Last news in Fakti

27 Май, 2021 17:02 2 285 11

Лондон дава назад: Индийският вариант може да забави отмяната на ограниченията!

  • великобритания-
  • щам-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • мат ханкок

Премиерът Борис Джонсън отбеляза, че правителството е доволно, че стъпките, които са предприети досега по пътната карта, са били правилни

Лондон дава назад: Индийският вариант може да забави отмяната на ограниченията! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското правителство заяви, че бързо разпространяващият се нов вариант на коронавируса може да забави плановете за премахване на оставащите социални ограничения през следващия месец, съобщава АП.

Премиерът Борис Джонсън заяви в четвъртък, че "може да се наложи да изчакаме" след планираната дата 21 юни. Здравният секретар Мат Ханкок заяви, че е "твърде рано да се каже" дали може да се осъществи.

Ханкок каза, че вариант на вируса, идентифициран за първи път в Индия, се разпространява в Обединеното кралство.

Учените казват, че новият щам е по-заразен от доминиращия по-рано вариант на Великобритания, но все още не е ясно с колко. Те казват, че съществуващите ваксини изглеждат до голяма степен са ефективни срещу него.

Правителството премахва ограниченията на етапи, като местата за хранене, барове и развлечения на закрито бяха отворени миналата седмица, но правилата за социално дистанциране и носене на маски все още съществуват.

Джонсън каза, че отмяната на останалите мерки ще зависи от това доколко новият вариант води до увеличаване на случаите и колко бързо се ваксинира населението.

Почти три четвърти от пълнолетните британци са с една доза ваксина срещу коронавирус, а 45% са с две дози.

Джонсън отбеляза, че правителството е "доволно, че стъпките, които сме предприели досега по пътната карта, са били правилни".

Обръщайки се към силната критика на бившия си главен съветник Доминик Къмингс към ранната реакция на "Даунинг Стрийт" към пандемията, Джонсън посочи, че "някои от коментарите ... нямат никакво отношение към реалността".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Счупи тъпомера

    10 1 Отговор
    А тасманийския щам, кога?
  • 2 dfu

    11 2 Отговор
    Отрано взеха да ги подготвят за есента, когато ваксинираните англичани ще започнат да усещат, че ги пързалят тънко, тънко.
  • 3 Майна

    9 1 Отговор
    ИЛЮМИНАТИТЕ НЕ СЕ ОТКАЗВАТ....РАЗЧИТАТ, ЧЕ ХОРАТА ЩЕ СЕ УМОРЯТ И ПОДЧИНЯТ....НО НЯМА ДА СТАНЕ!ЖИВОТЪТ Е ЗА СМЕЛИТЕ, ТЕЖКО НА РЕЗИ , КОИТО ПРИЕМАТ ,,ВАКСИНИТЕ,, И МЕРКИТЕ

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    7 0 Отговор
    Да му мислят , когато дойде време за българския щам / след 111 други държавни щамове / .
  • 5 Майна

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Йа здравната карта на заболеваемост на ИНДИЯ при започване на ,,ваксинация,, ниско ниво на заболеваемост , след инжектирането рязък, почти отвесен скок на заболеваемост и смъртност..........НЯМА НУЖДА ОТ ОБЯСНЕНИЯ
  • 6 Ковидар

    3 6 Отговор
    Маските, локдауните и добрволно-задължителните ваксини са хубави профилактични мерки не само срещу Ковид, но и срещу всякакви други болести. С Ковид или без, ограниченията трябва да са завинаги! А най-важното е, че хората вече свикнаха с тях и даже им харесват!
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    Англосаксонците не дават информация за брой заболели на ден и от там на седмица и две седмици...От къде имате инфо не знам,вече имат 28,4% ваксинирани.
  • 8 Стойчо Караилиев

    9 0 Отговор
    Това е ясно! Неслучайно ни го повтарят по всички медии този Индийски щам, а на всичкото отгоре взеха да се прокрадват тук там и някои новини за 4-та вълна през есента!
    Подготвят ни лека полека за тоталното зомбиране, контрол и чипиране.
    На всичкото отгоре цените скачат всеки месец и във финансовите среди се говори за евентуална инфлация от зимата нататък!
    Дано не се случват тези неща!

    Коментиран от #11

  • 9 Пловдив

    4 0 Отговор
    После, ще дойдат Азербайджански, Узбекистан ски и т. н. варианти...Също така Марсиански, Лунен КОВИД и прочее...!
  • 10 гост

    3 0 Отговор
    Пациентът на снимката ме кефи с прическата !
  • 11 Мдаааааа

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стойчо Караилиев":

    Точно това е целта на цялата пландемия. Заграбване на всички средства, депопулация на човечеството и пълно поробване на останалите. Лошото е, че политиците, масмедиите, голяма част от лекарите и зомбирано население наливат вода във мелницата на сатанистите.