24 Септември, 2021 16:04 2 245 19

Втори пункт за ваксини срещу COVID откриват в метрото

  • втори-
  • пункт-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • откриват-
  • метро

Той се намира на връзката между станциите „СУ "Св. Климент Охридски" и „Орлов мост“

Втори пункт за ваксини срещу COVID откриват в метрото  - 1
Снимка: БГНЕС

Втори пункт за поставяне на ваксини срещу коронавирус ще бъде открит в метрото в понеделник, 27 септември. Той ще се намира на връзката между станциите „СУ "Св. Климент Охридски" и „Орлов мост“, съобщиха от Общината.
Входовете към пункта са откъм Княжеската градина, откъм Орлов мост през подвижната пътека към университета, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.
Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14,00 до 19,00 ч. При голям интерес, работното време може да обхване и сутрешните часове на деня. В пункта медицински екип от ДКЦ 11 ще имунизира желаещите граждани с всички, разрешени от ЕС ваксини.
Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември се намира в метростанция НДК откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък - от 8,00 до 13,00 ч , а вторник и четвъртък - от 13,00 до 19,00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.
И тази събота и неделя, 25 и 26 септември, желаещите да се имунизират ще могат да го направят в изнесените кабинети, организирани от Столична община и столичната РЗИ.
Ваксини ще се поставят в пет от търговските центрове от 13:00 до 18:00 часа – в „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба“ от 9:00 до 16:00 часа.
Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. "Люлин" 9, ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9:00 до 14:00 ч.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    33 1 Отговор
    Кой нормален човек би се ваксинирал при такива полеви условия в мръсното метро със застоелия въздух пълен със сажди. Нали тези ваксини имаха някакви изисквания за съхранение. Започвам да си мисля, че в последните си седмици като министър, Кацарката иска да отврати, колкото се може повече хора, в случая и да ги спаси.

    Коментиран от #6

  • 2 Загрижен

    22 2 Отговор
    Бай Стоян Братоев с каква комисионна е!?!? Всеки, който го познава, знае, че е дупе и гащи с престъпника от Банкя!
  • 3 сила

    21 1 Отговор
    и нова линия Орландовци Малашевци Бакърната.....само за ваксинирани
  • 4 Гост

    26 1 Отговор
    На всяка спирка да отворите пунктове, все тая!
  • 5 чичо Боц

    26 1 Отговор
    Скоро и по домовете ни ще дойдат ! Всички овце в кошарата ! Ваксинираните вече реват с крокодилски сълзи за това, че са се боцнали в момент на страх !!!

    Коментиран от #7

  • 6 Един от журито

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Какви сажди, бре? Ти ми оправи настроението. Там локомотивът да не е дизел или на въглища!?🤣

    Коментиран от #10

  • 7 Тръц

    1 12 Отговор

    До коментар #5 от "чичо Боц":

    Аз пък отивам за трета

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЕВРО НЮЗ

    16 1 Отговор
    Още не са ли измислили автомати, като минеш през въртелвжката на входа и да ти забиват иглата в @зът😁😁😁

    Коментиран от #18

  • 10 честен ционист

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Един от журито":

    Влакът в метрото работи като спринцовка и всмуква всичката мръсотия отвън по-тежка от въздуха. Стари метрополитени като Лондонското, или Московското са толкова замърсени през годините, че се инвестират милиони във вентилационни системи и филтри всяка година. Да не си мислиш, че смотаното Софийско метро покрива някакви стандарти на чистота на въздуха?
  • 11 провинциалист

    10 2 Отговор
    Чакаме в кварталните магазини да почнат да ни питат: "Нямам дребни за ресто, искаш ли една ваксинка?"
  • 12 Очаквайте

    13 2 Отговор
    Пункт пред всеки вход, чистачката на входа ще поставя ваксините. За входовете без чистачки ще бъдат наети заклети наркомани - експерти в инжекциите. За всички с поставен абокат са предвидени резервоари на всяко кръстовище за по лесно ежедневно дозиране.
  • 13 ⚜️Просветен⚜️

    9 1 Отговор
    Разрешително вече имат ли ?

    Коментиран от #14

  • 14 М а н а ф оглу

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "⚜️Просветен⚜️":

    Нямат и никога няма да имат. В МЗ никой не смее да си сложи подписа и да издаде разрешително както изисква закона, защо ли. Вчера съобщиха, че и грипните ужилвания ще са безплатни, ти да видиш. Дали няма да са преопаковани и приетикетирани жилки за К-19. Един аспирин струва 4-10лв а жилките безплатни, замислете се.Разрешителни няма никъде в Европа.В Щатите има само за К-19 Комърнити, която не е същата като у нас.
  • 15 123

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тръц":

    По бързичко, че докато си я сложиш ще стане време за четвърта:)))
  • 16 Христо

    13 2 Отговор
    Не са хубави тези работи. ОчевАдно е, че на психологично ниво, ваксинацията става много насилствена. По цял ден ни атакуват психически, докато поддадем един по един. Въобще не са хубави тези работи.
  • 17 Едноличен търговец

    10 1 Отговор
    Мога ли да си отворя едно пунктче за дупчене, като Еврофутбол или Easypay? Дават ли на франчайзинг? Има ли далавера, защото гледам много отварят?
  • 18 СлаФчо Космонавта

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "ЕВРО НЮЗ":

    ... автомати от подобен тип са все още в процес на разработка но... това което вече е почти готово е mRNA ваксинация чрез марули и спанак. Скоро ще се оглеждаме и когато ядем марулите купени от магазин и доставени от неизвестен производител (без сърказъм).
  • 19 Универсал

    8 2 Отговор
    Отваряйте лавките, хем хората ще трият, хем лавкаджийките ще ги ваксинират, а може и някое патронче за смелост да ударят!