Last news in Fakti

9 Август, 2021 15:00 2 609 16

Младите едва сега се нареждат за ваксиниране

  • имунитет-
  • коронавирус-
  • ваксинация-
  • ваксини-
  • млади-
  • младежи-
  • пандемия-
  • европа-
  • черна гора

Рекордьор в Европа е Малта с над 77 процента ваксинирани жители

Младите едва сега се нареждат за ваксиниране - 1
Снимка: Shutterstock

С по-малко от една трета ваксинирано население Черна гора е на 33-то място сред 37 европейски държави. След нея по резултати се нареждат Албания, Република Северна Македония, България, Босна и Херцеговина. Рекордьор в Европа е Малта с над 77 процента ваксинирани жители, предаде БТА.

Не можем да говорим за колективен имунитет в Черна гора, докато поне още 150 000 граждани не бъдат реваксинирани, пише вестник "Виести" от Подгорица. Медията публикува изследване, което се основава на данните от национални институции, няколко европейски статистически центъра и на мненията на специалисти в областта. Бившият член на Кризисния щаб д-р Неманя Радоевич изтъква, че причината за лошата статистика не е забавянето при закупуването на ваксини, а информираността на гражданите. С предстоящата доставка на ваксини на Пфайзер процесът ще се оживи, вярват специалистите в Черна гора.

Според официални данни, оповестени днес, Черна гора е страната, която прави най-много тестове в региона - от 29 юли до 5 август по 4700 теста на милион жители на ден. Ирландия, Великобритания, Франция, Испания, Португалия, Андора, Италия, Белгия, Холандия, Германия, Австрия, Швейцария, Монако, Малта, Унгария, Финландия, Норвегия, Дания, Кипър, Швеция и Исландия са ваксинирали повече от половината от населението си, според обобщените данни до петък, включително.

Гърция е ваксинирала почти половината от своите граждани в рамките на изследвания период, Чехия - 49,4 %, а Литва - 47,1 процента. От страните в региона Словения е класирана най-високо с 41,6 % от ваксинираните, в Сърбия напълно ваксинирани са около 40 % от гражданите, т.е. повече от половината възрастни.

Хърватия е ваксинирала 38,2 % от своето населението. Румъния има сходни данни с Черна гора - над 25 % ваксинирано население; Албания и Северна Македония показват почти същите резултати, съответно 21,4 и 21%; а в Босна и Херцеговина само около 10 % от жителите са били реваксинирани до края на юли. Напълно ваксинираните граждани в България са 14,8 процента. Както бе прогнозирано в началото на пандемията у нас, в началото имаше проблеми от логистичен характер, а сега обществото се сблъсква с отказ или забавяне на ваксинирането. Кампанията за ползите от ваксинирането е все така безлична, а през това време гласовете на антиваксърите стават все по-силни в глобален мащаб.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик мора

    17 2 Отговор
    Младите едва сега се боцкат с поедна доза херо.. после им е лесно, защото са вече абстинентни!
  • 2 Ха...

    31 2 Отговор
    Айде сега...Антиваксърите виновни за слабата ваксинация.Ми те хората не са глухи нито слепи.Чуват и виждат постоянно пострадали или починали след ваксинация.Колкото и да крият страничните ефекти и смърт след ваксинация народа го вижда на живо,и не вярва вече.
  • 3 Мислещ

    22 1 Отговор
    И като Малта са първенец, погледнахте ли статистиката? Че нещо изглежда подозрително по-зле спрямо миналата година.
  • 4 KSH

    15 2 Отговор
    Младите се ваксинират отдавна, ама от онази, другата "ваксина", от която забравяш за всякакви проблеми и болести.
  • 5 Щайнер

    8 1 Отговор
    „. . . най -накрая ще бъде намерен начин за ваксиниране на тела, така че тези тела да не позволят да се развие склонността към духовни идеи и през целия си живот хората да вярват само във физическия свят, който възприемат с сетивата. От импулсите, които медицинската професия придоби от презумпцията - о, моля да ме извините, от консумацията [туберкулоза], която самите те са претърпели - хората сега са ваксинирани срещу консумация и по същия начин ще бъдат ваксинирани срещу всяка склонност към духовност. Това е само за да ви дам особено ярък пример за много неща, които ще дойдат в близкото и по -далечно бъдеще в тази област - целта е да се внесе объркване в импулсите, които искат да се стичат на земята след победата на [Михаил ] духове на светлината [през 1879 г. ”. ~ Рудолф Щайнер
  • 6 Българин

    14 2 Отговор
    Не, на тъпите ваксини! Не, на ползването на хората, като опитни мишки!!!
  • 7 Ами

    19 1 Отговор
    Най-накрая и ние да се гордеем от мястото си в някоя статистика......предпоследни сме в Европа по ваксинации, което страшно много ме радва.......ако бяхме последни щеше да е още по-добре, но и така сме супер!

    Коментиран от #16

  • 8 Бай Манчо

    15 2 Отговор
    Вижте какво става в израел има заразени и след 3-тата бустерна "ваксина" в Германия вижте какво се случва за какво предпазване и колективен имунитет ни говорите - кажете ни кога тази вкси мафия ще поеме отговорност за страничните ефекти не ни заливайте с глупава пропаганда къде и колко са се ваксинирали защото и това не е вярно , шиптърите никога не са "блестели" с някакъв ум , не ни ги давайте за пример - те ще направят това което колониалистите им кажат .
  • 9 Някой

    17 2 Отговор
    Тази класация радва окото! Вижда се, че народа ни е умен и не позволи експерименти с българите. Дано издържи предстоящата психоза, в която разни учени- светила гръмко ще ни убеждават как "яко" ще се мре
  • 10 Ковида

    17 2 Отговор
    Е отвличащо мероприятие, зад което се преструктурира света. В новата икономико- политическа система има излишни хора. Няма да ви кажат нито това, нито как ще решат това. Който иска да се пази от коронката, който иска да се пази от организаторите на коронката.

    Коментиран от #11

  • 11 Мислещ

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ковида":

    Излишните ще са непослушни, "ваксината" вероятно е най-вече за да определи лоялността и вярата в правителствата/корпорациите/системата и по този начин да не се допуска участие на мислещи никъде на поне малко ключови постове. То и сега вече е почти изцяло така.
  • 12 щраус йохан

    16 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: през това време гласовете на антиваксърите стават все по-силни в глобален мащаб." Ето това е болката на сатанистите. Хората се осъзнават все повече, дори тук започнаха да дават по държавните канали за протестите в Берлин и други градове.
  • 13 Христо

    11 2 Отговор
    Какви антиваксъри, какви пет лева, бе мисирки. По цял ден пускате статии, че без ваксина никой няма да оживее. Отварят пунктове по молове, плажове и градинки. Един материал не сте пуснали за рисковете от ваксината. Продажници, прекалявате много. Кой се боцнал, боцнал. Това беше у нас. Престанете вече.
  • 14 За овце

    2 1 Отговор
    Набодохте овцете, сега налитате на агнешко .....
  • 15 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    3 1 Отговор
    Нас (в България) няма нужда да ни трепят и кастрират химически с експериментални ваксини. Ние вече сме стопени. От почти 9 млн. българи В България сега сигурно сме под 5 млн. (като махнем гурбетчиите, които са по над 6 месеца в годината зад граница).
  • 16 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    Последният се забелязва повече. По-добре така, както сме.