26 Май, 2021 20:06 3 868 76

Здравният министър: НОЩ беше ненужен

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • стойчо кацаров

Няма останала нито една писмена следа след него

Здравният министър: НОЩ беше ненужен - 1
Снимка: БГНЕС

Всички правомощия, свързани с налагане на извънредни мерки, зависят от продължаването на извънредните противоепидемични мерки. От това зависят всички допълнителни плащания и мерки. Надяваме се след два месеца да има редовно правителство, което да реши за по-нататък. Това заяви служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

"Числата на броя на заразените и хоспитализираните чувствително намаляват. Рискът обаче още е висок. Ако възрастните хора се ваксинират, това би позволило да облекчим още мерките и носенето на маски да отпадне", подчерта той.

По думите на д-р Кацаров високата смъртност от COVID-19 у нас се дължи на това, че възрастните хора не са били ваксинирани.

"Да, заради това. 85% от починалите от COVID-19 са над 60-годишна възраст. Най-важното е да се ваксинират хората. Това е единственият метод за ограничаване на инфекцията, който се доказа.

"Ние можем да организираме ваксинационния процес. Имаме толкова много ваксини, че започваме да се притесняваме от изтичането на срока на някои от тях. Обмисляме и да даряваме на други страни. Не можем да накараме хората да се ваксинират. Ваксините са доброволни. Призоваваме обаче хората да се ваксинират", призова д-р Кацаров.

По думите на служебния здравен министър НОЩ е бил закрит много преди той да стане министър. "Няма нито една писмена следа, останала след тях. Този щаб беше ненужен", смята той и даде пример: "Имаше моменти, в които НОЩ дори бе вреден. Нали си спомняме за среднощните пресконференции при заболеваемост няколко случая".

"Тази паника, която се вся сред населението. Тя изигра решаваща роля. Голяма част от хората си в страха си да не се заразят, се отказаха от медицинска помощ. Може и това да е причината за високата смъртност", каза д-р Кацаров.

"Но не е нужно да даваме каквито и да е квалификации преди да сме направили анализа. Това, което обаче е сигурно, е че резултатите не са добри. Първи сме по смъртност. Последни сме по тестване и ваксинация. Много експерти смятат, че ако не се ваксинират достатъчно хора през лятото, ни очаква нова вълна", каза още той.

По думите на здравния министър, най-важно е да се ваксинират възрастните хора. Общият брой ваксинирани не бил чак толкова важен. Здравната система вече може да се справи с ограничен брой болни.

Има достатъчно средства за медиците на първа линия. Осигурени са средства до септември месец. След септември НС ще прецени дали има нужда от актуализация на бюджета, каза Кацаров, коментирайки парите за медиците на първа линия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    85 31 Отговор
    Майтапчийски да се Разжалва и да лежи, като съучастник на ОПГ гроб! Заедно с мутропитека, каскета и шиши в Белене.

    Коментиран от #6

  • 2 166

    48 85 Отговор
    ИДИОТСКО ИЗКАЗВАНЕ, СЕГА КАТО СЕ ЗНАЯТ НЕЩАТА ИЗГЛЕЖДА ЛЕСНО АМА ПРЕДИ ГОДИНА БЕШЕ ДРУГО. ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ ЧОВЕК НИКОГА НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯ

    Коментиран от #27

  • 3 Министър

    59 32 Отговор
    на място и мъж носещ отговорнос!.. Откога не сме слушали и чували нормални, човешки и открити изявления на управляващи.. Има няма 10 г.. Бил съм на 39....пфу мутантите все още се опитват да ни обсебват и си мислят че ше се върнат на еласт, ама няма вече будали бате.. Те да гледат да влезат в кауша, а не власт

    Коментиран от #37

  • 4 ДП1

    87 27 Отговор
    НОЩ бяха слуги издигнати от Мутрата.
  • 5 нннн

    80 25 Отговор
    Долу маските! Да разберем най- после, че има разлика между стария и новия министър.

