Last news in Fakti

6 Август, 2021 11:38 4 196 36

Човечеството е изправено пред реална опасност

  • сзо-
  • опасност-
  • коронавирус-
  • тедрос гебрейесус-
  • инфекция

Светът е обхванат от реалната опасност много от предишните ни успехи да ерозират, каза директорът на СЗО

Човечеството е изправено пред реална опасност - 1
Снимка: Shutterstock

Човечеството сега е изправено пред реална опасност поради разпространението на коронавирусната инфекция, въпреки успеха във ваксинацията, каза генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус, предаде агенция БГНЕС.

"Благодарение на разработването на ваксини в рекордно кратко време постигнахме голям напредък. Но сега светът е обхванат от реалната опасност много от предишните ни успехи да ерозират", каза Гебрейесус. Текстът на речта му е публикуван на уебсайта на организацията. Както обясни ръководителят на СЗО, увеличаването на броя на случаите на COVID-19 е причинено от факта, че хората престават да спазват ограниченията за социални контакти и дистанция, здравните системи работят непоследователно, а процентът на ваксинации по света е неравномерен.

Ден по-рано Гебрейесус призова за временен мораториум върху реваксинацията до края на септември. Според изчисленията на СЗО в света остава глобалното неравенство в достъпа до ваксини срещу COVID-19 - в по-бедните страни много по-малко хора са напълно ваксинирани или са получили поне една доза, отколкото в по-богатите страни, където се произвеждат ваксините и някои правителства започнаха да говорят за реваксинация с трета доза.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    62 0 Отговор
    CDC препоръчва да не се пътува за 12 от 13 най-ваксинирани страни в света.
  • 2 док

    75 0 Отговор
    подгрявате ли, подгрявате ли?
    и за вас ще има място в казана.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    39 0 Отговор
    Политическият вирус е прекрасна възможност да се усетим, че сме Смъртни. Което не означава страх, паника и шаш. В крайна сметка е Важно, как си Живял. И тук се прокрадва усещането, че НЕ СМЕ РОБИ!
  • 5 хехехе

    2 56 Отговор
    Ваксинацията ще стане защото ако не сте ваксинирани няма да можете да си подадете носа навънка.Щеш нещеш все ке се ваксинираш

    Коментиран от #14

  • 6 Какъв успех с ваксинацията

    53 0 Отговор
    Като всички боцнати са болни! Искам да знам колко време ще продължи това с ковида? Вируса отслабва защото няма човек на земята които да не го е минал! Той ще остане и ще е като грип едни ще го карат по-тежко други само с хрема!

    Коментиран от #28, #33

  • 7 Hoho Boho

    55 0 Отговор
    Какъв напредък сте постигнали, бре?
    "Ваксините" не действат, само тровите хората.
    Безумните ви "мерки" не действат, само издевателсвате върху хората.
    Що не ви....

    Коментиран от #10

  • 8 Душко

    30 0 Отговор
    Ко,ко речи?!
    Шъ спират ваксините ли?
    Да не би да достигнахме до "стаден имунитет" или ваксините ви са нещо афиф за стадото?!
  • 9 Истинската опасност

    31 0 Отговор
    е разпространение на тоталния Капитализъм под мотото "демокрация"..
  • 10 хехехе

    2 28 Отговор

    До коментар #7 от "Hoho Boho":

    Да ама вече за да влезнеш в Германия се иска ваксина.

    Коментиран от #13, #17, #18

  • 11 1618

    19 5 Отговор
    Сега ли се сетихте? Няколко пъти предупреждавахме, но никой не ни чу! Сега, ще научите, хората на Земята са наказани заради алчността , агресията, липсата на решителни мерки за опазването на Земята по трудния начин Предупредихме ви няколко пъти, че Земята ще бъде ударена с нови мутации на корона вируса, които не се влияят от ваксини, с бури, наводнения, пожари, земетресения, с увеличаване на инцидентите! Всичко това е факт и ще се засилва все повече, ако хората не се променят, започнат да мислят повече за Земята като живо тяло и се променят към по- добро!!
  • 12 Това е новата

    19 0 Отговор
    Желязна Завеса,ама много жалка.Афроарабистан е вече в цитаделата..
  • 13 Флин

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "хехехе":

    Абсолютно не вярно!!!

    Коментиран от #16

  • 14 Айде

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "хехехе":

    Да видим как ще стане! Кои ще ти направи хляба, млякото и други хранителни продукти, кои ще ти ги достави до магазина, кои ще ти ги продаде?Кои ще ти пуска тока, водата и всички други услуги? Също така може шефа ти да затвори фирмата и да останеш без работа ако отказва и той да се ваксинира! Колко сте ваксинираните по-малко от не ваксинираните!
  • 15 био технологии

    29 0 Отговор
    СЗО - НПО на Гейтс и дълбоката държава. Умишлено създаден и разпространен вирус, умишлено създадена масова психоза по света! Ваксини, които не пазят от заразяване, а имат странични ефекти...
  • 16 хехехе

    2 20 Отговор

    До коментар #13 от "Флин":

    Или тест ама ти кво предпочиташ да ти бъркат в мозъка с оня тампон ли е аз предпочитам ваксината

    Коментиран от #22

  • 17 Някой

    26 0 Отговор

    До коментар #10 от "хехехе":

    Дори и да стане така, макар за сега да не е, това означава, че мерките са политически, а не медицински. И се оказва натиск за ваксинация, и съответно дискриминация към неваксинираните. Нали дискриминацията беше мръсна дума в "белия" свят? Защо пак изплува най-отгоре като лай..но в локва? Да не би западната "демокрация" най-накрая да си показа фашистката същност?
  • 18 Майна

