Високият индекс на омега-3 полиненаситени мастни киселини в организма значително намалява риска от смърт от новия тип коронавирусна инфекция.
Учените отдавна предполагат, че омега-3 полиненаситените мастни киселини са от съществено значение, когато става въпрос за устойчивостта на организма към коронавирус.
Но научното потвърждение на тази хипотеза се появи едва сега - благодарение на работата на специалисти от Медицинския център Cedars Sinai и учени от Института за мастни киселини (FARI).
Авторите на проучването изследват омега-3 индекса (O3I - общото ниво на EPA и DHA мастни киселини в мембраните на червените кръвни клетки) в кръвни проби, получени от 100 пациенти с коронавирус.
Анализите са направени по време на хоспитализация, при която не всички пациенти са оцелели - 14 от тях са починали от COVID-19.
"Оказа се, че 13 от 14 смъртни случая са регистрирани в групата с минимален процент O3I под 5,7%. Все още нямаме достатъчно данни, за да направим окончателни заключения, но всичко показва, че омега мастните киселини могат значително да намалят вероятността на смърт от усложнения на COVID-19 ", казва д-р Араш Ашер, сътрудник в Института за рак на Самуел Ошин в Медицинския център Сидър Синай (Лос Анджелис, САЩ), пише сайтът Zdrave.to
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Тези смешки
18:33 01.02.2021
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Абе ,
18:38 01.02.2021
5 Аз40🏴☠️
18:47 01.02.2021
6 Хаха
18:53 01.02.2021
7 Да да да
19:51 01.02.2021
8 Тепсия за главата
20:08 01.02.2021
9 Оф.....
22:52 01.02.2021