17 Септември, 2021 17:24 1 626 6

Александровска болница: Не съкращаваме лекари

  • александровска болница-
  • съкращения-
  • лекари

Подобна информация е спекулативна и не отговоря на истината, казват от лечебното заведение

Александровска болница: Не съкращаваме лекари  - 1
Снимка: БГНЕС

От Александровска болница излязоха със становище по повод тиражираната информация, че в лечебното заведение се извършва масово съкращение на лекари. Медиците заявиха, че "тя е спекулативна и не отговаря на истината, нито ръководството на лечебното заведение има подобни намерения", съобщават от DarikNews.bg

"С решение на Съвета на директорите, отразено в Протокол №2 от 14.09.2021г., в болницата са предприети структурни промени като част от плана за финансово оздравяване и стабилизиране на търговското дружество. Съгласно тях: Клиника по нефрология, Клиника по нефрология и трансплантация и Клиника по диализно лечение са обединени в Клиника по нефрология, трансплантация и диализно лечение, поради сходство или дублиране на дейности.
Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия и Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия са преструктурирани в Клиника по обща и оперативна хирургия с Отделение по гастро-интестинална, хепато-билиарна и панкреатична хирургия и Отделение по пластично-възстановителна и бариатрична хирургия", се казва в изявлението.

От болницата добавят, че предстои да се обявят конкурси за началниците на гореизброените клиники, като техните бивши ръководители са поканени да останат като лекари в състава на клиниката, която са оглавявали. Досегашният началник на Втора хирургия проф. Георги Тодоров е освободен поради навършена пенсионна възраст. Към него е отправено предложение да остане на граждански договор като лекар в клиниката.
"Началниците на клиниките са част от управлението на болницата и част от правомощията на Съвета на директорите е да определя кой да оглавява дадена структура. Освен това, изпълнителният директор на болницата има право в законоустановен 9-месечен срок от своето управление да смени лицата на ръководни длъжности в клиники и отдели. Заявяваме, че към настоящия момент няма съкратени лекари, както и че нямаме информация да се готвят протестни действия в УМБАЛ „Александровска“, заявяват още от болницата"


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 1 Отговор
    Затвор за гейчето Ангелов!

    Коментиран от #4

  • 2 Александровска

    1 2 Отговор
    Набираме болни. Искаме 30 хил.заплата.
  • 3 А би

    3 0 Отговор
    трябвало !
  • 4 За женски затвор е

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Геят Коце Ангелов, унищожи Александровска болница, но трябва да влезе в женски затвор, защото всеки мъжки затвор ще радост за него.
  • 5 Хахаха

    1 0 Отговор
    Но съкращават бройки легла, заплащани от НЗОК, за да се прехвърлят към болницата в Казичене, собственост на Чайка фарма.
    А собственикът е платил милиони левове на Стойчо Кацаров през НПО, учредено и управлявано от Кацаров.
    Гранд корупция !!!
    Това е промяната на Радев.
    Крадеца Спецов, става шеф на НАП, а дължи милиони на НАП
  • 6 СусБре

    0 0 Отговор
    С лекари и без лекари е все тая - тук останаха некадърните, алчните и мързеливите. Другите отдавна са в Европа - добре платени и с намордници да не злоупотребяват със здравна система иначе... зандана по бързата процедура!