2 Октомври, 2021 11:45 3 655 4

Яжте това след прекаран коронавирус

  • омега-3 мастни киселини-
  • коронавирус-
  • плодове и зеленчуци

Според експерта Омега-3 ненаситени мастни киселини стимулират регенерацията на клетките в организма, претърпял опасно заболяване

Яжте това след прекаран коронавирус - 1
Снимкa: Shutterstock

Храните, които са богати на витамин А и Омега-3 ненаситени мастни киселини са изключително подходящи при възстановяване от коронавирусна инфекция, пише dariknews.bg.

Според експерта тези киселини стимулират регенерацията на клетките в организма, претърпял опасно заболяване.

На такива вещества са богати черния дроб на рибата треска, както и яйцата, мазните риби и животинските субпродукти, особено в черния дроб. Те се съдържат в големи количества и в зехтина, лененото семе и конопено масло, съобщи Чорная.

Освен това, тя съветва, ако сте прекарали COVID-19, да се откажете от употребата на захар, глутен и млечни продукти. В диетата трябва да се добавят повече зеленчуци и плодове.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЕВРО НЮЗ

    4 2 Отговор
    От две години цял свят са специалисти по Ковид -19.. Червените фенери също, ето защо реших да дам и аз моят принос.. Продавам амулети, предпазващи от вируси.. 600 € парчето.. За количества отстъпки.
  • 3 NikNay

    4 3 Отговор
    Офффф , това от бг мама ли го преписахте ? Там е пълно със знахарки и всичколози ....
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Яжте,но не и продуктите на лидл...От бозата до цацата и картофите за фритюрник!един път човек да се опита да яде нездравословна храна и всичко в коша за отпадъци!цацата им бе от 1ва световна,бозата им бе....нещо средно между пластмаса и разтопен метал,а картофите им бяха от стогодишната война между франция и англия!