    Коментиран от #46

  • 6 Мутафа 85

    42 71 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    МУТФАЧИЙСКИ Е БИЛ ЛЕКАР НА КОНТИНГЕНТА В ЧУЖБИНА ДОКАТО ТИ СИ СЕДЕЛ ПО АНЦУГ В КВАРТАЛНИЯ ГАРАЖ КАФЕ И СИ СМУКАЛ ФАСОВЕ

    Коментиран от #15, #18, #28, #59

  • 7 Жоро

    29 3 Отговор
    Ще си говорим на 12 .07 .2021г
  • 8 До Стойчо Кацаров!! Забранете на един

    68 20 Отговор
    Физик от НОЩ, който е Никой вече, да се прави на математик и Медик, да дава измислена от него информация за КВ19!! Става дума за Витанов, който в продължение на година и половина Опсихясваше народа и Нагнетяваше страх в обществото, целенасочено, Поръчково!!! Няма НОЩ, този физик е Никой!! Може би е за лечение, явно изпитва удоволствие от това, което прави!!
  • 9 Човек от щаба

    48 21 Отговор
    Абе министре, как смееш да се съмняваш в ластичния модел? Даваха ни за пример от САЩ до Япония, от Финландия до Бразилия. Да не би сега да ни казваш, че Бойко Борисов е лъжец? Та тоя човек и на 1-ви април не смее да излъже. А НОЩ бяха блестящи, възхитителни. Такъв орган не е раждала, раждала, няма и да роди българска майка прост...пардон юнашка. Само се чака трансферния прозорец, за да ги вземат тия звезди в Индия, че и там да преборят вируса.
  • 10 име

    31 36 Отговор
    като няма вирус е лесно. и то след 2 години . този знае , че няма да е министър зимата. и може да приказва всякакви приказки и лъжи.
  • 11 ЧИЧКО ПАРИЧКО

    50 20 Отговор
    ЧЕ НОЩ БЕШЕ ОРЪДИЕ ЗА СПЛАШВАНЕ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО, ТОВА Е ФАКТ, НО ЗАЩОООООООООООО УДЪЛЖАВАТЕ ОГРАНИЧЕНИЯТА?........ДА НЕ БИ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПОМИСЛЯТ ЗА СВОБОДНИ ЛИ?...............НЕ БОЙТЕ СЕ! ЗНАЕМ, ЧЕ СМЕ РОБИ!
  • 12 Я па тоА

    13 27 Отговор
    Кво Белене, бе, тъп червен кхмерю! Да ти и.ъ п.тката лелина ...
  • 13 Хахаха

    16 6 Отговор
    ДокторЧЕТАТА като им порасне работата ЗАБРАВЯТ какво е ваксина и какви са правилата при епидемии. РЕГИСТРАЦИЯ СКОРО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА , ако се работи според процедурите.
  • 14 Последния Софиянец

    41 22 Отговор
    Затвор за Тиквата, Ангелов и НОЩ!

    Коментиран от #23, #31

  • 15 гост

    18 28 Отговор

    До коментар #6 от "Мутафа 85":

    Не само на контингента , е е бил директор на бежански лагер в Косаво, а кацата и доктор не е бил . Изхранва се от грантове.
  • 16 този доктор

    19 25 Отговор
    от свитата на Ушатия Тюлен да си слата сам примката и да рита столчиго..Резиданта ги избра баш комуняги, антиавксъри -наследници на партизани и ятаци!!!!Айде да идват избори и да си бегате и кенефааа...
  • 17 Даже вероятно

    22 9 Отговор
    Са им дали устни инструкции, да не оставят писмени следи. Защото, ако това беше направено, всичко щеше да се разкрие много бързо. Че това е способ за депопула-сия.
  • 18 Гост

    5 14 Отговор

    До коментар #6 от "Мутафа 85":

    Правите коментар на удавник, не сме го карали ние, получаеал е доларЕ.. Хи хи
  • 19 Фактъ

    28 14 Отговор
    Много калинки тук бе , герберастки буболечки , много бе .
  • 20 Доктор Ох боли

    21 25 Отговор
    Аман от Мангъров и😈 Тя и вашата другарка Корни казваше, че няма вирусче, пък после отиде точно в болницата на най-кадърния доктор Мутафчийски да я лекуват, защо ли точно там😂😂
    Както и мис Пиги, както и "втората" дама на фигуранта, че даже тя получи и усложнения след Ковид, не ли?
    А да не напомняме, че писта на Корни се спомина(светла му памет), точно от несъществуващото вирусче! А и още колко много хора си отидоха без веемеТака,че временния здравен министър, подлежи на наказателна отговорност за разпространяване на съмнения и безотговорност сред населението...По-добре хората да се боят и да се пазят, отколкото да боледуват и разпространяват зараза! Бъдете здрави и не вярвайте на фейк доктори😊
  • 21 жълтото паве

