28 Май, 2021 22:06 2 002 2

Нидерландия разхлабва мерките от 5 юни

  • разхлабване на мерките-
  • ограничения-
  • ресторанти-
  • заразени-
  • спад

Врати ще отворят музеи и театри, а заведенията ще работят до 22 ч., като вече ще могат да приемат клиенти и в затворените си части

Нидерландия разхлабва мерките от 5 юни - 1
Снимка: Shutterstock

Нидерландското правителство ще отмени редица противоепидемични ограничения от 5 юни. Това съобщи на пресконференция изпълняващият длъжността министър-председател на Нидерландия Марк Рюте, предаде Фокус, цитирайки TACC.

По-рано беше планирано следващият етап от премахването на ограниченията да влезе в сила на 9 юни, но властите решиха да изтеглят датата на фона на бързия спад в броя на инфекциите, хоспитализациите и смъртните случаи.

"За пореден път поемаме изчислени рискове,“ каза Рюте. „Ако цифрите отново се увеличат, ще се окажем в нова ситуация. Вярваме обаче, че спадът ще продължи, затова решихме да побързаме с отмяната на мерки“.

По-специално, кафенета, барове и ресторанти ще могат да се отварят вътре (в момента са отворени само откритите им части), а работното им време ще бъде удължено до 22:00. Музеите, театрите и кината отново ще започнат да работят. Максималният брой гости на ден за едно семейство ще се увеличи от двама на четири. Ще се появят повече възможности за спорт и за провеждане на конференции.

"Това е голяма крачка напред", подчерта изпълняващият длъжността премиер. "Това означава, че карантината е приключила. Ограниченията вече не са толкова строги, както преди. Но в същото време това ни налага допълнителни отговорности. Затова призовавам всички да продължат да се придържат към основните правила, да носят маски, да спазват дистанция от 1,5 метра и да се ваксинират“.

Програмата за ваксинация в Нидерландия започна на 6 януари. Според наличната в момента информация 2,5 милиона души или малко по-малко от 15% от населението са напълно ваксинирани срещу коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия 24 тв

    1 0 Отговор
    Нищо не е вечно, индусите в България стнаха роми, Холандските червени фенери станаха холандски, бялата раса стана афро имигранстка, Македония станата Северна
  • 2 байно Дъч

    5 2 Отговор
    Когато кравите започната да става по- красиви от жените, байно знай, че вече се намираш в Нидерландия.