25 Февруари, 2021 19:07 2 214 27

ЕК: Facebook и Google работят срещу дезинформацията за ваксините

  • ес-
  • ек-
  • коронавирус-
  • доклади-
  • фейсбук-
  • гугъл-
  • дезинформация-
  • ваксини-
  • онлайн

Дезинформацията представлява заплаха, на която трябва да се обърне сериозно внимание

ЕК: Facebook и Google работят срещу дезинформацията за ваксините - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия публикува новите доклади на Facebook, Google, Microsoft, Twitter, TikTok и Mozilla, подписали Кодекса за поведение във връзка с дезинформацията. В тях се прави преглед на развитието на мерките, предприети през януари 2021 година.

Google разшири своята функция за търсене, предоставяща информация и списък на разрешените ваксини според географското местоположение на потребителя в отговор на свързани търсения в 23 държави от ЕС, а TikTok приложи етикет за ваксина срещу COVID-19 за над пет хиляди видеоматериала в Европейския съюз. Microsoft съфинансира кампанията #VaxFacts, започната от NewsGuard, която предоставя безплатен браузър за защита от дезинформация за ваксини срещу коронавируса. Освен това Mozilla докладва, че контролираното авторитетно съдържание от приложението Pocket (read-it-later) е събрало над 5.8 милиарда импресии в целия ЕС.

Вера Йоурова, заместник-председател на Европейската комисия, отговаряща за ценностите и прозрачността, заяви: „Онлайн платформите трябва да поемат отговорност за предотвратяване на вредната и опасна дезинформация, както вътрешна, така и чуждестранна, за да не подкопава на нашата обща борба с вируса и усилия ваксиниране. Но само действията на платформите няма да са достатъчни. От решаващо значение е също така да се засили сътрудничеството с публичните органи, медиите и гражданското общество за предоставяне на надеждна информация.“

Тиери Бретон, комисар по въпросите на вътрешния пазар, добави: „Дезинформацията представлява заплаха, на която трябва да се обърне сериозно внимание, а реакцията на платформите трябва да бъде старателна, стабилна и ефективна. Това е особено важно сега, когато действаме, за да спечелим промишлената битка за бърз достъп на всички европейци до безопасни ваксини.“

Месечната програма за докладване наскоро беше удължена и ще продължи до юни с развитието на кризата. Това е резултат от съвместното съобщение от 10 юни 2020 г., за да се гарантира отчетност пред обществеността, и продължават обсъжданията относно начините за по-нататъшно подобряване на процеса.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    57 1 Отговор
    Надминават нацистите...
  • 2 Ето официалната листовката на Астра Зене

    48 0 Отговор
    От Министерството на здравеопазването
    Ще спестя труда на някой да четат и ще пиша с две думи какво пише в листовката...
    1.Официална ефективност до 62%...но крайният резултат ще е ясен около 2024 г.
    2.Съдържа ГМО продукти и вирус от шимпанзе.
    3.Тестове за канцерогенност и токсичност не са провеждани.
    4.Тестове за канцерогенност при репродукция не са провеждани (при животните са в процес.
    5.Съдържат веществото Полисорбат 80 което би могло да доведе до репродуктивни проблеми.
    6.Няма разрешение за използване..
    Разрешен е под т.нар."разрешен за използване с условие", защото трябва да се съберат още данни.
    И това далече не е всичко.
    Всичко това можете да го прочетете от листовката която можете да свалите от министерството на здравеопазването.
    Успех

    Коментиран от #6, #7, #8, #17

  • 3 Българина

    37 2 Отговор
    Ясноооо.ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕМ ТЕХНИТЕ ЛЪЖИ.
  • 4 др Гей Билтс

    31 1 Отговор
    Те работят от вече 1 година по темата. Ако пуснеш нещо в YouTube съдържащо Covid или vaccine в заглавието и идват нинджите да ти тропат на вратата.
  • 5 Майна

    39 1 Отговор
    ТОВА НЕ СА ВАКСИНИ!!! ТОВА СА ГЕННИ ТЕРАПИИ , КОИТО ЩЕ СА ПРИЧИНИ ЗА МНОГО ЗАБОЛЯВАНИЯ И СМЪРТ НА МНОГО ХОРА. ТОВА СА ОПАСНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ И...ФАУЧИ ГО ЗНАЕ...ЗА ТОВА ПИШАТ МНОГО СВЕТИЛА В МЕДИЦИНАТА
  • 6 мислещ

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ето официалната листовката на Астра Зене":

    Ако не се лъжа имаше в листовката, че не са правени и тестове за лекарствени взаимодействия, както и за ефекта при бременност. Та, фейса ще цензурират ли статиите с ботокса, че редовно виждам негови дезинформации навсякъде?
  • 7 честен ционист

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ето официалната листовката на Астра Зене":

    Подобна листовка имаше и в спринцовките за хероин на наркоманите в Лос Анджелис 1981г
  • 8 др Гей Билтс

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ето официалната листовката на Астра Зене":

