Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 15:02 3 296 28

Почина 29-годишна бременна с коронавирус

  • пловдив-
  • 29 годишна-
  • бремена-
  • 8 месец-
  • коронавирус почина

Тя е била в 8-я месец, без придружаващи заболявания

Почина 29-годишна бременна с коронавирус  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

158 са новодиагностицираните случаи на COVID-19 в Пловдивска област за последното денонощие. Справката на РЗИ – Пловдив сочи, че от тях в болница се лекуват 10 пациенти, останалите са на домашно лечение. 14-дневната заболеваемост е 306.4 на 100 000 души население. Сред новите случаи са четири медицински сестри и един помощник-фармацевт, съобщават от Plovdiv24.bg

Към днешна дата в общо 11 детски и учебни заведения в Пловдив и областта са констатирани случаи на болестта. Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 516, като 445 от тях са на терапевтично лечение, 71 – на интензивно, от тях 56 са интубирани.

В резултат на COVID-19 са починали четирима души, всички без имунизация срещу корона вируса. Сред тях е жена на 29 години, бременна в 8 месец, без придружаващи заболявания.

През изминалото денонощие от Центъра за Спешна медицинска помощ са отговорили на 223 повиквания. От тях 29 са свързани с COVID-19. В Пловдив са хоспитализирани 13 души, а в областта - 2. На домашно лечение са оставени 14.

Според Националната информационна система случаите на инфекцията в областта от началото на епидемията са общо 44 798. Оздравелите са 39 944. Починалите – 2571.

Активните случаи в областта са 2283. На домашно лечение са 1767. Под карантина са поставени 3813.

Броят на официално обявените случаи в Единния информационен портал и регистрираните случаи за Пловдивска област в информационната система за COVID-19 не винаги е еднакъв, поради пренасочване на пациенти от други области. Например: пациент, диагностициран на 13.08.2021 г. в София, при епидемиологичното проучване посочва постоянен адрес в област Пловдив и случаят се отчита към РЗИ - Пловдив и обратно, уточняват от РЗИ.

В ежедневната справка се посочва броят на починалите с COVID-19, а в общия брой починали се регистрират и тези починали по други причини, но с положителен резултат за COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъжно

    10 23 Отговор
    Да се самосезират всички антиваксъри!
  • 2 Тъжно

    17 6 Отговор
    Това, да умират млади хора от вирус в 21 век с такава напреднала медицина е СРАМОТА! Заради конспирациите на някои хора! Жалко и тъжно е всичко!
  • 3 Дара

    28 13 Отговор
    Почиват в Ковидотделениятя, но не от вируса а защото никой не им обръща внимание. Никакви грижи и внимание. По голям шанс за оцеляване е, да си останеш в къщи.

    Коментиран от #6, #20

  • 4 здравеопазва не

    14 3 Отговор
    А лекарите нищо ли не правят ?

    Коментиран от #11

  • 5 За тези които ги е страх

    0 15 Отговор
    Да се ваксинират предавам антитела по палав път. Антиваксърките са с предимство

    Коментиран от #17, #19

  • 6 Ами като се разболееш

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дара":

    Стой си в къщи🤣🤣🤣

    Коментиран от #7

  • 7 Деф

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Ами като се разболееш":

    Че кой е луд заради вирус да ходи в болница. Иди там, за да умреш.

    Коментиран от #9

  • 8 Майна

    10 7 Отговор
    Роднините да поискат генномно секвенираме тест за ВИРУСА! Сега всичко приписват на КОРОНА, НО КАКЪВ Е ВИРУСА? ДА ВЗЕМАТ ВСИЧКИ ДАННИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕТО И ДА СЕ ОБЪРНАТ КЪМ АДВОКАТ, МОГАТ ДА ПОТЪРСЯТ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ ЕЛЕНА ГУНЧЕВА...ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ ТОЗИ МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ!
  • 9 Ами питай тези

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Деф":

    Дето са в интензивното.

    Коментиран от #12

  • 10 Майна

    10 7 Отговор
    Болниците се обърнаха на ОПРАВДАНИ КАСАПНИЦИ! ТЪРСЕТЕ ВЪЗМЕЗДИЕ !
  • 11 Дирк

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "здравеопазва не":

    Нито докори, нито сестри ги интересува. Слагат ти О2 и не те поглеждат повече. Важното е, че вземат по 1000лв.месечна добавка.

    Коментиран от #15

  • 12 Деф

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ами питай тези":

    Какво да ги питам, нали ги видях.

