30 Януари, 2021 14:07 4 143 5

Възстановява се граничният контрол между две държави заради пандемията

  • испания-
  • португалия-
  • граница-
  • контрол-
  • пандемия-
  • коронавирус

Мярката между Испания и Португалия влиза в сила от 31 януари

Възстановява се граничният контрол между две държави заради пандемията - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В периода 31 януари-10 февруари се въвежда временен граничен контрол между Испания и Португалия. За това се договориха властите на двете държави, съобщи испанското вътрешно министерство. Целта е „противодействие на кризисната ситуация в областта на здравеопазването", дължаща се на коронавируса.

На испанска територия ще бъдат допускани граждани на страната и техни съпрузи, притежателите на разрешение за дългосрочно пребиваване, студенти, които се обучават в страната; жители на други страни от ЕС, пътуващи към мястото, където живеят, както и работещи в транспорта, медици, дипломати, доказалите с документи форсмажорни обстоятелства, свързани с пътуването си и някои други категории лица.

Броят на регистрираните заразени в Испания е 2.7 милиона души, а в Португалия – 698 000. Жертвите в първата държава са 58 300 души, а във втората – 11 900. И в двете държави обаче през последните седмици се наблюдава ръст на заразените.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    20 4 Отговор
    Къде са европейско-атлантическо-демократическите ценности, за свободно движение на пари, стоки и хора ? Нима това са само празни приказки ?
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    15 2 Отговор
    Приключи "свободата на движение". Започва се крепостничеството в чистата му форма. Ще става и по-зле!

    Коментиран от #5

  • 3 Първообраза

    11 0 Отговор
    На " чист произход".Без паспортче,но от Другия модел сQR код и до кенефа няма да мръднем.Хартията с отпечатани образи и цифри превзе планетата.Със гениалната измама: да се превърне в Фетиш за всеки жител на Земята.И сега започва обратния процес.Със същия Фетиш,да превръне всеки индивид,във добороволен роб- придатък на Създателите на гениалната измама.
  • 4 тренд

    5 0 Отговор
    Броят на заразените там расте защото си нямат Бойко Борисов.След 4-ти април той повече няма да ни трябва и да вземем да го предадем на испанските власти за къщичката в Барселона да изяснят случая.
  • 5 гойфогуфгихгид

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40🏴‍☠️":

    Един автомат се намира за 500лв.Пистолет за още по малко.Знаеш ли кога ще стане крепостничество?Само топки трябват,и да хвърчат зелки.