Last news in Fakti

2 Април, 2021 13:03 1 812 3

В Гърция обмислят тестване на всички ученици за коронавирус

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • кириакос мицотакис

Правителството на Кириакос Мицотакис съобщи, че отпуска 350 милиона евро в помощ на ресторантьорите

В Гърция обмислят тестване на всички ученици за коронавирус - 1
Снимка: shutterstock

В Гърция обмислят да тестват всички ученици за коронавирус. Ресторантьори предупреждават за фалит на 20% от заведенията.

В парламента започват дебати по здравната и икономическата политика на правителството.

Лекарите от гръцкия национален съвет за борба с пандемията предлагат връщане в училище от 12 април, като задължително се тестват учениците за Covid поне един път на седмица. За учителите тестът е задължителен. Част от родителите, предимно на малките деца, съобщават, че не са съгласни децата им често да се подлагат на тест. Очаква се решение на министъра на образованието.

Информация за последствията от пандемията съобщават от Съюза на собствениците на заведения. Около 20% от заведенията няма да отворят, защото реално вече са фалирали. В резултат 50 хиляди души остават без работа.

Правителството съобщи, че отпуска 350 милиона евро в помощ на ресторантьорите. Според опозицията тези помощи са достъпни само за малка част от фирмите.

По настояване на опозицията днес в парламента започват дебати за икономическата политика на правителството на Кириакос Мицотакис, както и за "критичното", според опозиционната СИРИЗА, състояние на здравната система и държавните болници.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 1 Отговор
    Нашето момче Мицотакиц им разгони фамилиите на византийците.
  • 2 Карарагюл

    0 0 Отговор
    Иска ми се да сменим лидерите, нека да вземат Ердото и да ни дадат Мицотакис. Той е истински лидер!
  • 3 Covid

    1 0 Отговор
    Най-много обичам задължителните неща. Особено щом се отнася до здравето ми и най- вече до здравето на детето ми. Трябва да падат чиновнически глави!