    Коментиран от #25

  • 13 Майна

    12 6 Отговор
    Запомнете,че тестовете не са направени за ДИАГНОСТИКА НА ОПРЕДЕЛЕН КОРОНАВИРУС. ТЕСТЪТ ОТКРИВА ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ С РАЗЛИЧЕН ПРОИЗХОД....ДАДОХА ИМ КАРТБЛАНШ ЗА ВСИЧКИ ПОЧИНАЛИ КАТО ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  • 14 ТИ ЛИ РОБЕСПИЕР

    1 4 Отговор
    ЩЕ ПЛАЩАШ НА АДВОКАТА,А🎷
  • 15 ТО САМО #13 ДА НЕ ИДЕ,

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дирк":

    ЧЕ НЕМА ДА ЗНААТ ОТ КОЯ СТРАНА ДА МУ ТУРЯТ ТРЪБАТА😱
  • 16 Истината

    9 6 Отговор
    Поредния убит от лекарската мафия, но пък затова сме единствената страна в света без нито един доктор в затвора!

    Коментиран от #18

  • 17 123

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "За тези които ги е страх":

    На доброволните опитни мишки с лоботомия, които ги е страх да не кихнат им инплантирам мозък:)

    Коментиран от #23

  • 18 Така така

    8 9 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    Първо, не се ваксинирате, а после обвинявате лекарите! Всеки път, друг е виновен, но не самите ние, нали? Като се напиеш и се блъснеш с колата, са виновни полицаите! Като си връзваш кабелите в къщи както си искаш и се запали къщата, са виновни пожарникарите, че не са я изгасили! Хубаво е другите да са виновни!

    Коментиран от #21

  • 19 Неваксиниран

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "За тези които ги е страх":

    И без ваксина и без да съм боледувал има повече антитела от теб...ако искаш аз да ти прехвърля по палав път? То и без това ти след втората доза не можеш да го вдигнеш, а след третата ще смениш пола неоперативно.
  • 20 Дааа

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Дара":

    Повечето хора, които са починали с Ковид-инфекция в болница, са именно тези хора, които си стоят до последно вкъщи и се правят на чиче Доктор… Не давай такива съвети Дарче, че ще натрупаш грехове…

    Коментиран от #22

  • 21 Псевдоним

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Така така":

    Да, очевидно хората трябва да са виновни за всяка малоумна приумица на властите и корпорациите, подпомагани от търговията със здраве, нали така?
  • 22 Да ама не

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Дааа":

    Заради такива хипохондрици като теб, които с първото кихане тичат към болницата истински болните хора остават без лечение!!! Лекарите пък на драго сърце ще предпочитат теб - 1200 лв клинична пътека, 1000 лв бонус, клатят си краката по цял ден, ако случайно се задавиш с кренвирш или пък те предозират с антибиотици без проблем те пишат ковид, защо им са онко болни например, които имат нужда от постоянен надзор, а печалба няма.

    Коментиран от #24

  • 23 Не мисли за другите

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Първо иМплантирай на себе си 😜...имаш огромна нужда
  • 24 Дааа

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "Да ама не":

    Да ама не, защото аз бях от тези, които не вярваха във вируса. Когато се заразих се лекувах със самоназначени антибиотици (препоръчани от приятели и роднини) уви стана много по зле. След 6 дни ме приеха в болница с двустранна пневмония, сатурация 85%. Благодарение на Докторите съм жив!

    Коментиран от #28

  • 25 Ами като си ги видял

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Деф":

    Що не ги пита какво дирят там Ами не си стоят в къщи?
  • 26 Санитар

    4 2 Отговор
    Тия дето пишат за ваксиниране на бременни жени нямат грам мозък. Дори във ветеринарната медицина не се допуска ваксинация на бременни животни.
  • 27 Мунчо

    5 2 Отговор
    Миналата година като почина родилката в Благовевград се скъсаха да бият тъпана как причината е ковид и хиляди хипохондрици пръскаха паника по форумите.После се оказа, че анестезиологът "малко" сбъркал трахеята с хранопровода и тази грешка е причинила мъчителната смърт на младата жена.Да не се окаже, че пак някой нещо е сгафил? Но това ще стане ясно по-късно. Сега е важно да се произведе ефект върху аудиторията по една от най-чувствителните теми - животът на родилка и бебе... и разбира се ваксината
  • 28 Преболедувала

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Дааа":

    В коя болница те приеха и с какво те лекуваха?