14 Февруари, 2021 22:14 2 854 39

Министър Ангелов: Надявам се, че у нас третата вълна няма да е толкова интензивна

  • костадин ангелов-
  • министър-
  • здравеопазване-
  • разград-
  • болница-
  • коронавирус

Здравният министър посети болницата в Разград

Министър Ангелов: Надявам се, че у нас третата вълна няма да е толкова интензивна - 1
Снимка: БГНЕС

"Поех ангажимент, заедно с народния представител Десислава Атанасова, да окажем необходимото съдействие МБАЛ в Разград, за да получи средства за закупуване на нов скенер. Това каза здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница, цитиран от Евроком.

Министърът посочи, че лечебното заведение има нужда от тази апаратура, защото скенерът, с който разполага в момента, е морално и физически остарял.

"Нямаме притеснения като необходимост от допълнителни инвестиции по отношение на осигуряването на болницата за предстоящата т.нар. трета вълна от коронавирус", каза още министър Ангелов и изрази надежда, че в България тя няма да бъде с такъв интензитет.

Той посочи, че за миналата година от средствата за лечебни заведения, които поддържат над 50 процента от леглата си за лечение на COVID-19, болницата в Разград е получила над 900 000 лева, а за последните четири години, от държавата, - близо 4,5 млн. лева.

По думите на Ангелов, ще се търсят възможности и за осигуряване на финансиране на плануваните от ръководството ремонтни дейности в лечебното заведение.

Министър Ангелов коментира, че в МБАЛ-Разград е създадена изключително добра организация. Здравното заведение разполага с около 300 легла. Той добави, че разградската болница разполага с необходимата апаратура, консумативи и предпазни средства, които ще могат да се използват при евентуално увеличаване на заболелите и нужда от хоспитализиране.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    34 2 Отговор
    Третата вълна зависи от СЗО,ако има поръчки за ваксини е ОК.Ако се забавят,вълните започват да прииждат на талаьи.Вече в БГ има представител на СЗО,той командва.
  • 2 ???

    34 2 Отговор
    Каква трета вълна?
  • 3 сливчо

    25 1 Отговор
    На глея министър му се привиждат цунамита след КОВИД истерията.
  • 4 Жоро

    34 1 Отговор
    Ботокс, приготви си тоалетни принадлежности. Скоро ще си в карантина, ако преди това не срещнеш народната любов.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тодор Живков, бе велик човек!

    26 2 Отговор
    АЗ СЪМ АНТИКОМУНИСТ ОБАЧЕ НЕ МОГА ДА ОТРЕКА ЧЕ ВСИЧКО ТОГАВА СИ БЕШЕ НАРЕД , МАЛКА ЧАСТ САМО ОТ ПОЛИТБЮРО БЯХА ПО ДОБРЕ НО И ТЕ ЖИВЕЕХА СРЕД НАРОДА И НЕ ГО ДРАЗНЕХА КАКТО СЕГА ПИШМАН ОЛИГАРСИТЕ, УЧЕХМЕ БЕЗПЛАТНО, ХОДЕХМЕ НА ПОЧИВКА ПОНЕ ДВА ПЪТИ НА ГОДИНАТА СРЕЩУ СИМВОЛИЧНИ ЦЕНИ, РАБОТА ИМАШЕ ЗА ВСЕКИ И МОЖЕШЕ ДА СИ КУПИШ АПАРТАМЕНТ НА СИМВОЛИЧНИ ЦЕНИ, И АЗ КАТО МНОГОТО СИ МИСЛЕХ ЧЕ КАТО СМЕНИМЕ РЕЖИМА ЩЕ СТАНЕМ БОГАТИ И ЩЕ ПОКОРИМ СВЕТА, А ТО СЕ ОКАЗА ЧЕ СТАНАХМЕ ПО БЕДНИ И СЛУГИ НА ЗАПАДНИТЕ СТРАНИ СРЕЩУ СТОТИНКИ И РАЗБИТИ СЕМЕЙСТВА. САМО ЦИГАНИТЕ СА ПО ДОБРЕ ЩОТО ОТИДОХА НА ЗАПАД ДА КРАДАТ И ЛЪЖАТ И СПРЯХА ДА РАБОТЯТ ИЗОБЩО ЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ ГИ ГЛЕЗЯТ ЗАЩОТО ТЕ СА ТЕХНИТЕ ПЛАТЕНИ ИЗБИРАТЕЛИ.
  • 7 Бай Ганьо

