31 Март, 2021 11:12 2 049 18

COVID реанимацията на пазарджишката болница е препълнена

  • линейка-
  • пазарджик-
  • болница

Консумацията на кислород е голяма - около тон и 300 литра на денонощие

COVID реанимацията на пазарджишката болница е препълнена - 1
Снимка: БГНЕС

В пазарджишката многопрофилна болница леглата за лечение на болни с ковид не достигат. Макар през миналата седмица със заповед от РЗИ те да са увеличени с 30 процента. Стотици пациенти на ден преминават за преглед през спешното отделение на болницата, съобщи БНТ.

Днес има рекордни нива на регистрирани новозаболели в областта - 145. Болницата е пълна и свободни ковид легла няма от над 15 дни.

"25% от леглата на цялата болница бяха определени за ковид. От десетина дни сме вдигнали процента на 30. Към настоящия момент даже в интензивните отделения, понеже поддържаме две реанимации, в ковид реанимацията сме на минус 3 легла", заяви в "Денят започва" директорът на болницата д-р Красимир Темнилов.

В момента всички легла в ковид структурите са със сградна кислородна инсталация. Консумацията на кислород е голяма - около тон и 300 литра на денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоест

    3 1 Отговор
    Смъртността ще се повиши
  • 2 лилав

    9 1 Отговор
    Колко от тия пациенти са лилави, ама не от задух, а от естествен тен?!!!

    Коментиран от #14

  • 3 дойде време

    4 3 Отговор
    В Пазарджик има 28 болници които точат касата Да поработят трябва
  • 4 Sabaton

    6 0 Отговор
    На Боко номерцата пазарджик маллата ще гласува 100% за ВМРОто българите не трябва да гласуват за да не повредят схемата!
  • 5 АУУУУУ

    4 3 Отговор
    Няма такова нещо... Мангъра каза че АБВ като победят на изборите, и той стане министър на здравеопазването ЩЕ УВОЛНИ ВСИЧКИ КОИТО СА СВЪРЗАНИ ПО НЯКАКАЪВ НАЧИН С ТАЗИ ФАЛШИФИКАЦИЯ НАРЕЧЕНА КОРОНАВИРУС.... И навсякъде ще стане задължителна неговата рецепта ЕДНА КОФА НА ДЕН ЧАЙ ОТ ЛАЙКУЧКА... 😱😱😱😱😱😱
  • 6 Болен Сидеров

    5 2 Отговор
    Нищо им няма, симулират! Коронавируса не съществува
  • 7 Gowko

    4 0 Отговор
    Спокойно бе ,,гадове".Ей са като разлабя мерките ще видите вие едни протести след изборите.Качвам се на властта и тъй все да има мерки Разтягане , окачване.Разстягаме окачване.На гимнастици ще ви направя цялата българска нация.Българския ансамбъл нищо не ще да е...
  • 8 Gowko

    4 0 Отговор
    Бойко се хвали с нова система за борба с пандемията.Иновативна и без аналог по света.Разлабва....затяга.Разлабва....затяга.По дати разбира се. Според наближаващи избори.Насрочени процеси срещу мафията.Предстоящи граждански протести и прочие.Ким Ир Сен на училище е в сравнение Бат Бойко
  • 9 Реалност

    5 2 Отговор
    Да направят клиничната пътека 50 лева ще видите как само за ден болницата ще се опразни и всички кихащи ще бъдат пратени да си лекуват хремата вкъщи.

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ковиданатом

    2 0 Отговор
    Вирус във всеки дом !
    Ползвайте кондом ! И пийте ром !

    Коментиран от #18

  • 12 Мецана

    2 0 Отговор
    мечо добре ли е?
  • 13 Ха ха ха ха ха

    3 1 Отговор
    (....) "Стотици пациенти минават на ден през спешния кабинет на болницата" (....)
    И в какво се състои този преглед, след като в болницата не се извършват никакви тестове за К19? Може би им мерят температурата, и при 37' им заявяват, че са за болница да запълнят пътеките чрез, които дърпат пари от ЗК!

    Коментиран от #17

  • 14 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "лилав":

    Десет на сто
  • 15 Вирусолог

    2 0 Отговор
    Разбира се, че ще е препълненаи не само тя? Яко ще се мре. Това е логично поради факта, че Планетата се пренасели. Гони 7 милиарда, да не и повече. Трябва някак си да се поразреди. И ето го чудото!!!К19 e eфeктивнo бактериално оръжие измислено по поръчка на международните застрахователни компании. На тях не им трябват възрастните пенсионeри, които са излишна тежест! к-19 чисти безпроблемно старците с придружаващи заболявания. На 100% летателен изход при наличие на наднормено тегло, диабет, онкозаболяване и сърдечно-съдово такова. Отиде ли възрастният човек на интубация пишете го бегал при всевишния. Ами вижте възрастовата граница от ежедневните здравни сводки за починалите от денонощието хора. Монтание ще се окаже прав, че вирусът е лабораторно създаден и някои периодично пускат различни "щамове", защото имат интерес от това?! Любимо оправдание на експерти от различен мащаб е тезата, че видите ли съществували различни конспиративни теории. Да, ама не! Ковид 19 е изстрел в десятката, прекрасно био-оръжие. Другото е оправдания и приказки.
  • 16 Вирусолог

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реалност":

    Антиваксарче, говориш глупости. К19 e eфeктивнo бактериално оръжие измислено по поръчка на международните застрахователни компании. На тях не им трябват възрастните пенсионeри, които са излишна тежест! к-19 чисти безпроблемно старците с придружаващи заболявания. На 100% летателен изход при наличие на наднормено тегло, диабет, онкозаболяване и сърдечно-съдово такова. Отиде ли възрастният човек на интубация пишете го бегал при всевишния. Ами вижте възрастовата граница от ежедневните здравни сводки за починалите от денонощието хора. Монтание ще се окаже прав, че вирусът е лабораторно създаден и някои периодично пускат различни "щамове", защото имат интерес от това?! Любимо оправдание на експерти от различен мащаб е тезата, че видите ли съществували различни конспиративни теории. Да, ама не! Ковид 19 е изстрел в десятката, прекрасно био-оръжие. Другото е оправдания и приказки.
  • 17 Вирусолог

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ха ха ха ха ха":

    Дърпаш дяволът за опашката. Ако си дебеличък щото набивал мръвки и те пипне к19, тогава може и да видиш кон боб яде ли.
  • 18 Вирусолог

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ковиданатом":

    Дърпаш дяволът за опашката. Може и да забравиш кондомът и ромът...Ако си дебеличък щото набивал мръвки и те пипне к19, тогава може и да видиш кон боб яде ли.