    22 15 Отговор
    Комунисти пак сте трети и след два месеца!
  • 22 Наистина

    28 11 Отговор
    НОЩ БЕШЕ НУЖЕН НА ТОЛУПА, А ДЕН Е НУЖЕН НА НАС !!!
  • 23 Говориш глупости

    24 24 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Омръзна ми всичко да отричат!Даже и лекарите!Срам!Издържа ли здравната система?!В други страни нямаше място в моргите. Българина трябваше да го стреснат, за да спазва правилата.Примери са Слави Трифонов и Президента--единият сам се разболя,а на другия--жената.А и двамата се подиграваха и отричаха.
  • 24 Майна

    19 13 Отговор
    И Този няма право да се нарича лекар...ПРИЗОВАВА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ...ЩО НЕ СЕ ПОДПИШЕ, ЧЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТОВА ,,ВАКСИНИРАНЕ,,...НЕКА ДА ГО ПОДПИШЕ. ...СЛУЖБОГОНЕЦ ...НЕКА ОБЯСНИ КАКВО ПОДПИСВАТ ХОРАТА КАТО ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ И ЗАЩО!
  • 25 ЕХАА

    21 13 Отговор
    ЕХАААА гн. КАЦАРОВ ТИ НЕ СИ ВЪВ ЧАС БЕ !!!! ВИРУС НЯМА , НЯМА ПАНДЕМИЯ , ВСИЧКО Е ЛЪЖА !!!! ПИТАЙ ФАТМАКА ,АКО НЕ ВЯРВАШ !!!! ПИТАЙ ЧАЛГАРЯ И ТОЙ ЩЕ ТИ КАЖЕ СЪЩОТО !!! НЕ ГЛЕДАЙ АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ ,ЧЕ СЕ РАЗХОЖДА СЪС МАСКА ИЗ ЕВРОПА ....ТО СЯ ТЪЙ Е МОДЕРНО.....АМА И ИНАЧЕ ПАК ЩЕ ГО ИЗГОНЯТ ОТ ТАМ !!!!

    Коментиран от #56

  • 26 Ми то

    20 10 Отговор
    И ти си ненужен ....ама те търпим !!!!
  • 27 Ццц

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "166":

    Ако си прав, че интелигентният човек никога не се изхвърля, обеснява защо идиотизмът се плоди...
  • 28 Мдаааа

    28 13 Отговор

    До коментар #6 от "Мутафа 85":

    Муфтаджийски е коремен хирург лалро разбира от вируси щеще яко да се мре само за тази психоза ако е мъж трябваше да мята оставки най малкото. Психясала народа с тоя безумен щаб.

    Коментиран от #33, #34, #47

  • 29 достойнство

    20 16 Отговор
    ЧОВЕКА КОЙТО НАПРАВИ БОЛНИЦИТЕ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА,КОЙТО ГОВОРЕШЕ ЧЕ НЯМА КОВИД.КОЛКОТО ПО-ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК СИ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ИЗДИГАШ ПРИ РАДЕВ.
  • 30 комита

    22 14 Отговор
    Махайте маските ,изборите свършиха -абсолютна глупост е да с е ходи с маски на закрити места
  • 31 Ами

    10 5 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    ТИ за къде си бе .....защо крадеш ток ,за заведението си .....бягай при бай Ставри ,обличай райрания костюм и ще ти намалят присъдата !!!!
  • 32 Ковид-19

    21 17 Отговор
    А добро утро! Всички от щаба дето ни плашиха една година с трупове,мерки,зарази и нови щамове-НА СЪД. ВСИЧКИ ГИ ИСКАМЕ С ВАЗЕЛИН В РЪКА И В ЗАТВОРА!

    Коментиран от #36, #42

  • 33 ЕХАА

    18 19 Отговор

    До коментар #28 от "Мдаааа":

    АМИ КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ,ЗА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ , ЗА ДЕТО НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА И ПРИЗОВАВА ЗА МЕТЕЖ ? ЗА ТОВА ,ЧЕ СЪБОТИРА МЕРКИТЕ ЗА ВИРУСА .....ЛЬОТЧИКА Е ПЪТНИК КЪМ БАЙ СТАВРИ !! НЕКА МУ ПАДНЕ МАНДАТА И ЩЕ ОБЛЕЧЕ КУСТЮМА КОЙТО МУ ПРИЛЯГА !!!

