и Източна Германия,и Румъния. И докато някои народи бяха свикнали на опресия и диктатура,на отнемане на свободи,за други свободата е нещо неподлежащо на условия. Ще се надигне такава лавина,която ще помете и медии,и политици,която ще сложи началото на абсолютно нов световен ред и политически системи.

    Коментиран от #13

  • 10 Неграмотност

    4 0 Отговор
    Нищо не е приключило докато не им сложат и втората ваксина. Ограмотете се малко ...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ох неграмотний

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40🏴‍☠️":

    От 128600 Израелци вакинирани с две дози на Пфайзър, само 20 са се заразили с вирусът и всичките са го изкарали леко. А ти си стой в мазето и не се ваксинирай.
  • 13 Не Дрънкай

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Който яде птичи крак той за мене е бунак":

    Помним и Гошо тъпото от "Боец" който говореше като тебе, но веднага щом се разболя опищя медиите да го настанят в софийска болница. Уж бил против връзки и привилегии, но ясно показа че щом става дума за него, всичко е разрешено. Ей такива сте всичките дървени философи тука.
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Какво Ви е мнението за връзката мужду процента ваксинирани против грип и пандемията в "развитите" страни.... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe....Оказа се, че в "развитите" държави разумният предел неочаквано е преминат и резултатът е налице...
    Нaпрaви ми впeчaтлeниe, чe 55% oт итaлиaнцитe ca ce били вaкcинирaли тaзи гoдинa cрeщу грип...дoкaтo в "изocтaнaлa" Бългaрия вaкcинирaлитe ce cрeщу грип ca oкoлo 3%....Интeрecнo e дa ce прocлeдят вaкcинaциитe в CТAРЧECКТE ДOМOВE из Eврoпa и пораженията в тях от Ковид-19!!!
  • 15 7375

    1 0 Отговор
    .... и до 3-4 месеца ще се освободят 99% от местата в тях.