    22 0 Отговор

    До коментар #10 от "хехехе":

    Лъжа..Иска се тест ,може с антигенен..ГЕРМАНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ,,ВАКСАТ,, ВЕЧЕ..Имаше гоям протест и 600 души са били задържани от полицията
  • 19 да така е

    16 0 Отговор
    реалната опсност е промиване на мозъците и чипиране на населението другото е ала-бала
  • 20 dfu

    18 0 Отговор
    Долу СЗО, долу Герберйесус, долу ковид геноцид!
  • 21 АнтиФашист

    11 1 Отговор
    Опасноста е фашизъм.. и Трябва да се спре веднага иначе война и ще ви кажа какви вируси и вирусчета като почнат да се търкалят глави...
  • 22 Флин

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "хехехе":

    Няма значение какво искаш ти или какво искам аз. Става въпрос за това, че разпространяваш не вярна информация!!! Такива са всичките ти коментари! Просто на написаното от теб не може да се вярва и да приема сериозно!!! Това е темата на "спора", а не кой какво предпочита

    Коментиран от #25

  • 23 ГОСТ

    20 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Човечеството е изправено пред реална опасност. Правилно ! В опасност от световна диктатура .
  • 24 Гост

    13 0 Отговор
    Т.е. направо си признава, че с боца не се постигна нищо, освен неприлично забогатяване на шепа алчни индивиди...
  • 25 хе хе хе

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Флин":

    ама има ли тест има кое е невярното това са фактите.

    Коментиран от #27

  • 26 Спокойно

    18 0 Отговор
    Хора цирка е към своя край. Щом гущерите истерясват да се ваксинираме, означава че плана не върви. Бързат защото кулата от карти е на път да рухне. Не им се връзвайте. Всичко по медиите е плява.
  • 27 Флин

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "хе хе хе":

    Преди малко повече от час се напъваше, че за влизане в Германия се иска да си ваксиниран. Това не е вярно! Сега "въртиш палачинката". Тестове се изискват, но се проверява на случаен принцип. Няма КПП-та! Не се проверява всеки минал границата! На летищата е малко по - различно, там се иска или валиден тест или в случай на липса на такъв, може да се направи на място. Ето това са фактите! Твоята работа е чул не дочул но компетентен по всичко. И нямам предвид само последните ти коментари!
  • 28 яко ни лъжат

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Какъв успех с ваксинацията":

    Пeтимa изрaeлци и eднa руcкиня ca уcтaнoвeни c кoрoнaвируc, cлeд кaтo ca кaцнaли нa Лeтищe Вaрнa cъc caмoлeтeн пoлeт oт Изрaeл. Тoвa cъoбщи зa „Пeтeл“ дирeктoрът нa РЗИ-Вaрнa Дoчкa Михaйлoвa.Пacaжeритe в caмoлeтa идвaт oт oрaнжeвa зoнa и cпoрeд зaпoвeдтa имaхмe прaвo дa тecтвaмe нa cлучaeн принцип 5 прoцeнтa oт тях зa кoвид. Пeтимa изрaeлци и eднa руcкиня ca дaли пoлoжитeлни прoби. Тe нямaт oплaквaния, нo ca пocтaвeни пoд изoлaция, кaзa зa „Пeтeл“ г-жa Михaйлoвa.Вcички, кoитo приcтигaт cъc caмoлeт във Вaрнa oт oрaнaжeвa зoнa, ca нa пo-ocвoбoдeн рeжим и ce тecтвaт нa cлучaeн принцип. Пoчти вcички ca вaкcинирaни, нo виждaтe, чe пaк ce рeгиcтрирaт cлучaи нa зaрaзeни c кoвид, кaзa oщe Дoчкa Михaйлoвa. ВAКCИНИРAНИ A C КOВИД????? ПРOВEРКA НA ВCИЧКИ!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Наблюдател

    5 0 Отговор
    "Забравиха" СЗО че точно TE отрекоха в началото наличието на СО19 и тази пандемия раболепно услжвайки на Китай!! Сега започнаха много акъл да дават след като проспаха разпространението на вируса !!
    Настъпиха "пастата за зъби" сега се пънат да я вкарат обратно!!!

    Коментиран от #34

  • 32 Иван

    5 0 Отговор
    С акциите по ваксиниране е постигнат голям напредък, но броят на заразените предимно в страните с голям процент ваксинирани нараства. Не търсете логика в изявленията на СЗО.

    Коментиран от #35

  • 33 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Какъв успех с ваксинацията":

    Много си далече от истината- има огромно мнозинство от хора, които не са го карали. Тва ,че ти познаваш 20 човека дето са го карали- нищо не значи. Само Китай и Индия са почти 3 милиарда. И голяма част от тях не са го карали.
  • 34 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Наблюдател":

    Кога е било тва? Дай линк да видим ,кога са отричали.
  • 35 аууууууу

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Иван":

    Ти прост ли си или не можеш да четеш? Ваксината не те пази от заразяване, а от тежко протичане. Тва са го казали 1000 пъти, явно нямаш телевизор и интернет. Вярвай си квото искаш, щом тва те успокоява. Реалността е съвсем друга.
  • 36 Матей

    0 0 Отговор
    Има реална опасност да те направят мющерия на ваксинационните кабинети.И още да се завърне ковид-хаоса,недостъпната здравна помощ,затягане на мерките и нова стагнация на стопанската дейност.