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 даскала

    23 4 Отговор
    Докторе , то и без ковид над 85% от починалите са възрастни ! Слаб (2) !!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Аз Човек

    18 11 Отговор

    До коментар #3 от "Министър":

    Кацара срамувам се от твоите тъпотии лекар ли си Какво никога не мога да имам доверие към теб що за злобари си къде беше когато беше най трудно лесно е да си АНТИ но ти какво направи Нищо Оставка злобар
  • 38 Аз Човек

    9 20 Отговор

    До коментар #33 от "ЕХАА":

    Българи да Изметем Гадевите Комуняги хунта направи Преврат да защитим Демокрацията Гадев на съд и затвор за разрушаване на законите на демокрацията
  • 39 Вуте

    11 8 Отговор
    Тоя бастун знае ли, че в социалните заведения не приемат възрастни хора вече повече от година, защо все сме в извънредна ситуация, а ситуацията е такава, защото никой от МС не разпореди да ваксинират възрастните хора и да им дадат свобода на движение и настаняване.
  • 40 Па се хванаха

    18 9 Отговор
    за възрастните. Ей, докато не ги изтрепете, няма да мирясате.

    Ама то и вие, дето сте запретнали ръкави, скоро ще влезете в същата възрастова категория.

    Тогава ще ви почнем и вас...

    Коментиран от #58

  • 41 Behemoth

    15 10 Отговор
    Как ненужен ...Баце изкара мандата и колко милиарда се разпределиха докато седяхме затворени и ококорени пред телевизора на неговите ибрици...

    Коментиран от #44

  • 42 Аз Човек

    11 19 Отговор

    До коментар #32 от "Ковид-19":

    Що за злобари сте що за необразовани хора сте да драскате тези хули лъжи за достойните лекари от НОЩ неблагодарници
  • 43 Алексей Сергеев

    12 18 Отговор
    Новият здравен министър е пионка и слуга на фатмака Радев
    Да беше в бурята на пандемията щеше да се на ака
    Лесно е да си в БАН, цял ден се мотаят по лаборатории..кафета..
    В нашия БАН да се е родило някое велико, световно откритие?
    Синодални старци....
  • 44 Аз Човек

    10 8 Отговор

    До коментар #41 от "Behemoth":

    Защо драскате лъжи Хули измислици Бедняци неуспели в живота си

    Коментиран от #50

  • 45 Смешник

    13 11 Отговор
    Много прост селски цървул - комплексар. Не плювай по колега, надгради докажи се, сега е лесно има ваксина и що годе адекватно лечение.
  • 46 дддд

    16 9 Отговор

    До коментар #5 от "нннн":

    Този старият здравен министър ми бе омръзнал да раздава здравни акъли от задната седалка на ,,Джипко-Бибитко"...,а до него да му приглася на втора цигулка шефа на Пирогов...!Но ура...- тв-тормоза свърши...😃👍😃
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Тъй, тъй

    12 2 Отговор
    Докторе, догодина и маските ще са ненужни бре....всичко с времето си!
  • 49 Паника ли

    9 9 Отговор
    Да такава "паника" цари сред населението та не се ваксинират, а предпочитат да го изкарат. Толкова са "паникьосани" че пак се фукнаха по почивки, в Занзибар и къде ли не, и когато се заразят все някой друг им е виновен. Като не е нужна паника, свали мерките, нека за зарази простият народ, ама после ти ще си им виновен.

    Коментиран от #52

  • 50 Behemoth

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "Аз Човек":

    Как са комплексите?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 селтак

    4 5 Отговор

    До коментар #49 от "Паника ли":

    А ти от умния народ лиси бе олигофрен!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Фаро

    11 7 Отговор
    Няма да си ваксинирам родителите заради корпоративни интереси.Мерките ще отпаднат,когато господарите ви наредят.Единия господар сащ вече ги премахва само при 50%ваксинирани възрастни а вие се целите в 70%...няма да стане
  • 55 Behemoth

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Аз Човек":

    И.б.ах..ти майката успяла!
  • 56 Абе айляк

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "ЕХАА":

    Ти до кой клас си учил.Макар че се съмнявам да си учил въобще.
  • 57 гост

    8 1 Отговор
    То и ти се ненужен ама кой ни пита.
  • 58 Така е

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Па се хванаха":

    Абсолютно си прав,почваме ги.
  • 59 истината

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мутафа 85":

    Мутафчийски е хирург, а не вирусолог. Това казва всичко. Всеки разбира от това, за което е учил или практикувал, дугото е некомпетентност.
  • 60 Не носете

    11 3 Отговор
    Маски.Опасни са за здравето в тези жеги.Помнете какво каза за маските покойният Милен Цветков.Бог да го прости.9997
  • 61 Трезво мислещ българин

    4 6 Отговор
    Абе тъпанари,защо ревахте тогава за закриването на НОЩ.
  • 62 Справедлив

    3 3 Отговор
    Най голямата придобивка на Варна са строежите на Магарешки в морската градина-честито!

