28 Август, 2021 10:53 3 237 29

Шефът на "Пирогов": Нарастват тежките случаи на COVID-19

  • пирогов-
  • болница-
  • коронавирус-
  • пандемия

Хората започнаха да ни търсят все по-късно, посочи проф. Поромански

Шефът на "Пирогов": Нарастват тежките случаи на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

„Има нарастване на случаите с COVID, за съжаление, нарастват повече тежките случаи. Като че ли хората се умориха от този вирус и започнаха да ни търсят все по-късно. COVID отделението е разкрито, в него има около 100 души, като 10 са в реанимация. Имаме готовност да разкрием още легла”, обясни директорът на „Пирогов” професор Иван Поромански в ефира на „Събуди се” по "Нова телевизия".

В лечебното заведение все още има свободни легла. От „Пирогов” имат възможност да разкрият още 250 легла. Персоналът обаче не достига. Проф. Поромански потвърди, че от болницата правят всичко възможно да сформират екипи.

„При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор”, посочи той.

Проф. Поромански добави, че голяма част от персонала на болницата са или ваксинирани, или са преболедували коронавируса.

"В "Пирогов" текат много проверки, основно за пари. Има неща, които не разбирам. Има изнесена техника, дадена на отговорно пазене, без протокол, на болницата в Царево. Техника за няколкостотин хиляди лева. Най-вероятно идеята е добра, но в края на краищата да изнасяш техника на доста висока цена някак не е редно. Ние търсим документи, които не успяваме да намерим.За съжаление, стои подписът на бившия директор. На мястото на тази техника е закупена друга", обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 8 Отговор
    Отървахме се от Балтов сега пък някакъв ПорМаняшки ще ни тормози.

    Коментиран от #12, #26

  • 2 12345

    25 6 Отговор
    А може ли да напишете - има ли други болни в Пирогов, с какви заболявания са. Така, както се пишат статиите, имам чувството, че всички останали болести са заключени в Кутията на Пандора и има сома Ковид. Коллко хора са приети в болница с рак, с диабет, с хепатит, с инсулт!!! Колко са приетит в болница с ваксина???? Аман от елемантра пропаганда, повтарям - ЕЛЕМЕНТАРНА!

    Коментиран от #7, #16

  • 3 Ъъъъъ

    17 7 Отговор
    Имам доста познати които работят в Пирогов като медицински персонал,но за вярно инфо питам жената на комшията...работи като санитарка в Ковид отделението.Еми тя друго ми каза.Тъй че не вярвам на тоя.

    Коментиран от #22

  • 4 Учуден

    21 5 Отговор
    1300 човека персонал, 100 пациента, недостиг на персонал??? Не е ли крайно време мафиотите в бели престилки да поработят, поне малко

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анонимен

    17 6 Отговор
    Че то винаги е имало тежки случаи на настинка... а и като знам как ги лекувате може да се влошават или защото не отиват на време или защото ги бухате със всякакви антибиотици и боклуци без да мислите за придружаващи заболявания...

    И продължавате да не давате ясна информация, все с недомлъвки, ваксани ли са, на колко години са, кога са приети, в какво състояние са приети, какви са им придружаващите заболявания и т.н..

    Хайде да не си говорим за голямата мравка и малкото слонче, защото без дефиниция нещата просто изглеждат безмислени...

    Коментиран от #10

  • 7 Според теб само 100 болни ли има в

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    Пирогов в момента? Като лежах в друга софийска болница(не с ковид) бяхме по 6 в стая за 4-ма именно защото някои отделения бяха превърнати в ковид. Така беше и в други големи градове.

    Коментиран от #9, #17

  • 8 УМБАЛ Пирогов

    11 3 Отговор
    Пак почнаха с фиктивните пациенти за които крадат пари от Здравната каса.
    Сега отново ще се разболят всички лекари. Знаят си данните и сами си се пиат за пациенти.
  • 9 12345

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Според теб само 100 болни ли има в":

    Значи не сте ми разбрали питането?
  • 10 За всеки поименно ли искаш информация

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    ? И кой очакваш да ти я даде? А пък и да ти я дадат пак ще вярваш ли на всичко? Ами Кунчев дава от време на време подобна информация. Броят на приетите ваксинирани в болница е 20 пъти по-малък поне от броя на неваксинираните.Естествено,че у нас броят на ваксинираните не е особено голям, но въпреки това разликата е очевидна. Ако си ваксиниран преди повече от 6 или преди по-малко от 14 дни въобще не се брой за ваксиниран, защото антителата ти или са спаднали значително или още не са достигнали макса си. Тези, които сега си поставят първа доза ако не се пазят максимално и не ограничат драстично социални контакти естествено, че са почти като неваксинирани и непреболедували. Вероятността да се заразят е голяма, ако има много заразени сред населението.

