Last news in Fakti

31 Юли, 2021 12:23 1 912 7

Саудитска Арабия отваря границите си за туристи, за първи път от 18 месеца

  • саудитска арабия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Местните власти се стремят да представят страната като уникална туристическа дестинация за любителите на природата и любопитните пътешественици

Саудитска Арабия отваря границите си за туристи, за първи път от 18 месеца - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Саудитска Арабия отваря от утре границите си за туристи, след като въведе ограничения заради коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Саудитското кралство, което в миналото беше затворено за туристи, въведе електронни туристически визи в края на 2019 г., точно преди началото на коронавирусната пандемия.

Саудитските власти се стремят да представят страната като уникална туристическа дестинация за любителите на природата и любопитните пътешественици, като с това целят да увеличат непетролните доходи и да създадат нови работни места.

Граждани на 49 страни, повечето от които европейски, ще имат право да влизат в кралството без да се налага да бъдат поставяни под карантина, ако представят на саудитските власти доказателство за отрицателен Пи Си Ар тест преди пътуването и ваксинационен сертификат, в който се съдържа информация за поставени две дози от ваксините срещу ковид на "АстраЗенека", "Пфайзер"/"Бионтех" или "Модерна" или за поставена една доза от ваксината на "Джонсън и Джонсън".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква

    4 0 Отговор
    Стайков, от къде го преведе това? Там не си поплюват и не допускат грешки като в Европа и други. Не са луди да си вкарат Таралеж в ... . Напиши накрая една хубава статия и мисли малко. А дано.
  • 2 Аладин

    5 1 Отговор
    Арабските мутри си стоят по яхтите и раздават глупави заповеди.
  • 3 Абе...

    3 0 Отговор
    Тия забулените са зависими от Америка.Падат си по доларите.Явно американците ги съветват какво да правят.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Харабия

    4 0 Отговор
    америкаски подлоги
  • 6 Нане

    1 0 Отговор
    слагаш чаршафа на жената и на тебе плюс чалмата и си ти отиваш шофираш камила
  • 7 Бай Манол

    1 0 Отговор
    Винаги съм се чудил дали отдоле под фустите носят гащи.Най са кефя да видя арабин качен на мотор.