    Коментиран от #75

  • 63 мисирка

    9 4 Отговор
    Стойчо грешиш или си много толерантен -НОЩ беше кошмар.
  • 64 Дебилчев

    4 4 Отговор
    Вместо да разправя за нощ да каже как забавя ваксинацията, щот е факт
  • 65 Трезво мислещ българин

    9 7 Отговор
    Само много ограничен човек може да вижда конспирация с Ковид на фона на това,което се случва в Европа и света. Аз лично като човек познаващ загубили живота си хора не мога да понасям такива тъпи констатации.

    Коментиран от #69

  • 66 Трезво мислещ българин

    6 8 Отговор
    Тъпия фатмак беше един от тези ,които отричаха вируса. Сега запя друга песен. Но така е ,на комунист не може да се има вяра.

    Коментиран от #67

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Мнение

    1 5 Отговор
    И от този министър няма никаква полза, ама дали ще го осъзнае
  • 69 тоя

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "Трезво мислещ българин":

    Трезво мислещия с колко символа е.112 добре ли е.
  • 70 Гост

    8 0 Отговор
    И ваксините са ненужни за преболедували! Дори могат да се окажат вредни! Това го казвам не аз, а учени от университет в Сейнт Луис след проведено изследване! Преди това го устовиха учени от Швеция и Швейцария! Така че не предлагайте ваксини на преболедувалите и децата! Ако искат да се ваксинират възрастни и хронично болни!
  • 71 Шамара

    5 7 Отговор
    Боклук, преди една година нищо не се знаеше! Нито как ще се лекува, как се раз разпространява нито лекарства и да не изброявам ...... Сега седнал да дърдори глупости! И с какво по точно се занимаваш в момента освен да плюеш тоя и оня ? В чакане на следващия кабинет .......
  • 72 Секта Мангъров

    3 5 Отговор
    Кацаров, номенклатурното министърче смятало че "общия брой ваксинирани не бил чак толкова важен". Ами ето така друкари и другарки се проваля ваксинационна кампания и ще сте в периодични локдауни. А в същото време в САЩ има медийна кампания, известни хора от всякакви позиции и раси, се появяват по телевизии, радио, интернет, и подканят хората да се ваксинират за общото благо. И хората се ваксинират, и заразата намалява драстично. И ограниченията ще паднат скоро. А вие си слушайте министърчето което само плюе много по достойните му предшественици и не се ваксинирайте.
  • 73 счетоводител

    5 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗАПЛАТАТА НА човекоподобните в НОЩ Е БИЛА 3 500 ЛЕВА!?! /без добавките/
  • 74 Путио Маринкин

    5 0 Отговор
    Мерки се спазват от народа когато ги препоръчват и нареждат хора които са на власт по желание на този народ. Вие искате ли тия да са на власт? Как да слушаме бялата мафия която търгува със здравето на хората и тия отгоре дето пет пари не дават за нищо. Похарчил бил един колко си за лаптопи за учениците... хвали се все едно негови пари е дал, а лаптопите ги лапнаха топовете.
  • 75 Варненец

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Справедлив":

    Няма строежи на Марешки в морската градина! Кой ти е казал такова нещо, и защо пишеш такива глупости?
  • 76 Мин Кацаров? Имаше една група от Хора,

    1 0 Отговор
    Които ежедневно нагнетяваха страх и Опсихясваха хората! Хората се Отвратиха от Медици, физици, математици, политици, които само Опсихясваха, педантично, ежедневно,!! Ще ви посоча едни от най Активните:Витанов, Лъчезар Томов, Балтов, БОРИСОВ, Ангелов Серафимов(от Бургазка болница) Брънзалов, Врачанския някакъв началник на болница с бръсна тата глава, списъка е много голям!! Тези медици, физици, механици и какви ли не, до принесоха да се всее недоверие в здравната система, като Поръчково по време на Протестите и преди Изборите на 4 04 2020г засилваха тормоза над хората, Някой няма ли да им потърси сметка на тези Политици и и "учени правещи се на математици"!!! Заради тези и такива като тях, хората загубиха доверие в Здравната система!!!