    Коментиран от #14

  • 11 Нормален

    8 1 Отговор
    Кой нормален ще отиде с кашлица в пирогов? Това е травматологична болница, там се ходи по спешност да ви закърпят и спасят живота. В това са царе.
    За какво параноици и хипохондрици ходят да пречат? Този лекар сега все едно ги кани да идват те, ако може по-рано, когато вдигнат 37 градуса и им потече носа - айде на здравната пътека. Щото за зашит крак дават много по-малко пари на лекарите, отколкото за лечение с Парацетамол.
  • 12 самоковец

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Еми стани ти директор да се успокоиш! Или нямаш данни за подобна длъжност?
  • 13 kkk

    7 4 Отговор
    Поредното лъжливо ко-пе-ленце което следва да виси на уличната лампа докато изсъхне
  • 14 Ковида не е заразен

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "За всеки поименно ли искаш информация":

    Брат ми два пъти за 1 година го писаха Ковид. Нито зарази някой вкъщи, нито някой негов познат е имал някога положителен тест. Първият път имаше само температура, а втория - нищо, но отиде точно в Пирогов защото си поряза пръста. Премерили го с термометъра - ооо, айде на тест, честито втори Ковид.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тези с рак, диабет, инсулт не заразяват

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    и затова не е нужна ежедневна статистика. А когато са с ковид бъди сигурен, че ще влязат в бройката същите хора. Болницата става много опасно място за хора с всякакви болести, когато сме в пик на заразени. Моя позната се зарази с ковид, докато беше на диализа. 3-4 седмично с часове стоиш вързан за апарата. С маска дори няма как да се опазиш ако някой около теб е заразен, а не вярвам да ги тестват по 3 пъти седмично и хората на диализа и персоналът, който ги обслужва и извозва, защото не всички са със собствен транспорт. Идват от различни по-малки населени места. Слава Богу тя оцеля, но зарази и мъжа си и го караха доста тежко ковида. Сякаш не ѝ стига, че е с бъбречна недостатъчност...
  • 17 123

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Според теб само 100 болни ли има в":

    С мъж или с жена беше в едно легло?

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тъпанар

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Учуден":

    100 са само пациентите болни с ковид, другите отделения си работят на пълни обороти и за там си требе персонал.

    Коментиран от #21

  • 20 Ковид 22

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Ковид 19":

    Престани да пишеш глупости! Това вече е изтъркано. Измисли нещо ново!
  • 21 Учуден

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Тъпанар":

    И как другите отделения работят на пълни обороти като голяма част от тях са трансформирани в настинка отделения? Между другото ето ти данните за Пирогов, които можеш да намериш и на сайта им: брой персонал 1 387, общо брой легла 795 или близо по двама човека персонал на пациент, това го няма никъде по света, а даже според статията имало поне 250 свободни легла. За справка в Шарите Берлин /най голямата болница в Европа/ с капацитет 3208 легла работят 1089 човека, разбира се там не играят пасианси по цял ден и не разнасят плакати пред болницата. П.П. Няма нужда да ни казваш какъв си, очевидно е.
  • 22 Свободни съчинения е твоето

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ъъъъъ":

    Може да е била санитарка някога в ковид отделение, ако въобще съществува въпросната личност,която описваш. Когато са били 3 пъти повече болните например. Ако сравнява с тогава, когато са имали не 10,а 35 интубирани сигурно ще казва, че сега е ОК.Ако въобще съществува такава санитарка.
  • 23 Сам си бях. Просто в стая с 4 легла

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    вкараха още 2.Е,за тях нямаше кислород, но за предоперативни пациенти ги ползваха. И колкото и да ти е странно първата нощ бях в смесена стая. Тогава още бяхме 3-а в тази стая, а не 6.Четвъртото легло беше празно. Та тогава бях с две жени в стаята. Току що приети. За щастие доста по-млади от мен и все още неоперирани, че поне побъбрихме.Ако си мислиш, че като си зле и в болница може да мислиш за друго, жестоко се лъжеш. Може да се бъзикаш, но като се озовеш на системи с обезболяващи след тежка операция няма да ти е до шеги, вярвай ми.
  • 24 един

    5 1 Отговор
    Сега заслужавате пироговци да ви го сложат с 200, както елегантно се изразява един ваш любимец. Нали са некадърни, корумпирани и източват касата. Какъв го дирите там.
  • 25 Др. Гелев

    6 0 Отговор
    Докога ще търпим онзи айдук ,,шефо,,на срзи данчо пенчев ъъъъъъ
  • 26 radefff

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    КАЗАХ ТИ РАДЕФФФ С КОГО ИГРАЕ ТИ НЕ ВЯРВАШЕ Е СЕГА ВИДИ ЛИ РЕАЛНОСТТА....КОРОНА ЛЪЖАТА ПРОДЪЛЖАВА И ПРИ РАДЕФФФ ГЛОБАЛИСТА.

    Коментиран от #28

  • 27 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    НОВОПРОБУТАНИЯТ ШЕФ НА" ПИРОГОВ "- НЕ ИСТИНСКИЯТ !!!!!!!!!!
  • 28 А вие какво очаквахте малоумници?

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "radefff":

    Че Радев ще се опълчи срещу целия свят? Въпросът беше да изчегърта Борисов и да си назначи служебния кабинет. Почти съм сигурен, че сега съжалява. Толкова (около 40)починали от ковид за ден сме имали миналата година в началото на октомври, а на 30 ноември е бил максът от 221 починали. При толкова починали още в края на август не ми се ще да мисля какъв ще е броят им към края на октомври и дали ще се спрем на 220 дневно или ще ги подминем. Ако не се сформира правителство служебното ще носи отговорност за ненавременно взети мерки. А това ще разклати позицията на Радев. Най-големите му почитатели до вчера(антиваксъри като Последния софиянец) се отричат от него. Да се смеем ли или да плачем не зная.А на Радев със сигурност не му е до смях вече...
  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Ужассстттт 10 в реанимация в Пирогов!Другите 100 стоят,защото няма кой да ги гледа в къщи....Преработили сасе лекарите.Малко са им парите.