Last news in Fakti

13 Май, 2021 10:15 2 726 11

Над 4000 починали от коронавирус за втори пореден ден

  • индия-
  • коронавирус-
  • починали-
  • вирус-
  • азия

Положението е особено тежко в най-многолюдния индийски щат

Над 4000 починали от коронавирус за втори пореден ден - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Индия е регистрирала днес над 4000 починали от новия коронавирус за втори пореден ден, а новозаразените остават под 400 000 за четвърти пореден ден, въпреки че вирусът върлува в селските райони, където много случаи може да не бъдат открити заради недостатъчното тестове, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Положението е особено тежко в най-многолюдния индийски щат Утар Прадеш, с около 230 милиона жители. По данни на здравното министерство в Индия през последните 24 часа са регистрирани 362 727 новозаразени и 4120 смъртни случая. Ваксинационната кампания бележи забавяне, въпреки че премиерът Нарендра Моди обяви, че от 1 май вече може да се ваксинират всички пълнолетни граждани.

Два щата - Карнатака, в който е технологичният хъб Бенгалуру, и Махаращра, където се намира индийската икономическа столица Мумбай - обявиха, че временно спират ваксинирането на хора между 18 и 44 години, защото дават предимство при втората доза ваксина на възрастовата група над 45 години. Към днешна дата Индия е ваксинирала изцяло малко над 38,2 милиона човека, или около 2,8 процента от населението си от 1,35 милиарда души.

От началото на пандемията в страната са потвърдени повече от 23,7 милиона случая на коронавирус. Индия е на второ място в света по този показател след Съединените щати. Броят на смъртните случаи, свързани с коронавируса, надхвърли 258 хиляди в страната, която е на трето място в мрачната статистика след САЩ и Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Медик

    9 6 Отговор
    Трябва да се направи сериозна проверка в болниците колко пациенти ги пишат с ковид защото има вирус но статистиката е раздута и ти много с цел получаване на повече пари за лечения с ковид.
  • 2 Без паника

    5 6 Отговор
    Нека всеки да сметне на 1 400 000 население какъв % са 4000 души дневно и да ги съпостави с нашите.

    Коментиран от #4

  • 3 Без паника

    9 2 Отговор
    Нека всеки да сметне на 1 400 000 000 население какъв % са 4000 души дневно и да ги съпостави с нашите.
  • 4 Математика

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Без паника":

    Милион или милиард?
  • 5 русенец

    5 2 Отговор
    Умрелите са 1 на 325 000 население. При нас по едно време беше над 300 души на 100 000 население. Без коментар!

    Коментиран от #6

  • 6 русенец

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    Поправям се, при нас умрелите бяха около и над 1 на 50 000 души население и то в продължение на доста време.
  • 7 007

    4 0 Отговор
    Да,наистина е тежко!На !,3 миларда-4000 починали, а при нас на 7 милиона-46. Къде е по-зле някой да ми каже!
  • 8 Учуден

    4 1 Отговор
    В Индия са починали 4000 души или 2.85 на 1 млн души,в Германия са починали 267 или 3.33 на 1 млн души??? Мисирките ако могат да кажат кое е повече и защо няма статии за трагичното положение в Германия където въпреки домашния арест на германците имат повече случаи от индийците, които не спазват никакви мерки?
  • 9 kirasirav

    5 0 Отговор
    Това да говорите за Индия и Бангладеш и да изнасяте някакви статистики е пълна фантазия. Нещата са далече от реалността. Па колко измират из тия региони без никакви статистики от какво ли не, си е едно на ръка.
    Като говорим за далавери - в Индия имаше момента че печелят докторите/лаборатории като те пишат че ужким са те тествали и нямаш вирус. После си пласират и неупотребените тестове.
  • 10 ббб

    3 1 Отговор
    В циганските махали малко умират, защото повечето са млади, същото е и в Индия! Там повечето население е младо, а в Германия и България повечето са пенсионери, затова смъртността е по голяма, а освен това не може да сравняваш здравната система на Германия и Индия - там е направо дивотия, не е за говорене!
  • 11 ARGON

    2 2 Отговор
    Пак лъжлива информация и раздута ковид-пропаганда за да плашат лековерните люде.