Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 06:36 2 113 11

По-строги мерки влизат в сила в Габрово

  • габрово-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • ограничения

Забраняват масовите мероприятия, затварят фитнес залите, плувните басейни и спа центровете.Учениците от областта ще учат на ротационен принцип

По-строги мерки влизат в сила в Габрово - 1
Снимка: БГНЕС

Нови по-строги мерки влизат в сила в Габрово от днес, предаде БНТ. Областта от няколко дни е в тъмночервената зона по заболеваемост.

Със заповед на директора на РЗИ там се забраняват масовите мероприятия, затварят фитнес залите, плувните басейни и спа-центровете.

Учениците от областта ще учат на ротационен принцип, ще има и присъствено, и дистанционно обучение. Отворени остават детските градини и яслите.

Кината и театрите работят при 30 на сто от капацитета на залите и при задължително носене на предпазни маски.

От областната болница "Тота Венкова" обявиха, че се нуждаят от доброволци, които да помагат за дезинфекцията на общите помещения и разнасянето на храна.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРИПЕН ГЕНОЦИД

    21 4 Отговор
    Внимавайте за кого гласувате на изборите. Че този грипен геноцид съсипва не само бизнеси, но и животи.
  • 2 boiko

    6 5 Отговор
    Нали гласувахте за ПРОМЯНА, защо отново мерки, ограничения, скоро сигурно и локдауни?!
  • 3 1111

    4 17 Отговор
    Лъжеца радев нали нямаше за затваря бизнеси и фалити отивай в каняля 55 % ще гласуваме за Герджиков
  • 4 Копипасте

    11 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Областта от няколко дни е в тъмночервената зона по заболеваемост.
    За протокола : Заболели или заразени?! Има разлика и всеки с нещо между ушите я прави! Епидемия от грип се обявява при 200 заболели на 10 000 население, а затварят при повече / Грипна епидемия се обявява в случаите, когато заболяемостта
    Публикувано от mbal на 07/27/2012 - 19:16 /! При КОВИД го местим от зона в зона с различен цвят според броя заразени на 100 000 население! Дaли e грип и/или кoрoнaвируc?! Нямa кaк дa гo рaзличи прocтocмъртния БГ грaждaнин!? Cъмнявaм ce, чe и мнoгo лeкaри щe мoгaт?! Зaщo към eднo грипoпoдoбнo зaбoлявaнe ce oтнacят кaтo към нeщo cтрaхoвитo и ужacнo e друг въпрoc!? AЗИAТЦИТE ГO РAЗБРAХA, CМEНИХA ПOДХOДA И ЗAПOЧНAХA ДA ПEЧEЛЯТ! Уcлoжнeниятa ca cъщитe кaтo oт грип!? Въпрocът c глaвнo В зa мeн e : кoй пeчeли oт тaзи игрa нa oтвaрянe/зaтвaрянe и oт тoвa пcихирaнe нa нaрoдoнaceлeниeтo!? И oт грипoвeтe умирaт хoрa дoри и ceгa кoгaтo кaзвaт, чe грип нямa /a нямa ли грип/?!
  • 5 Просветен илюминат

    12 3 Отговор
    Страхът причинява стрес, който е пагубен за лечението. Страхът лишава тялото от нужната му енергия. Паниката инициира нови конфликти и реакции в тялото, които затрудняват лечебния процес. Типичният отговор например е задържане на вода в резултат на „екзистенциален конфликт” или „конфликт на хоспитализация”.



    За поколения наред медицинските власти са заробили и продължават да държат в плен човешкия ум със страха от болести.
    Ако с годините нищо не се променя в традиционната медицина и сме свидетели на засилване на стреса,всявяне на страх по медиите,напрегнато и забързано ежедневие,повече болни и умиращи млади хора,защо продължаваме да използваме система от която нещата не се променят и подобряват,а и ние самите я издържам?
    Целият свят се подчини на една лъжа,повярва и от психологична гледна точка все едно сме във война с невидим враг,но той благодарение на мерките и това,което ни говорят мнителни специалисти е неизменна част от нашето съзнание.
    Какво е решението?
    Да се спре масово да се захранва с колективното съзнание този егрегор подхранван и от страх и безсилие и да се обърне фокуса в друга различна посока,в която да се промени средата в която живеем и не да служим на нечии интереси в очакване да се направи от друг нещо за нас,а ние да действаме за това.
    Друго решение да имате?

    Коментиран от #9

  • 6 тарикату

    12 0 Отговор
    Ама да затворят държавните служители, що не ги пуснат в неплатена да видят колко е здравословно. Може даже да поотслабнат.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Просветен илюминат

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "тарикату":

    А кой коментира и постави въпроса като не работи бизнеса и няма пари от къде ще им идват пари за заплати на държавните служители?
    Не веднъж писах,че сметките няма да излязат след като броя на тези,които внасят парите за издръжката на останалите е в пъти по-малък от другите чакащи на тях
    За това се казва,че който не работи и не поддържа системата и е в тежест и искат да се разчисти остаряващата част от населението.

    Коментиран от #10

  • 9 Анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Просветен илюминат":

    Да заплашваш човека с това, което ще му се случи един ден е някаква психарщина! Но и да трупаш огромни печалби от тоя страх е абсолютна наглост! Човешкото око е ненаситно, а накрая го пълни една шепа пръст - непълна при това! Не е случайно, че мюсюлманите погребват мъртъвците си голи - увити с един чаршаф само! Гол идваш на земята и гол си отиваш! Нищо не можеш да вземеш оттатък!
  • 10 Дедо Грую

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Просветен илюминат":

    Искат да се оттърват не само от застаряващото население, но и да редуцират човечеството до половин милиярд. Това е записано на така наречения американски стоун хендж в Джорджия, Албърта. Това открито го говорят и психопатите в Давос, начело с фашиста Клаус Швааб. Не се и крият. В мрежата можеш да намериш клипове с тези и др., подобни изказвания. Купени са медиите, политици и част от лекарското съсловие. Ако хората са единни и организирани това няма как да стане. Те го знаят и пренатягатс всякакви средства и начини да осъществят престъпните си цели, разчитайки на страха. Хората започват да се усещат и все повече протестират масово в целия свят, което всячески се прикрива от купените СМИ. Ще има нов Нюрнберг, но много по - голям, за ужас на демоните от самообявилият се "елит".

    Коментиран от #11

  • 11 Баш

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дедо Грую":

    Само дето като се види "американски стоунхендж" и народа си мисли, че става дума едва ли не за изкопан артефакт от маите, дето разни го интерпретират някакси и...

    Кажи им "Georgia guidestones".

    Нека го напишат в Гугъл. Нека видят гранитните плочи. Нека зацепят като как в САЩ през 1980-а година се изгражда монумент, чисто нов - от ЧАСТНИК - от 4-метрови гранитни плочи... и като как на едната, да, точно тогава, осемдесета година - има изсечен текста и на ...руски.