6 Август, 2021 15:48 2 625 25

Румен Петков: Искаме доброволна ваксинация за COVID-19

  • румен петков-
  • ваксинация-
  • коронавирус

Няколко пъти поставяме въпроса, че в България не се предоставя информация, заяви лидерът на АБВ

Румен Петков: Искаме доброволна ваксинация за COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Ще подготвим законопроект за допълнение и изменение на Закона за здравето, който да гарантира доброволността на ваксинацията срещу COVID-19. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде Aгенция „Фокус“.

„Първо, в България и ЕС продължават да бягат от изследване на населението за налични антитела, което ни лишава от обективната оценка каква част от населението на България и Европа са се сблъскали с коронавируса и имат изграден имунитет, който във всички случаи е с много по-голяма сила на противопоставяне от ваксинацията. Няколко пъти поставяме въпроса, че в България не се предоставя информация и липсва анализ на новозаболелите хоспитализирани, които са вече ваксинирани. А това е очевиден елемент на манипулация на общественото мнение. Ние ще настояваме парламентът да задължи правителството и здравното министерство да се готви такава ежедневна справка“, заяви той.

„По силата на Закона за достъп до обществена информация ще настояваме Европейската комисия да ни предостави пълния текст на договора. В Европа сме, в 21 век сме, навремето беше голям вой кой и как покри информацията за аварията в Чернобил. Нека да бъдат така любезни да ни покажат при смърт какви права имаме, при инвалидност, иначе това е фашизъм“, каза още Петков. Лидерът на АБВ добави, че ако ЕС ще замени с по-голяма убийствена сила Съветския съюз, той се бои, че сме направили грешния избор.

„Ще разчитаме на адвокат Пенев и неговите колеги да подготвим законопроект за допълнение и изменение на Закона за здравето, който да гарантира доброволността на ваксинацията срещу COVID-19. Защото това, което започва да се прокрадва, натискът върху учителите, лекарите, служителите на реда, въобще върху големи социални групи с изключителни отговорности да се ваксинират непременно иначе ще бъде поставено под съмнение работното им място, е нещо изключително грозно. Нещо, което излиза извън рамките на демократичното устройство на една държава и общност, в която българският народ плати много, за да участва“, обърна внимание той.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    51 7 Отговор
    Петков, преди да почнете да искате, трябва да гласувате ПРОТИВ мръсната партия/секта на сатаниста Слави Трифонов. Ако му станете съучастник, никой няма да ви подкрепи!

    Коментиран от #19

  • 2 Ха ха ха

    6 49 Отговор
    евала румба, евала шадраване ! За вярна служба на сАвеЦкия сАюз получаваш награда - еднопосочен билет до Сибир & една торба с кОпейки !

    Коментиран от #9

  • 3 Тракиец

    66 3 Отговор
    Жив да не бях.Тоя за пръв път ми хареса.

    Коментиран от #13

  • 4 .......

    5 41 Отговор
    НИКОЙ НЕ ТИ Е ИСКАЛ МНЕНИЕТО
  • 5 Баба ви

    56 1 Отговор
    Ваксинацията за К19 по принцип Трябва да е По Желание, независимо коя партия, партийка и т.н. го искат или предлагат, за да получат съответни политически дивиденти. Това е Законно Право на всеки гражданин на РБ!
  • 6 Аха

    55 1 Отговор
    Що не вземем да излезем от тоя ЕС.По тяхните закони хора трябва да станат ненормални или кибер дигитални машини.Единствените които се облажиха от ЕС са гейовете,траверсите и други аномални.Тия имат повече права от нормалните .хора.Пандемията в момента ЕС я използва за да държи здраво юздите на страните членки.
  • 7 Прозорецът на Овертон

    40 1 Отговор
    Мони Пасото и неговата женска искат задължителна ваксинация и криминализация и затвор за абтиваксъри, неваксинирани ! Мдааа джуджето с ермолката отваря широко Прозореца на Овертон! В наши ръце е да го затворим с трясък и да го заковем!
  • 8 КРОКОДИЛА

    1 23 Отговор
    АБЕ ДЪРТОЛ УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  • 9 ЕВРО НЮЗ

    29 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    😁😁😁 а всички еерогейзери получавате безплатно цялата гама от бъркочи, наречени ваксини да си ги мушкате самостоятелно
  • 10 ПБ Вечност

    4 19 Отговор
    Ами тя сега е доброволна бре Руменчо Никой не те кара на сила После ще се отвори много работа на Минеков и другите носачи на ковчези
  • 11 ЗАКОНИ