    Не съдържа просто вирус на шимпанзе, а клетки от бубрек на шимпанзе, заразени незнайно, с какво си..
  • 9 К 1929

    41 2 Отговор
    ИДЕ ЖЕСТОКА ЦЕНЗУРА,ПЛАЩАТ НА МЕДИИТЕ ДА ЛАНСИРАТ ЛЪЖИ ВМЕСТО ИСТИНАТА.
  • 10 Егати наглите

    35 1 Отговор
    Така и не разбраха, че не искаме да се ваксинират, ще си умираме както съдбата ни е отредила. А това, че нещата не им се движат по план, се вижда с тяхната наглост. Бъдете разумни.
  • 11 Следователно

    28 0 Отговор
    ЕК ако ви каже, на колене, на колене трябва да сте, ако каже падни за 20, падаш и помпаш, без възражения и въпроси, те са Единствения Разум, вие нямате Разум, нямате право на това. 🤔
  • 12 Ева Мантинелата

    4 1 Отговор
    В град Требич , Моравия е родена Евро-комисарката Вера Йоурова.
    ........
    Старият Еврейски квартал и базиликата „Свети Прокопий“ в град Требич са обявени от ЮНЕСКО за обекти на Световното културно наследство:))
  • 13 Недоверчив

    5 0 Отговор
    Точно на тези две фирми, които се издържат от реклама, доверие нямам. При Апъл нещата са поставени по съвсем друг.
  • 14 *💉*

    24 1 Отговор
    Гьобелс пасти да яде !
  • 15 Рошко

    20 1 Отговор
    Свободата на словото къде остана, ще работят щото така искат дресирсни овце
  • 16 Аз40🏴‍☠️

    11 0 Отговор
    Маркито е лицемер на смяна. Зукeрбeрг гoвoри в изтeклo видeo cрeщу вaкcинитe, чe прoмeнят ДНК. Миcлитe, чe лъжa? Влизaтe в bitсhutе и търcитe: Mаrk Zuсkеrbеrg's Lеаkеd Viеws Оn Vассinе Is In Viоlаtiоn Оf His Оwn Plаtfоrms Pоliсy. Чecтитo, вeчe cтe инфoрмирaни!
  • 17 Аз40🏴‍☠️

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ето официалната листовката на Астра Зене":

    Много добра информация. Мерси.
  • 18 абг

    5 0 Отговор
    Министерство на истината.
  • 19 КОКО

    11 0 Отговор
    САМИТЕ ТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И СЪБИРАНЕ НА ДАННИ ОТ СЛУЖБИТЕ,ИЗТРИЙТЕ СИ ПРОФИЛА И НЕ ПИШЕТЕ НИЩО НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО
  • 20 Акхмет

    7 0 Отговор
    Иначе казано - цензура до дупка. Цензура от най - примитивен вид и доста неумело маскирана. Ако публикувате новина, която е в разрез с официалната политика на режима стоящ зад тях, то новина просто няма да има. Ще бъдете заглушени по най - примитивен начин независимо от това, че новината ще е 100% истина.
  • 21 ЕЕЕ

    4 0 Отговор
    и все пак в това смутно време има един плюс на корупцията в България, а именно, че при добре подбран лекар "ваксината" може да отиде в коша, а човек да си остане здрав :)
  • 22 Мнение

    6 0 Отговор
    За да има дезинформация, първо трябва да има добре обоснована и обяснена информация! А до тук по платените медии навсякъде едно и също - заразени, маразени, затворени, ваксинирани и всичките "тествани" с PCR, който пък дава положителна проба и от папая?!
    Т.е. когато ги питате що няма болни от сезонен грип и ви отговарят с тъпотии от рода: "маските и дезинфектантите спрели грипа", те самите предизвикват вярването в т.нар. конспирации!
    Като посеете дезинформация и объркване у хората, няма как да очаквате друга реакция от тях!!!
  • 23 prometej

    8 0 Отговор
    Тази цензура и медицински фашизъм са в измеренията на психо войната,онтологията на понятията,правните,икономическите и социалните форми,т.е.ограниченията са само в съзнанието ни на заобикалящата матрица,няма сила на света която да пречупи волята и мислите ни,дори да искат.Те нямат ресурс от сила за всички освен подтикването към доброволно робство чрез лъжи,терор и лицемерие.Бъдете силни и не се потдавайте,СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА.
  • 24 Лейка

    0 4 Отговор
    Докато има като горните ПиСкачи. Така ще бъде. И в лиген да му натопиш главата - все същото ще си остане. Не ползвам епитети.

    Коментиран от #25

  • 25 Кака Наска

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Лейка":

    Добре Мъск поклоннико. Заминавай да гледаш кацането на Марс, само, че Земята е ПЛОСКА и никой никога не е ходил на несъществуващия марс.
  • 26 ОТ UK

    1 0 Отговор
    Щом има цензура нама вече демокрация, а диктат!!!
  • 27 кочо

    0 0 Отговор
    ВЪРВИ НАЙ-МАСОВОТО ИЗТРЕБВАНИ НА ХОРАТА НА ЗЕМЯТА.