Last news in Fakti

2 Април, 2021 11:11 2 718 4

Хиляди испанци над 80 г. откликнаха на фалшива новина за ваксиниране

  • испания-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Води се разследване срещу неизвестни извършители за разпространяване на фалшиви новини за ваксиниране, което разстроило графика на кампанията по имунизиране

Хиляди испанци над 80 г. откликнаха на фалшива новина за ваксиниране - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Неизвестни лица си направиха вчера лоша шега в Испания с фалшива новина за ваксиниране на хора над 80-годишна възраст в южния град Севиля, предаде ДПА.

Съобщение, което уж било от здравните власти, било разпространено чрез различни групи в приложението УотсАп. То гласяло, че всички хора на възраст над 80 години може да се ваксинират срещу COVID-19 на 1 април, дори да не са се записали предварително.

Пред ваксинационния център се извила опашка от около 4000 стари хора и техни роднини, съобщи в. "Паис", цитиран от БТА.

Здравните власти мобилизирали допълнителен персонал и организирали доставката на допълнителни 2000 дози ваксина, така че чакащите да не са идвали напразно.

Води се разследване срещу неизвестни извършители за разпространяване на фалшиви новини за ваксиниране, което разстроило графика на кампанията по имунизиране и довело до струпване на опасно много хора.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    7 1 Отговор
    Така ще вдигат рамене личните лекари, като един ден им кажат, че са шъкали отровата, ама ще е много късно.

    Коментиран от #4

  • 2 ха ха ха

    3 0 Отговор
    боко се бил ваксинирал
  • 3 no name no face no number

    3 0 Отговор
    Тия на запад са толкова елементарни хора и никакво чуество за хумор нямат пълни аутсайдери. Жалко, че Миша разруши и предаде Източна Европа на тия кре ....ни
  • 4 Миризлив пор

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Ти па от къде си сигурен че това е отрова?