    4 10 Отговор
    Ако се разболеят от Ковид, хората могат да заведат колективен иск и да съдят настоящето и предишно правителство, защото то НЕ спазва законите.
    Как нашите управници НЕ спазват законите?
    ЗАКОН ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    Чл. 10. (1) Отказва се издаване на виза и влизане в страната на чужденец, когато:
    ал. 8. Може да се предполага, че ще разпространи тежка заразна болест, страда от заболяване, което според критериите на Министерството на здравеопазването или на Световната здравна организация представлява заплаха за общественото здраве, или не притежава сертификат за ваксинация, или идва от район с усложнена епидемична и епизоотична обстановка;
  • 12 българка

    18 0 Отговор
    Насилието винаги поражда адекватно противопоставяне, а липсата на достоверна информация поражда страх, несъгласие с препоръките.
    Правилно е да се следят показателите преди и след ваксинация, както и какви оплаквания са имали ваксинираните, да се води статистика, да се информират хората. Да, но изследването за антитела струва 26 лв. Някой провери ли на каква база е тази цена.
  • 13 ГОСТ

    1 14 Отговор

    До коментар #3 от "Тракиец":

    Кой ти хареса? Пикаещия в фонтана и първи авер на галеви ли ???О

    Коментиран от #14

  • 14 ГАЛЕВИ

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "ГОСТ":

    АМИ ГАЛЕВИ ДА СЕ ВЪРНАТ И ДА НИ УПРАВЯТ ,ЧЕ ДЕМОКРАТИТЕ НЕ МОЖАХА ПЪК ХОРОАТА ГИ ОБИЧАХА ЗНАЧИ БАНДИТЕНА ПОВЕЧЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА СИ ОТКОЛКОТО ПОЛИТИКА ПОЛИТИКА ИСКА ИНЖЕКЦИЯТА.
  • 15 БРАВО

    25 1 Отговор
    В интерес на истината от всички български политици, макар и със спорни моменти в миналото по отношение на коронафашизма Румен Петков се оказва най-железен от всички и то от поне една година насам! Не може на бялото да се каже черно и обратното. Няма друг, който така логично и остро да поставя нещата, такива каквито са! Не съм гласувал за него или АБВ, но на следващите избори ще си помисля сериозно!

    Коментиран от #17

  • 16 Лейка

    3 19 Отговор
    Румба, хвани си Сол Т..шака Мангъров и се спрете вече. В десета дупка на кавала сте от много акъл.
  • 17 Тиква

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "БРАВО":

    Бих те ... ама къде да те хвана.
  • 18 Лейка

    1 19 Отговор
    Руменчо пак се е взел на сериозно. Толкова падна в очите на хората, като хвана Мангъров за акъл. Явно толкова ти е акъла и на теб
  • 19 Тити

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Луд ли си ве
  • 20 Петков Румене

    12 0 Отговор
    Конституцията се е произнесла вече по въпроса : Според Чл.30, ал.1 от Конституцията, всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.
    Чл.29.(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински,научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.
    Член 5 от Конвенцията за правата на човека и биомедицината (обн. ДВ, бр. 32 от 12 април 2005 г.), гласи: ,,Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове.''
    Не откриваш топлата вода и не се прави на "гражданин". Започнати сме с една камара документи. Четем!
  • 21 Hoho Boho

    10 0 Отговор
    България не се предоставя информация за новозаболелите ХОСПИТАЛИЗИРАНИ, които са вече ваксинирани."

    Тябва да има информация за ВСИЧКИ новозаболели, които са ваксинирани, а не само на хоспитализираните.
    Това е лесно проследима информация, която обаче я укриват от нас. Защо ли?
    И не е необходим закон за това.
    Още от утре БиоФашистите трябва да започнат в сайта си -
    примерно НОВОЗАРАЗЕНИ 500, от тях толкова ВАКСИНИРАНИ и толкова НЕВАКСИНИРАНИ
  • 22 .......

    1 9 Отговор
    КАТО ДОКТОР ЛИ ГО КАЗВАШ ,НИКОЙ НЕ ТИ Е ИСКАЛ МНЕНИЕТО,СУЛЬО И ПУЛЮ РАЗБИРАТ ОТ ФУТБОЛ ,ЖЕНИ ,КОВИД
  • 23 ГЕРБ

    0 1 Отговор
    А до сега какво беше бе тъпа##
  • 24 Стойчо Инж

    3 0 Отговор
    Изобщо не може да бъде никога законно такова мероприятие, в което ще ти се нарежда да се ваксинираш задължително. В целия цивилизован свят всички видове ваксини са доброволни и пожелание. Единствено имат препоръчителни имунизационни календари, а не като в диктатурата, в България, където ще ни задължават с разни геноцидни закони, които са против правата на човека и нюрнбергския кодекс.
  • 25 Пикльо

    1 1 Отговор
    Най-доброто лекарство срещу Китайския грип е водката и после задължително пикаене в шадравана в центъра на Плевен!