    12 0 Отговор
    ВИКАЙТЕ ШАМАНИТЕ...ХАХАХА🤣🤣🤣
  • 8 Протест срещу безобразията в България

    22 1 Отговор
    Професионални ИЗМАМНИЦИ, като техният ментор! До кога ще ги търпим! Взимат пари на гърба на човешкото нещастие! Не Ви ли е срам бе? Имайте малко мъжко достойнство и престанете да бъдете лакеи на един самовлюбен мандраджия! Да, вирус има, но Вие дебелобузести клакьори го използвате за пошлите политически цели на един човек, а не на Всички БЪЛГАРИ!

    Коментиран от #21

  • 9 ГАРГАНЕЛ C TPИ ЦИЦИ

    3 10 Отговор
    ЗАТВАРЯНЕ И ВАКСИНА
  • 10 Бог да пази България

    18 0 Отговор
    АНГЕЛОВ, Вие май не предполагате, колко хора си изкарват прехраната там, колко фирми не получават поръчки за продукти, колко производители не произвеждат (тези които зареждат заведенията). Едно заведение поръчва най-различни консумативи, препарати, услуги, стоки от поне 20 различни фирми. Всички те сега също не работят. Има фирми, които работят само със заведения и когато нямат поръчки, пак се плащат наеми, данъци и осигуровки. Толкова много хора са свързани със заведенията, а някой от тях друго и не умеат да правят освен професията си. Има познат, който вместо да сервира, сеха ходи да кара камион...и това е само малка част от цялата картина. Да не говорим за фирми по трудова, по безопасност на храните, по дезинфекция, по измерване на разни показатели на чистотата, по хигиена, по ремонт на климатици, оборудване, които правят мебели. Има фирми които правят мебели само за заведения. И всичко това стои, а данъци плащат всеки месец...
  • 11 Педигри

    18 0 Отговор
    Тоя има да го щипят по бузките
  • 12 Шопо

    11 1 Отговор
    Нещо народецо не кълве на ваксини ,а Урко? Че ви артист и язък за далаверата
  • 13 Този човек трябва да бъде изметен от пол

    19 1 Отговор
    Този човек трябва да бъде изметен от политиката. Ползва народа като разменна монета и разпродава България!Заедно с Борисов
  • 14 Zico

    15 1 Отговор
    Явно най-голямата вълна ще бъде пред МС. То е ясно, че за изборите ще има локдаун иначе трудно ще ги манипулират.

    Коментиран от #35

  • 15 а трета, четвърта,

    9 1 Отговор
    пета, шеста и т.н. ,че всичко е на разсипия...
  • 16 Гн Ангелов

    2 0 Отговор
    И на Вас да отговоря, въпреки че съм ужасно зает с книгата си. Първо, ама изобщо не бера грижа за Момъка. Прекрсно е, че се справя успешно. Изобщо не бера грижа, а и не е мой профил, за да давам оценки за дейността му, макар че в младежките си години бях солист на ФА "Найден Киров"-Русе. Важното е, че когато не си професионалист в дадена област, като театъра, няма да си набъркваш там носа, защото ще се случи този диалог. Да, като зрител може, разбира се. Въпросът е, колко от спектаклите на театъра ни е гледал Момъкът? Спектакли като "Декамерон", "Църква за вълци", "Хъшове", "Тартюф", "Албена", "Хванат.нет", "Червило", "Покаяние", "Гераците" и т.н. Вероятно нито едно представление не му е известно. А тогава, коментари от този род, са просто злостна клевета. Играем на претъпкани салони. Навсякъде. Имаме над 120 сцени по страната, където играем на правостоящи. А по повод отлаганите представления. Не сте коректен, меко казано. Аз играя на всякъде. Отменяхме представления заради заболиле от Ковид, без да го афишираме, просто заболели, забременели и заради наложената карантина. Грехота е да се лъже в ефир.

