13 Март, 2021 07:17 1 740 3

Разкриват нови две COVID-отделения в Горна Оряховица

  • болница-
  • горна оряховица-
  • коронавирус-
  • отделения

Стръмно се увеличават болните с COVID-19 във втората по големина общинска болница в страната

Разкриват нови две COVID-отделения в Горна Оряховица - 1
Снимка: БГНЕС

Общинската болница „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица подготвя разкриването на две допълнителни отделения за лечение на болни с коронавирусна инфекция, предаде БНР.

Стръмно се увеличават болните с COVID-19 във втората по големина общинска болница в страната. От началото на годината лечебното заведение в Горна Оряховица е приело 179 пациенти с коронавирусна инфекция, като близо половината от тях са постъпили от началото на месец март.

Починалите пациенти са 21. Смъртността е малко по-висока от миналата година, посочи болничният управител д-р Иван Иванов на днешното заседание на Общинският кризисен щаб.

Пет пациенти са в интензивното отделение, подготвя се разкриването на още две отделения с 42 легла за ковид болни. Няма проблем с медиците в горнооряховската болница, повечето от тях са преболедували, голяма част са и ваксинирани, посочи д-р Иванов.

В Горна Оряховица се забранява провеждането на тържища, пазари и фестивали. По преценка на училищните директори при увеличаване на заболеваемостта ще се преминава към онлайн обучение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малко

    6 0 Отговор
    са две , поне още две да разкрият !
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    7 1 Отговор
    Пропаганда! Отваряли това, заразили се толкова ... пунта мара!
  • 3 Геноцид

    2 0 Отговор
    За откриете 2, сте закрили 2.
    Така се повишава смъртността.