    Коментиран от #18

  • 17 Азззззззззз

    15 3 Отговор
    Хората си искат нормалния живот от преди ковид грипчето. Махайте мерките веднага.
  • 18 Велико Търново

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гн Ангелов":

    Мога да анализирам нещата като обикновен човек от публиката. И личният ми анализ е, че ми се свива сърцето като видя и вляза в нашия театър. Боли ме и душата. Поклон за борбата на актьорите, но театърът ни загива. Дано господинът с 12-годишен пост директор има ясна идея и стратегия как да го възроди. Мечтая си един ден да имаме театър поне 10% приближаващ се към това , което съм видял по света. Мечтая си изкуството в нашия град да е на пиедестал, но не от хвърковати облаци, а цялостна стратегия.

    Коментиран от #25

  • 19 Анонимен

    13 1 Отговор
    Кога ще пръска самолета за третата вълна
  • 20 Родители

    5 7 Отговор
    Не пускайте сега учениците. Изчакайте и на 1 март ги пуснете.
  • 21 Да ама

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Протест срещу безобразията в България":

    Не, вирус няма!
  • 22 Фаро

    6 1 Отговор
    Третото стрижене на вълната идва ама хората не били овце а хищници.И кво праим са?Ами баце каза да бегаме,кой накъдето види инак затвор
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Д р Вирхов

    11 1 Отговор
    Доктор Ангелов,господин министър,един фелдшер с опит ще Ви сложи в малкото си джобче.Ти и за санитар не ставаш,бе!Виж за ваксаджия ставаш!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Голяма

    7 0 Отговор
    работа сте свършили.Жалко,че има още болници без елементарна апаратура.Защото ни управляват толупи.Като си министър къде отидоха милионите за здравеопазване.Да пробутвате скъпите писиар тестове на разни ваши фирми дестрибутори.Ако ви се направи ОДИТ сигурно и маските са завишени 10 пъти,които пак купувате от "мойте" фирми.Всичко ваше на ЕДНОЛИЧЕН търговец Боко.Кога ще въведеш електронна здравна карта,като в ЕВРОПА.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мишо

    5 0 Отговор
    Министърът със сигурност знае, че третата вълна ще е интензивна..., но избори идат, ресторантьорски гласове се гонят, пък и знае, че ако ако каже , че ще е интензивна - в листите няма да бъде включен. Тук ВСИЧКО е "пунта мара" :(
  • 32 СусБе

    7 0 Отговор
    Надяваме се че скоро ще те видим и в раирани дрешки при мангалята у пандиза!
  • 33 ПСР

    2 0 Отговор
    "Министър"...да бе,да.
    Имало е много случаи в политическата история на България,когато Премиерът съвместява и министерски пост.Та тук,днес и сега е точно така.Баце нарежда,Министърът изпълнява на мига.Жалка работа.
  • 34 мин. АНГЕЛОВ!! ОБЕЩАХТЕ 7--10 ДНИ

    4 0 Отговор
    Преди Изборите, да Пуснете 3 Вълна, уточнихте ли само от кой Щам да бъде, и през коя граница ще влезе!!!?? Няма да пропуснете Срока, изборите са на 4 04.2021год!!!

    Коментиран от #36

  • 35 Хаха

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Zico":

    То щото като нямаше локдаун не гласувахте за герб 11 год
  • 36 Борисов 2009г

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "мин. АНГЕЛОВ!! ОБЕЩАХТЕ 7--10 ДНИ":

    щото като нямаше локдаун не гласувахте за герб 11 год
  • 37 Христо

    0 6 Отговор
    Бойко оправлява добре преди нищо не се правеше а сега има.всичко
  • 38 Васил

    2 0 Отговор
    Ангелков ти един скапан палячо дето няма думата за нищо най добре си подай оставка не се излагай.
  • 39 Йосиф

    2 0 Отговор
    Тоя ще среща народната любов както и Романовите в Русия я срещнаха.